Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Bagator de seama Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Prin zona
  Posts
  2,941
  Posts Thanks / Likes

  Default 3.800 euro pentru fiecare pagubit Dacia

  Pe ultima suta de metri de interimat la Cotroceni, Nicolae Vacaroiu a semnat Decretul pentru promulgarea legii care ii despagubeste pe cei care inainte de revolutie au pus un ban deoparte, adica la CEC, pentru a avea o masina Dacia in parcare. Cei care au avut depusa suma integrala pentru autoturism (70.000 lei vechi inainte de 1989) vor primi inapoi circa 3.600 - 3.800 euro iar cei care au depus sume mai mici vor primi despagubiri proportionale. Statul va emite, cel mai probabil in 2008, o emisiune de titluri de stat cu scadenta la un an, pentru acoperirea despagubirilor celor circa 36.000 de romani.

  Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a semnat ieri decretul pentru promulgarea Legii privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in urma cu doua saptamani, proiectul de lege privind despagubirea persoanelor care au avut inainte de 1989 depozite la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, proiect initiat de Partidul Conservator.

  Comisia de buget-finante si Comisia juridica avizasera favorabil propunerea legislativa, nefiind inregistrat nici un vot impotriva. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declarase ca cei care au depus bani pentru Dacii vor fi despagubiti, deoarece "statul si-a luat anumite obligatii, de a presta un serviciu - livrarea unui automobil - in contul banilor depusi".

  Potrivit legii, cei care au avut depusa suma integrala pentru autoturism (70.000 lei vechi inainte de 1989) vor primi inapoi circa 3.600 - 3.800 euro iar cei care au depus sume mai mici vor primi despagubiri proportionale. Statul va emite, cel mai probabil in 2008, o emisiune de titluri de stat cu scadenta la un an, pentru acoperirea despagubirilor acestor persoane.

  Efortul bugetar pentru aceste despagubiri este de peste 100 milioane euro. In aceasta situatie se afla circa 35.000 - 36.000 persoane, din care trei sferturi aveau depuse sumele integrale pentru Dacii.

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2006
  Location
  acasa
  Posts
  1,119
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ai mei si-au scos banii prin 2000 si o dobanda nesemnificativa...este vre-o sansa sa primesca ceva?

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Al naibii VacaRoiu , cum a dat el asa o lege , ca si Iliescu cand l`a gratiat pe Cosma , in ultima zi de mandat . Cu deosebirea ca oamenii astia meritau acesti bani nu acum dupa 17 ani , ci chiar atunci , pe timpul guvernarii PSD/PDSR , acum 14-15 ani , nu acum ... E mai usor sa dai bani din visteria lui Tariceanu , ma mir cum nu le`a dat cate 100.000 de euro fiecarui pagubit . Nu il durea pixul si doar nu dadea de la guvernul lui .

  Foarte parsiv acest VacaRoiu , cand a fost el prim-ministru l`a durut in cot de acesti pagubiti ....

 4. #4
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2006
  Location
  acasa
  Posts
  1,119
  Posts Thanks / Likes

  Default

  in 87 sau 89 nu mai stiu exact anu cand au depus 70 de mii la cec era trei sferturi din valoarea unui apartament........iar cu aia 70 de mii din 2000 au reusit sa cumpere parchet intr-o camaruta oricum nu e corect daca nu ii despagubeste si pe aia care si-au scos banii de la cec

 5. #5
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,592
  Posts Thanks / Likes

  Default

  eu am scos banii si am zis sa profit sa iau ceva decit nimic,si am luat un trabant

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top