Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Parlamentarii europeni voteaza noile tarife de roaming

  Parlamentul European este asteptat sa aprobe, miercuri, noul plan de limitare a tarifelor de roaming in cadrul Uniunii Europene, la o saptamana dupa ce PE si Consiliul European au ajuns la un compromis pentru reducerea acestor tarife la jumatate, pe parcursul urmatorilor trei ani.

  Votul de astazi vine in conditiile in care Comisia Europeana preseaza de mult timp pentru reducerea tarifelor de roaming, pe care le considera enorme la ora actuala.

  Tariful maxim pentru a face un apel in strainatate ar urma sa fie stabilit, conform planului, la 49 de eurocenti pe minut, in timp ce pretul maxim pentru a primi un apel va fi de 24 de eurocenti in primul an de la intrarea in vigoare a noilor reguli.

  In al doilea an, preturile ar urma sa scada la 46 de centi si, respectiv, 22 de centi, iar in al treilea an la 43 de ceni si, respectiv, 19 centi, potrivit Reuters.
  Acordul de saptamana trecuta a fost aprobat, luni, prin vot unanim de comisia pentru Industrie din Parlamentul European.

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Parlamentul European a adoptat reducerea tarifelor de roaming


  Parlamentul European a adoptat miercuri reglementarea privind reducerea tarifelor de roaming. Reglementarea, intens discutata in ultimul an la nivelul UE, va intra in vigoare la sfarsitul acestei veri, transmite Reuters.

  Potrivit reglementarii adoptate miercuri, plafonul maxim al apelurilor date trebuie sa fie de 49 de eurocenti, iar al celor primite de 24 in primul an, urmand sa scada progresiv la 46, respectiv 22 de eurocenti in cel de-al doilea an si la 43, respectiv 19 in cel de-al treilea an.

  “Este o zi importanta pentru consumatori, indifferent daca sunt turisti sau calatoresc in interes de serviciu ... facturile lor telefonice vor scadea”, a declarat Viviane Reding, comisarul european pentru telecomunicatii.

  “Noua reglementare va proteja marea masa a consumatorilor, care pana in prezent erau facturati prea mult cand calatoreau peste hotare”, a adaugat comisarul european.
  Joachim Wuermeling care a vorbit in plenul Parlamentului in numele presedintiei germane a UE, a spus europarlamentarilor ca spera ca statele membre sa is idea acordul asupra acestei reglementari pana in data de 29 iunie.

  Operatorii de telefonie mobila vor avea la dispozitie aproximativ o luna pentru a anunta noile tarife, care ar urma sa intre in vigoare la finele lunii august.

  Viviane Reding a avertizat ca Uniunea Europeana ar putea reglementa si transmisiile de date prin intermediul telefonului mobil, precum SMS si MMS, daca preturile nu vor scadea.

  “Operatorii ar trebui sa priveasca foarte atent acest semnal si sa scada preturile singuri pentru a evita impunerea unei alte reglementari”, a mai spus Reding.

  Noile preturi vor fi aplicate doar convorbirilor internationale, date sau primite, intre oricare dintre cele 27 de tari ale Uniunii Europene.

 3. #3
  Bagator de seama Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Prin zona
  Posts
  2,941
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Reglementarea tarifelor de roaming, adoptata miercuri de Parlamentul European, este o interventie puternica a statului in economia de piata, ce poate avea efecte negative asupra concurentei, a declarat miercuri, pentru NewsIn, Dorin Odiatiu director in cadrul Orange Romania.

  "Reglementarea stricta a tarifelor de roaming limiteaza competitia intre operatorii mobili care nu vor mai putea lansa oferte diferentiate pe piata", a spus directorul pentru afaceri internationale si interconectare Odiatiu.

  Reglementarea nu se refera la SMS, MMS si transmisia de date, ci doar la apeluri, insa, in cazul unei eventuale decizii a Comisiei de a reduce si tarifele pentru aceste servicii, Orange va aplica decizia pentru clientii din Romania. "In cazul unei eventuale scaderi a costurilor pentru SMS si MMS, vom face la fel si in viitor. In acelasi timp atragem atentia ca suprareglementarea nu este o solutie pentru o piata functionala in care schimbarile sunt dictate de competitie si necesitatile clientilor", a precizat Odiatiu.

  Orange a actionat in avans pentru scaderea tarifelor de roaming si, la inceputul acestei saptamani, a anuntat ca va reduce tarifele de roaming pentru tarile din Europa cu 67% in cazul utilizatorilor de cartele care vor activa optiunea Advantage si cu 44% pentru abonatii care opta pentru Roaming Europe. "Dupa reglementare, toti operatorii vor fi aliniati in ceea ce priveste nivelul tarifelor, iar Orange Romania va respecta noile prevederi", a mai spus el.

  Eurodeputatii au adoptat miercuri cu larga majoritate controversata reglementare privind tarifele de roaming, intr-o forma mai putin ambitioasa decat isi dorea Comisia Europeana, dar care va intra in vigoare la sfarsitul verii. Varianta adoptata miercuri prevede ca plafonul apelurilor date sa fie de 49 de eurocenti, iar al celor primite de 24. Ele insa vor scadea progresiv, la 46, respectiv 22 de eurocenti in cel de-al doilea an si la 43, respectiv 19 in cel de-al treilea. Plafoanele sunt mai apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 pentru cele primite, fata de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenti.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top