Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default Montura H-H please help !

    Mi-am instalat si eu de curand la antena o montura H-H tip SM3D12, urmand instructiunile de pe acest forum . Dupa ce am scanat aproape toti satelitii m-am apucat sa sterg programele care nu ma interesau; in timp ce tot stergeam la programe s-a blocat receptorul restartandu-se singur. Dupa ce a pornit, am constatat ca au disparut 3 sateliti din memorie plus ca antena nu se mai cala pe satelitii ramasi. Am zis sa dau un reset receptorului si sa incep de la zero. Acum incepe dracia: cand dau antena spre amos ea o ia spre est si invers nici pe manual, cand memorez pozitia nu vrea, se duce tot aiurea simt ca innebunesc, nu stiu care este problema, am facut aproape tot ce am stiut.
    Ajutati-ma, va rog .Am un Kaon 570 cu soft de 8000 .

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cunosc receptorul tau, dar in principiu, in situatii de acest fel, exista solutia soft reset sau hard reset - de pe montura. Prima metoda presupune stergerea tuturor setarilor legate de motor de pe receptor, adica o iei de la 0, ca si cand ai instala motorul prima data. Nu pot sa iti dau detalii, ca nu cunosc receptorul tau. Eu, as face insa altceva, anume, as cauta in cartea tehnica a motorului, unde este pozitionat butonul de reset al monturii (montura ar trebui sa aibe asa ceva). Deci incearca sa faci un reset la montura. Inainte de a face aceasta operatiune, trebuie sa aduci motorul in pozitia 0 - azimut 0, dupa care fa reset si o iei de la capat cu instalarea. In principiu, daca problema se repeta, ar trebui sa ai in vedere o alta versiune de soft pentru receptorul tau, care sa fie mai stabila.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe montura exista doua butoane de UP si DOWN si un led , trebuie oare sa desfac montura ?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    MAkaO
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca exista similaritati intre monturi, atunci ar trebui sa fie undeva,nu un buton,ci un orificiu in care introduci surubelnita si resetezi. Eu asa am. Dara daca ai cartea tehnica trebuie sa te edifici. Bafta multa!
    I am another brick in the human wall!

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Tara indienilor
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa aiba un buton de reset, eu n-am vazut montura care sa nu aiba reset. Faci un reset la montura si ar trebui sa mearga foarte bine pe toti satelitii.
    1.8m, 0.3 invacom, Humax 5400, dm100, dm500, dm 800, 42E-30W, ccam 2.1.3.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Era bine sa intrebi aici inainte sa achizitionezi motorul respectiv.Sigur te-ai fi orientat spre alt model...Motorul de care vorbesti face parte din categoria "Motoare foarte Proaste". Spun asta din propria experienta...cateva elemente nashpa la el: nu ajunge la 62EST, are dintzi de plastic, la un vant mai puternic se poate da peste cap.

  7. #7
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Pentru reset ar trebui sa fie o gaurica unde poti baga ceva subtire. La mine e ceva de cca. 1,5 mm si pot baga o agrafa sa resetez montura. Studiaza manualul sau uita-te atent pe montura si vei gasi cu siguranta reset-ul.

    2. Eu am tot Kaon 570 si am o problema similara. Cand intru in meniul motor (buton albastru) si dau sa mearga spre vest, el merge spre est. Fireste ca in loc de est merge spre vest. Si cu Fine tune face la fel. Nu m-am prins care e buba, dar nu ma deranjeaza sa apas invers pe butoane. Am schimbat o gramada de firmware si problema nu e din ele. Cred ca e ceva incompatibil pe acolo... Dupa ce memorez satelitii, motorul merge normal, adica vestul e vest si estul e est. Singura gafa o face la mutarea software din meniul Motor. Butoanele de pe montura functioneaza deasemenea corect (un clic - vest, doua click-uri - est). Ti-as sugera sa muti de pe o pozitie pe alta (de ex. de pe 13E la 28E) si sa vezi daca intradevar merge in directia dorita. In caz ca merge, cred ca nu ai de ce sa te alarmezi. Mai grav ar fi sa mearga invers, caz in care, daca nu te ajuta resetul monturii nu stiu ce ai putea face. Fireste, la reset montura trebuie pusa pe '0' (asa cum spuneau si prietenii nostri mai devreme) si sa fie alimentata. Eu am si un LED pe montura, iar la reset incepe sa clipeasca verde-rosu.
    Bafta!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PROBLEMA TA VINE DIN RECEPTOR NU DIN MOTOR,ACESTE MOTOARE NU SUNT DIN CELE MAI BUNE DAR NICI NU SUNT DIN CELE MAI PROASTE.TI-AS RECOMANDA SA-TI SCHIMBI FIRMWERUL INCA ODATA SI INCEARCA SA SINTONIZEZI SATELITII DUPA ACEEA,PUNAND FRECVENTE BUNE CE AU ACOPERIRE IN LOCALITATEA UNDE LOCUIESTI
    love &peace

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult , am rezolvat problema schimband firmwerul .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. montura hh
    By alex2000 in forum RDI - Satelit
    Replies: 13
    Last Post: 11th September 2006, 18:19
  2. Montura H-H
    By marexim in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 31st March 2006, 01:28
  3. montura h-h
    By duhuletz in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 15th March 2006, 11:45
  4. ce fel de montura ?
    By cozmozs in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 13th September 2005, 12:53
  5. Help montura HH!
    By vulcanescu35 in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 9th July 2005, 13:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top