Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default PlugIn pentru ADSL

    Salut,

    stiu ca am vazut la o imagine acum vreun an un PlugIn, in care puteai configura numele si pass-ul in Network Settings de la Dream pentru un DialUp prin ADSL Modem. Deci dream-ul nu mai intra in LAN ci se leaga direct la modem prin cablu patch.
    Cunoaste cineva cum se numeste PlugIn-ul respectiv si de unde pot sa-l dau jos?

    Multumesc anticipat!

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default !!

    inadyn se numeste.
    350 kg de scule!

  3. #3
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ProTV View Post
    Salut,

    stiu ca am vazut la o imagine acum vreun an un PlugIn, in care puteai configura numele si pass-ul in Network Settings de la Dream pentru un DialUp prin ADSL Modem. Deci dream-ul nu mai intra in LAN ci se leaga direct la modem prin cablu patch.
    Cunoaste cineva cum se numeste PlugIn-ul respectiv si de unde pot sa-l dau jos?

    Multumesc anticipat!
    Incerca la :
    http://www.shareup.com/downloading-40435.html
    sau
    http://www.google.ro/search?sourceid...RO225&q=inadyn

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default !!

    asa arata scriptul de inadyn!
    #!/bin/sh
    DAEMON=/bin/inadyn
    NAME=inadyn
    DESC="InaDyn dynamic DNS Client"
    INADYN_ON=0
    [email protected]
    INADYN_PASSWORD=xxxpass
    INADYN_ALIAS=xxxxxx.no-ip.info
    UPDATE_PERIOD=60000
    LOG_FILE_ON=0
    LOG_NAME=/var/log/inadyn.log
    DYN_SYSTEM_ON=0
    [email protected]


    test -f $DAEMON || exit 0

    set -e

    case "$1" in
    start)
    if [ $INADYN_ON -ne 0 ]; then
    ARGS="-u $INADYN_USERNAME -p $INADYN_PASSWORD -a $INADYN_ALIAS --update_period $UPDATE_PERIOD"
    if [ $LOG_FILE_ON = 1 ]; then
    ARGS="$ARGS --log_file $LOG_NAME"
    fi
    if [ $LOG_FILE_ON = 2 ]; then
    ARGS="$ARGS --syslog"
    fi
    if [ $DYN_SYSTEM_ON -ne 0 ]; then
    ARGS="$ARGS --dyndns_system $DYN_SYSTEM"

    fi
    echo -n "starting $DESC: $NAME... "
    start-stop-daemon -S -b -n $NAME -a $DAEMON -- $ARGS
    echo "done."
    fi
    ;;
    stop)
    echo -n "stopping $DESC: $NAME... "
    start-stop-daemon -K -n $NAME
    rm $LOG_NAME
    echo "done."
    ;;
    restart)
    echo "restarting $DESC: $NAME... "
    $0 stop
    $0 start
    echo "done."
    ;;
    reload)
    echo -n "reloading $DESC: $NAME... "
    killall -HUP $(basename ${DAEMON})
    echo "done."
    ;;
    *)
    echo "Usage: $0 {start|stop|restart|reload}"
    exit 1
    ;;
    esac

    exit 0
    350 kg de scule!

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cred ca asta cauta, el se uita dupa un script de login automat in Clicknet (sau similar), aproximativ la fel ca la dial-up (in plus mai sunt de configurat parametrii retelei).

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    on line
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inadyn este cu totul altceva fata de ce cauta omul !
    Ceea ce cauta este probabil un script de PPPoe dar eu nu am auzit de asa ce va la dream pana acum.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da. Asa e. Imi trebuie un script de ppoe. Chestia cu inadyn am nevoie de ea doar daca legatura de internet exista.
    Ca sa fiu mai pe inteles. Routermodemul meu, primit de la Provider nu se poate configura. E "blocat" de ei si poate fi folosit doar prin Dial-Up.
    Deci are o intrare de DSL si 4 iesiri pe LAN, care insa nu pun la dispozitie legatura spre Internet decat prin Dial-Up. Iar eu as fi vrut sa nu fac de fiecare data legatura prin Computer ci ca boxa sa se logheze singura in Internet.

