Indienii de la Tata au anuntat astazi ce cea mai ieftina masina din lume, cunoscuta inca sub numele de cod RS 1-Lakh, va fi lansata pe piata in ianuarie 2008. Masina extra-low-cost va costa pana la urma 2000 de euro si nu 2000 de dolari, asa cum s-a anuntat initial, pretul sau reusind insa oricum sa il bata de cateva ori pe cel al masinii ieftine prin excelenta denumita Logan. De fapt, presa internationala afirma inspirat despre Logan ca este un adevarat S-Klasse pe langa noul model indian.
In orice caz, dotarile Daciei Logan vor fi cu mult peste cele ale modelului indian.Vorbim despre o berlina cu patru usi care va avea un motor diesel de cel mult 30 de cai putere (?!) iar amanuntul numit siguranta va avea evident de suferit.Despre acest lucru, cei de la Tata afirma ca noua masina se va ridica la standardele interne ale Indiei fara a anunta insa care sunt acestea si care ar fi modul in care tata RS 1-Lakh se va descurca la un eventual crash-test organizat de Euro NCAP. In plus, Tata a confirmat nivelurile de echipare ale masinii: rudimentar, mediu si ridicat.
Desi modelul va fi lansat la Salonul Auto din New Delhi in ianuarie, acesta va putea fi achizitionat doar incepand cu toamna anului viitor.