Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Question Diferenta dintre fisierele RAF si RAW?

    Care e diferenta dintre fisierele RAF si RAW? Am remarcat cu surprindere ca o poza pe care o credeam cu rezolutie foarte mare (are 18.2 MB pe HDD), nu are decat 1600x1200 in loc de 4864x3648, atat cat poate scoate camera.



    Nu stie IrfanView sa lucreze cu aceste fisiere? E o greseala de la mine?

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema a fost discutata aici. Se pare ca e o problema cu viewer-ul folosit(in cazul nostru IrfanView).
    RAF=Fuji RAW
    Imaginile in format RAW sunt neprelucrate de software-ul camerei si sunt tot timpul la rezolutia maxima a senzorului.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu aia e problema : Problema e o setare ascunsa a lui Irfan :

    Deci :

    Options > Properties P > Plugins > Debifezi : load half size image , eu am lasat bifat doar use camera white balance

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci, acum e ceva mai bine (3460x2607), chiar daca nu e maximul scris in documentatia camerei (4864x3648 ). Poate e cazul sa mai incerc si alte utilitare ...




    PS
    Cu noile setari, incarcarea pozei a durat 16.5 sec, asa cum se poate vedea si din poza de mai sus!

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa m`am fentat si eu : in carte scrie o valoare mai mare indicata de FinePix Viewer , in realitate ,aparatul tau e de 9Mpix , iar Irfan zice acolo ca e 9 Mpix , deci e corect ce zice Irfan .


    Fix asa m`am fentat si eu . Am instalat 10 softuri de vizionat imagini , cand de fapt FinePix Viewer e bolnav .



    Aritmetica : 3460 x 2607 = 9.020.220 pixeli

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Corect! E grea artimetica asta ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top