Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default Pentru cei cu televizoare HD cu DVB-T incorporat

    Am adus 2 CI care permit decodare mpeg-4.Cei care au televizoare cu tuner digital DVB-T incorporat si soclu de CI ii rog sa-mi permita efecturare unui test pentru verificarea receptie PRO TV.Bineinteles ca rugamintea se adreseaza celor din Bucuresti.

    Puteti sa-mi trimiteti pm sau cei care ma cunosc ma pot contacta telefonic sau pe e-mail.

    Multumesc.

  2. #2
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai adus modulul Neotion?
    Dai la Nicu de probe pe DVB-S?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este vorba de 2 cam-uri NP-4 de la Neotion , una de Conax cealalta de Viaccess care permit decodare mpeg-4.Normal ca vreau sa facem teste.

  4. #4
    adipet
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default sony bravia

    Am un Sony Bravia KDL-40 W2000, full HD 1080p, cu tuner DVB-T. Prind sunetul Pro TV HD cu o sarma dar nimic altceva. Are un slot in spate care pare a fi pentru CI dar astia de la care l-am luat sunt bata si nu stiu ce sa-mi spuna.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adipet View Post
    Am un Sony Bravia KDL-40 W2000, full HD 1080p, cu tuner DVB-T. Prind sunetul Pro TV HD cu o sarma dar nimic altceva. Are un slot in spate care pare a fi pentru CI dar astia de la care l-am luat sunt bata si nu stiu ce sa-mi spuna.
    Slotul de care vorbesti este pentru Pay - TV.
    De exemplu in Germania cei de la Arena transmit codat in DVB terestru iar decodarea se face cu acel slot de cartela.

    Numai de bine
    Costi

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt din Bucuresti si de cateva luni sunt posesorul unui LCD SAMSUNG (LE-32M73BD), care are tuner (MPEG 2) incorporat si totodata "o unitate de citit cartele tip PCMCIA", despre care nu prea stiu cand o sa o folosesc.
    In momentul actual receptionez cele 6 posturi digitale de pe canalul 54 cu o antena Yagi (ALCAD -BU119), si am detectat cele 2 posturi PRO-TV de la care prind doar sunetul pe unul din ele. Televizorul permite doar rezolutie 1360x768.
    Recunosc ca sunt incepator in acest domeniu. Am fost pe vremuri pasionat de constructia antenelor si a amplificatoarelor...
    De curand am descoperit acest site si incerc sa ma documentez in domeniu. Sunt dispus sa colaborez, daca credeti ca ce am prezentat este folositor si daca mai este de actualitate. Pentru amanunte puteti sa-mi trimiteti un E-mail.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antecu View Post
    Am adus 2 CI care permit decodare mpeg-4.Cei care au televizoare cu tuner digital DVB-T incorporat si soclu de CI ii rog sa-mi permita efecturare unui test pentru verificarea receptie PRO TV.Bineinteles ca rugamintea se adreseaza celor din Bucuresti.

    Puteti sa-mi trimiteti pm sau cei care ma cunosc ma pot contacta telefonic sau pe e-mail.

    Multumesc.
    Ai gasit amatori? Merge ProTV HD pe tv-urile cu tuner digital?

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marius_ar View Post
    Ai gasit amatori? Merge ProTV HD pe tv-urile cu tuner digital?

    N-au cum sa mearga mai oameni buni, nu mai spuneti prostii
    ProTV HD nu merge decit pe receivere DVB-T cu decodare MPEG4.
    Tunerele DVB-T din TV-urile actuale nu stiu decit MPEG2.
    Pe de alta parte, acele sloturi CI nu recunosc altceva decit carduri decodoare pentru Pay-TV, asa cum spunea mai sus si Costi. Nu ai cum sa faci tunerul DVB-T al unui TV sa "stie" MPEG4 bagind un card decodor MPEG4 in acel slot CI, e o aberatie.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca ABEREZI tu !
    Este vorba de module Neotion ( care merg in soclu de CI ) care pot face transcodare din mpeg-4 ( asa cum emite Pro TV ) in mpeg-2 pentru a putea fi demodulate.
    Din pacate, din graba la expozitia ANGA din Germania mi-au dat alt tip de module care nu sunt pentru aplicatia asta.Sunt module CI ( Viaccess si Conax ) care se folosesc in receptoare satelit mpeg-4.

    Nu sunt genul care sa scriu sau sa spun prostii!
    Ma pronunt doar in problemele pe care le cunosc.

    Ai inteles !
    Mai studiaza inainte de a-ti da cu parerea.

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ohooo, tu asta vrei Sa transformi MPEG4 in MPEG2?
    Ce-are...cu prefectura? Sau mai bine zis, care e interesul de a face recomprimare in MPEG2 unui stream MPEG4? Ca sa ce?
    Interesul e sa decodezi direct MPEG4, restul e apa de ploaie.

    Dar chiar acceptind ideea de a transcoda in MPEG2, cu pierderea de calitate aferenta, degeaba bagi modulul in slotul CI, nu ti-l recunoaste TV-ul.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foarte simplu !
    Un receptor DVB-T cu mpeg-4 costa cam 300 euro iar un card este pana in 100 euro.Daca de exemplu tu vinzi receptoare si eu vand carduri din astea in speranta ca vor merge( cu toate neajunsurile transformarii din mpeg-4 in mpeg-2 si altele pe care le stiu foarte bine ) cati posesori de televizoare vor cumpara receptoare si cati vor vrea carduri ?
    Cam asta era idea.

    Am niste carduri pe care doream sa le testez pe mai multe tipuri de televizoare , sa verific functionarea lor.Si pentru asta am rugat pe cei care mai scriu pe aici sa ma ajute.Daca ai sa citesti inca o data primul meu post asta vei citi.

    Trebuia insa cineva ( nu te cunosc ) sa spuna ca nu e bine , ca stie el cum e cu mpeg-4 asta , ca aberam , ca ne invata el...
    Asa e romanul , are o mancarime undeva , daca nu se da el mare , daca nu spune el ceva sa para mai mare decat e in realitate nu se simte bine...

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Om bun, inca o data: nu merge!

    Am in sufragerie un Bravia KDL-40W2000 de 6 luni de zile, cu slot CI. Acum o luna am tinut in aceste minutze cu care tastez un modul Neotion transcoder MPEG4/MPEG2 si iti confirm ca NU MERGE. Il bagi in slotul CI iar TV-ul iti afiseaza "unknown module".

    Initial nu mi-am dat seama ce vrei, am crezut ca vrei direct decodare MPEG4.
    Indiferent de scop insa, acel slot CI nu recunoaste nimic altceva decit module decodoare pt Pay-TV. Atit.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sal
    am luat de curand un lcd samsung le 40m86 full hd cu dvb-t slot ci daca esti interesat de probe ceva ........
    dragosh 0721414221
    [email protected]

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat pe cel putin 10 televizoare si din pacate nu merge , ecranul a continuat sa ramana albastru.Cei de la Neotion mi-au spus ca este o problema de incompatibilitate de soft care nu poate fi rezolvata decat cu sprijinul producatorilor de televizoare.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by antecu View Post
    Am incercat pe cel putin 10 televizoare si din pacate nu merge , ecranul a continuat sa ramana albastru.Cei de la Neotion mi-au spus ca este o problema de incompatibilitate de soft care nu poate fi rezolvata decat cu sprijinul producatorilor de televizoare.
    Daca ma ascultai cind ti-am zis nu mai pierdeai timpul sa incerci pe 10 televizoare.
    Deh. Asa e mereu, mai apare cite o idee geniala da' din pacate nu e

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top