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incep sa inteleg, nu vrei sa stai nonstop pe net prin ADSL (probabil trebuie sa platesti si durata legaturii pe langa accesul la internet).
    Acum imi aduc si eu aminte de o imagine care avea inclus firewall, oare aceasi imagine stia si ADSL? Pe de alta parte, tot acum mi-a picat fisa ca un simplu script nu cred ca rezolva problema, tuxbox-ul nu stie comenzile adsl-start, nici pppoe-server asa ca problema nu e chiar asa de simpla. Cum bine ai anticipat, ai nevoie de o imagine care sa aiba compilate comezile de acces servere ADSL. Poate meseriasii Linux vin cu o propunere concreta de rezolvare, din pacate cunostintele mele in domeniu Linux sunt jenant de subtiri.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    adsl din romania sau de afara?
    350 kg de scule!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de afara.
    astia de la dream multimedia chiar scriu ca 7020 ar avea asa ceva compilat in imaginea originala.
    mie imi trebuie pentru 7k.

  11. #11
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in the very early images (1.07.X) for dreambox 7000 there was support for pppoe ...
    i don't know why it was removed later.

    you can check via telnet if you find the "adsl-start" and "adsl-stop" commands.

    if they aren't available the images aren't compiled with pppoe support enabled.

    De ce nu "mesteresti" modem-ul, ai internet ce se plateste in functie de timp sau ce? Unde "afara" esti ca asta-i o prostie, in Germania toate modem-urile se configureaza in asa fel de stau online non-stop, cind pornesti pc-ul ai netu' pregatit, chiar si ora cind se face intreruperea automata pentru schimbarea ip-ului poate fi setat din modem la o ora care-ti convine sa nu te incurce (la cei cu ip dinamic, adica majoritatea).


    Am cautat ca si eu l-am fost vazut si l-am gasit;
    eZnet by MeAN a Dreambox plugin for DIRECT ppp dialing, ai aici link-ul da nu e testat pe gemini numai pe: ruDream, Ronald, NedKelly, SF(Jirkas), NedKelly, Gutan

    Cred ca asta e, bafta
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am sa incerc sa fiu mai explicit:

    Internetul il am in Germania de la Alice (fostul HansaNet). E un Flatrate. De la ei am primit un modemrouter, ii spune Turbolink IAD Sphairos care are o intrare de DSL, doua iesiri pentru ISDN telefon (S0 Bus) si patru iesiri LAN. Problema este ca scula e "codata" de ei. Asta inseamna ca nu o poti configura tu si ca poti face cu ea doar DialUp (Laptop la LAN-ul de la Modem). Nu poti intra in modemrouter ca sa-i spui sa ramana tot timpul legat la Internet.
    Exista posibilitatea sa renunt la modemrouter-ul de mai sus si sa pun un DSL-Router in care pot configura ca legatura de internet sa fie permanenta. Dar in acest caz, nu mai am telefon, pentru ca modemrouterul celor de la Alice "emuleaza" doar ISDN (in realitate e VoIP).
    Am nevoie de legatura la Internet permanenta pentru ca Dream-ul sa fie tot timpul conectat (oare de ce?) la Internet.

    Multumesc pentru raspunsuri.

  13. #13
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aha, il cheama Turbolink IAD Sphairon nu Spharios, cred ca cu porcaria asta vei avea batai de cap deoarece toata lumea se plinge de el, sugestia mea ar fii sa il schimbi cu un FritzBox Fon 7050 sau mai bine 7170 care are si USB dar e ceva mai scump si scapi de batai de cap, si astea au telefonanlage in ele si poti seta o gramada de lucruri, cind sa nu sune, pe ce linie sa sune pe mobil pe ce linie in strainatate sau pe fix, carte de telefon si multe altele. Si la FBF poti lega 3 telefoane analoage inklusiv o alta centrala telefonica sau terminale ISDN. FBF e si el router cu modem inclus dar i poti dezactiva modemul si functioneaza ca router avind posibilitatea sa intre pe internet prin pppoe. Citeste : http://www.avm.de/de/Service/FAQs/FA...ung/11582.php3

    Bafta!
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Germany
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am rezolvat-o. Mi-am cumparat ieri un Router D-Link 524 si in combinatia asta merge brici.

    Multumesc tuturor celor ce au incercat sa ma ajute.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top