Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default Cand apare ,eroare acces port com 1?

    Am o problema,incerc sa incarc un soft si imi apare eroare acces port com 1? De ce apare ,chestia asta,tinand cont ca pan acum nu am mai avut aemenea probleme? Poate fi dereglat ceva din control panel? Astept ajutor......

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by joliyyy View Post
    Am o problema,incerc sa incarc un soft si imi apare eroare acces port com 1? De ce apare ,chestia asta,tinand cont ca pan acum nu am mai avut aemenea probleme? Poate fi dereglat ceva din control panel? Astept ajutor......
    Verifica cablul....(lipiturile firelor)! sau poate ca SoftWare-ul respectiv are ceva''bug,,.Incearca,verifica un soft mai vechi cu care iti functiona inainte.


  3. #3
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sau e posibil ca COM-ul sa fie ocupat de vreun alt program instalat anterior.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default com

    Cum verific daca comul este ocupat cu ceva?
    Nu este de la cablu,am incercat si cun alt cablu care este bun,si imi apare aceeasi situatie:eroare acces port com.

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by joliyyy View Post
    Cum verific daca comul este ocupat cu ceva?
    Cum spunea putin mai sus Maestrul @SAFETRON1 , daca ai mai folosit pe parcurs alt program prin port-ulSerial respectiv! vezi care este? o mica verificare o poti face cu; Ctrl+Alt+Delete si poti vedea daca este activ'deschis ceva program in fereastra....(care sa-ti ocupe port-ul,de nu-ti da voie sa-l folosesti,si il dezactivezi).Scuza-mi intrebarea ! la Pc tau doar un port serial ai la unitate(ptr ca eu am un jaf de PC...care are doua portSeriale 1\2). Daca ai la Pc doua incearca totusi pe al doilea serial, A sau B,ca poate poate!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default port

    Am 2 port seriale;problema este ca am incercat pe ambele,si este aceeasi situatie.Nu stiu cum sa verific daca este ocupat portserialul.....

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default port

    Chiar nu stie nimeni?

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,

    Recomandarea mea... schimba numarul portului catre ceva de genul 6 sau 7.

    uite ai aici un tutorial despre cum se ajunge la modificarea portului.

    http://www.modemsite.com/56k/xptip.asp

    Dupa care in programul cu care incarci softurile catre receiver alegi noul port pus de tine. Torusi cred ca merita sa incerci si cablul in alta parte. Ordinea este pur la alegerea ta.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default com

    Am incercat ceea ce mi-ai spus tu,dar nu apare la setings decat portul pentru imprimanta,nu si port com1.(nu exista in alta parte) Am vazut ca driverul serial,PL 2303-USB imi apare ca si uninstall. Am cd-ul de instalare,il instalez,dar in final imi apre iar ca si uninstall.Aici sa fie problema? Pentru ca daca dau pe Kup imi apare eroare acces port com.Nu stiu unde e "buba". Are cineva vreo idee?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Auckland
    Posts
    322
    Posts Thanks / Likes

    Wink

    Quote Originally Posted by joliyyy View Post
    Am incercat ceea ce mi-ai spus tu,dar nu apare la setings decat portul pentru imprimanta,nu si port com1.(nu exista in alta parte) Am vazut ca driverul serial,PL 2303-USB imi apare ca si uninstall. Am cd-ul de instalare,il instalez,dar in final imi apre iar ca si uninstall.Aici sa fie problema? Pentru ca daca dau pe Kup imi apare eroare acces port com.Nu stiu unde e "buba". Are cineva vreo idee?
    Seteaza COM-ul din calculator pe 115200: Settings-Control Panel-System-Hardware-Device Manager-Ports(COM&LTP)-Click dreapta pe Comunication Port(COM1)-Properties-Port Settings-Bits per seconds 115200.
    Bafta!

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default com

    As incerca sa fac chestia asta,dar cand intru la control panel,la ports(com&LTP),nu exista(nu gasesc comunication port com) ci numai LPT...
    Deci..unde este COMul?

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Ce tip de BIOS ai?
    2. Ai incercat sa cauti driverul de serial pentru tipul tau de placa de baza?

    Cred ca e bine sa zici si ce placa de baza ai. Poate gasim ami multe informatii.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    375
    Posts Thanks / Likes

    Default com

    Nu mai inteleg nimic. pana acum 2-3 saptamani mergea perfect. Acum deodata numai gasesc comul..cum poate sa dispara asa deodata...
    Am folosit driverul original..pentru cablu 232....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top