Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default intrebare de incepator

    Salut tuturor. Sunt nou pe aici si am si eu un dreambox500. Imi poate spune cineva daca receptorul e inchis si are ledul rosu aprins, gboxul mai lucraza sau e oprit si el? Ori trebuie sa-l las pornit tot timpul?
    Merci

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, si bine ai venit printre noi. ) Functioneaza gbox`ul cand ai led rosu, functioneaza toate procesele, doar ca iesirea video e pe standby :P

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    Salut, si bine ai venit printre noi. ) Functioneaza gbox`ul cand ai led rosu, functioneaza toate procesele, doar ca iesirea video e pe standby :P
    Cand ai numai led rosu aprins peer-ii tai te vad offline. Daca vrei sa fie totul ok se da standby din meniu - goto standby. E adevarat daca ii dai goto standby uneori se aprinde numai led-ul rosu, alteroi rosu si verde. Daca este inchis dreamul de la butonul rosu de pe telecomanda stand-by-ul este si pentru gbox.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mvictor View Post
    Cand ai numai led rosu aprins peer-ii tai te vad offline. Daca vrei sa fie totul ok se da standby din meniu - goto standby. E adevarat daca ii dai goto standby uneori se aprinde numai led-ul rosu, alteroi rosu si verde. Daca este inchis dreamul de la butonul rosu de pe telecomanda stand-by-ul este si pentru gbox.
    Esti sigur? O sa probez deseara. Eu stiam ca raspunsul bun e cel dat de zaiclopz.
    SHALOM

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O data pentru totdeauna : nu conteaza ce culoare are ledul , gboxul , si toate procesele din dreambox in afara de video out functioneaza .

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mvictor :
    SHALOM

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trageti in pianist

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in aceeasi ordine de idei, s-a postat odata nu mai tin minte exact de cine, unul dintre voi, un thread cu sfaturi pentru gbox:

    - inainte de a pune dreamul in stand-by, puneti pe un canal FTA (sau cel putin evitati sa lasati pe un canal NDS, ce creaza mult trafic). E respect pentru cei care au carduri locale, nu le mai faceti trafic aiurea in timp ce voi nu va uitati oricum la tv, e bine si pentru reteaua in care sunteti. vorba celui care a facut threadul respectiv, daca ar face toti asta

    - alta chestie utila, avand in vedere ca multi au reboot automat prin scriptul de inadyn la ora 12.00 noaptea: puneti pe un program FTA, apoi dati reboot now din telecomanda. (apasati Menu cand sunteti in lista de programe si selectati 'set as starting service' parca). astfel, la fiecare reboot se va pune pe un program FTA, fara sa mai faceti trafic aiurea noaptea si ziua urmatoare pana cand schimbati channelul

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic View Post
    in aceeasi ordine de idei, s-a postat odata nu mai tin minte exact de cine, unul dintre voi, un thread cu sfaturi pentru gbox:

    - inainte de a pune dreamul in stand-by, puneti pe un canal FTA (sau cel putin evitati sa lasati pe un canal NDS, ce creaza mult trafic). E respect pentru cei care au carduri locale, nu le mai faceti trafic aiurea in timp ce voi nu va uitati oricum la tv, e bine si pentru reteaua in care sunteti. vorba celui care a facut threadul respectiv, daca ar face toti asta
    Daca este in stand-by se poate lasa pe orice canal pentru ca tunerul oricum nu functioneaza, alimentarea LNB-ului este intrerupta, deci nu se decodeaza nimic si nu se face nici un trafic suplimentar.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bbox, uite de chestia asta nu sunt sigur... ori e cum zici tu, ori standby-ul taie doar video-outul... o sa mai testez acasa, dar tin minte ca daca il pun pe standby pe sky, de exemplu, cum aprind dreamboxul primesc imagine instant, pare ca ecm.info este actualizat continuu...

    oricum, e usor de verificat, cu gbox share control si dreamul pus pe standby.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    842
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In stand by sau nu , gboxul merge ! Probat 100% de mine acum vreo 6 luni ) Este asa cum zice @*********

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic View Post
    in aceeasi ordine de idei, s-a postat odata nu mai tin minte exact de cine, unul dintre voi, un thread cu sfaturi pentru gbox:

    - inainte de a pune dreamul in stand-by, puneti pe un canal FTA (sau cel putin evitati sa lasati pe un canal NDS, ce creaza mult trafic). E respect pentru cei care au carduri locale, nu le mai faceti trafic aiurea in timp ce voi nu va uitati oricum la tv, e bine si pentru reteaua in care sunteti. vorba celui care a facut threadul respectiv, daca ar face toti asta
    Da, satwien a spus asta. Dupa ce am citit asa fac in 80% din cazuri.
    SHALOM

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic View Post
    in aceeasi ordine de idei, s-a postat odata nu mai tin minte exact de cine, unul dintre voi, un thread cu sfaturi pentru gbox:

    - inainte de a pune dreamul in stand-by, puneti pe un canal FTA (sau cel putin evitati sa lasati pe un canal NDS, ce creaza mult trafic). E respect pentru cei care au carduri locale, nu le mai faceti trafic aiurea in timp ce voi nu va uitati oricum la tv, e bine si pentru reteaua in care sunteti. vorba celui care a facut threadul respectiv, daca ar face toti asta
    Da, eu am recomandat asta si imi mentin ce am spus. In alta ordine de idei, dreamul in StandBy pastreaza toate procesele active (vezi ce a scris si Blanosu').

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cocomic View Post
    bbox, uite de chestia asta nu sunt sigur... ori e cum zici tu, ori standby-ul taie doar video-outul... o sa mai testez acasa, dar tin minte ca daca il pun pe standby pe sky, de exemplu, cum aprind dreamboxul primesc imagine instant, pare ca ecm.info este actualizat continuu...

    oricum, e usor de verificat, cu gbox share control si dreamul pus pe standby.
    este sigur ... daca nu ar fi asa si lnb-ul ar fi alimentat, nu ai putea folosi alt receptor legat prin lnb out (decat pe aceeasi polaritate/banda) si daca lnb nu este alimentat e clar ca nu ai ce decoda.

    dar cum zici, poti verifica si vizualizand logurile, eu m-am mai uitat si in momentul in care pui dream-ul in stand-by, ramane doar traficul generat de altii.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cand este in standby intra cu putty in el/user/pass si scri ps

    [email protected] ~ # ps
    PID Uid VmSize Stat Command
    311 root 484 S /bin/sh /bin/start_enigma
    421 root 544 S /sbin/inetd
    441 root 680 S /bin/pli_ecmhelper
    455 root 17124 S /bin/enigma
    461 root 17124 S N /bin/enigma
    466 root 17124 S N /bin/enigma
    471 root 17124 S /bin/enigma
    480 root 17124 S /bin/enigma
    505 root 17124 S N /bin/enigma
    464 root 780 S /bin/plimgr -l /hdd/log/daemonlog.19700101020035
    465 root 728 S /bin/plimgr -l /hdd/log/daemonlog.19700101020035
    501 root 372 S pli_pmthelper
    502 root 1728 S /var/bin/gbox
    512 root 1728 S /var/bin/gbox
    513 root 1728 S /var/bin/gbox
    514 root 1728 S /var/bin/gbox
    649 root 432 S telnetd
    650 root 700 S -sh
    652 root 640 R ps
    350 kg de scule!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top