Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: Sunt incepator

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default Sunt incepator

    Buna ziua,

    Tocmai am achizitionat o placa DVB SkyStar2. Aseara am murit de ciuda ca nu a vrut sa mi-o instaleze complet din cauza ca nu aveam SP2 pentru Windows XP. Am instalat driver-ul si cand sa trec la instalarea unui soft (nu tin minte exact, parca ceva cu TV Stars) m-am blocat neavand la dispozitie SP2-ul.
    As vrea sa evit problemele astazi si sa vad diseara ca functioneaza. Ca test as vrea sa stiu daca merg Premiere si D+. Merg?
    Am scos ieri cateva viewere (AltDVB, ProgDVB, MyTheater). Care este mai bun? Ce imi recomadati?
    Am scos si ceva SoftCAM-uri dar nu stiu daca sunt bune. In paralel cu playerul va rog sa-mi recomadati si un SoftCAM.
    Ce altceva mi-ar mai trebui?
    Imi cer scuze daca am comis greseli si va rog sa ma corectati, insa inaite de a cere ajutor am incercat sa inteleg singur ce mi-ar trebui si ce ar fi fiecare lucru. In plus va rog sa-mi spuneti daca trebuie instalat vre-un soft sau driver separat pentru telecomanda.

    Va multumesc anticipat,
    Drogy

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inca o rugaminte. Care dintre au plug-in pentru Diseqc 1.2 si care ar fi acesta?
    Multumesc,
    Drogy

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune ProgDVB si AltDVB. ProgDVB e mai usor de folosit din telecomanda avand OSD, AltDVB e mai rapid, mai stabil si consuma mai putine resurse. Apoi ia de aici si de aici alaturi de asta si prezinta-le viewerelor mai-sus-mentionate. P merge, D merge dar tre sa fii atent la asta.
    Pentru telecomanda iti recomand WinLIRC
    in direcorul caruia facu un fisier tehnisat.cf cu continutul asta:
    Code:
    #
    # this config file was automatically generated
    # using WinLIRC 0.6.5 (LIRC 0.6.1pre3) on Fri Nov 03 20:50:44 2006
    #
    # contributed by 
    #
    # brand:             Skystar2_Remote
    # model:             
    # supported devices: 
    #
    
    begin remote
    
      name  Skystar2_Remote
      bits           13
      flags RC5|SHIFT_ENC|CONST_LENGTH
      eps            30
      aeps          100
    
      one           906   885
      zero          906   885
      plead         946
      gap          113936
      min_repeat      2
      toggle_bit      2
    
    
          begin codes
              MUTE                     0x000000000000128D
              EXT                      0x00000000000012B8
              A/B                      0x00000000000012A3
              POWER                    0x000000000000128C
              1                        0x0000000000001281
              2                        0x0000000000001282
              3                        0x0000000000001283
              4                        0x0000000000001284
              5                        0x0000000000001285
              6                        0x0000000000001286
              7                        0x0000000000001287
              8                        0x0000000000001288
              9                        0x0000000000001289
              0                        0x0000000000001280
              TV/RADIO                 0x0000000000000293
              -/--                     0x000000000000128A
              INFO                     0x000000000000028F
              MENU                     0x0000000000000292
              UP                       0x00000000000012A0
              DOWN                     0x00000000000012A1
              LEFT                     0x0000000000001291
              RIGHT                    0x0000000000001290
              OK                       0x0000000000000297
              SFI                      0x00000000000012AF
              BACK                     0x00000000000012A2
              RED                      0x00000000000002AB
              GREEN                    0x00000000000002AC
              YELLOW                   0x00000000000002AD
              BLUE                     0x00000000000002AE
              CHECK                    0x00000000000002B6
              TXT                      0x00000000000012BC
              STOP                     0x00000000000012A9
              HELP                     0x000000000000128F
          end codes
    
    end remote
    Apoi tre sa alegi din meniul de configurare a WinLIRC fisierul respectiv si ca configurezi dupa bunul plac asocierile din ProgDVB.
    Pentru H-H ti-as recomanda sa folosesti Interfata DiSEqC 1.2 STRONG SRT DIGIBOX
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc foarte mult.
    In cazul DiseqC 1.2, eu posed o montura polara SG sau DM 2100, nu mai stiu sigur. Am inteles ca se pot instala pugin-uri pentru acestea. Ce plug-in-uri sa folosesc pentru AltDVB si ProgDVB?
    Inca o data imi cer scuze daca gresesc.

    Drogy

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by drogy View Post
    Buna ziua,

    Aseara am murit de ciuda ca nu a vrut sa mi-o instaleze complet din cauza ca nu aveam SP2 pentru Windows XP. Am instalat driver-ul si cand sa trec la instalarea unui soft (nu tin minte exact, parca ceva cu TV Stars) m-am blocat neavand la dispozitie SP2-ul.
    Imi spune-ti si mie vaRog ! Ce inseamna SP2 ?

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ei na si tu! Service Pack 2 de la Microsoft...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit sa o instalez, dar nu fara alte greutati.
    In fine, am instalat si AltDVB 2.2, ProgDVB 4.85.1 Full, am bagat plug-in-urile s2emu127, vPlug1.7.0, am modificat SlyNET.sys (era versiunea 4.3.3) cu versiunea patch-uita de MiBi, si ca urmare i-am pus plug-in-ul aferent ss2diseqc18.
    Ce am obtinut? Nimic. Inclusiv aplicatia (Serv4PC parca) care ma gandesc ca monitorizeaza semnalul pe care il primeste placa DVB, nu imi arata nici un fel de activitate (in loc de verde are iconita rosie in system tray). Problema e in felul urmator: Eu am un abonament Digi si instalatia este mobila. De fiecare data cand scot cablul din receiver, motorul se pozitioneaza pe 1W (am ales acest satelit pe prima pozitie si e lesne de inteles de ce, desi ea este centrata pe ArabSat). Am introdus si in Serv4PC si in cele doua view-ere intelsat cu 2-3 transponderi ai Intelsat 10-02 si Thor (Transponderi cu FTA-uri de la bulgari si RCS) insa nu pare sa receptioneze nici un semnal.
    Va rog sa ma sfatuti, ce nu am facut. Poate din experienta (aceeasi configuratie sau asemanatoare).
    Cand conectez cablul din nou la receiver, Digi merge bine-mersi, fara a se misca deloc instalatia.
    Doua amanunte care ma fac sa cred ca nu placa ar fi de vina ci eu si modul in care am lucrat:
    1. Sistemul de operare (si nu doar el ci si view-rele) imi vad placa bine mersi.
    2. Ledul moturii polare este verde.
    Problema e ca nu am internet acasa ci doar la servici, asa ca nu pot comunica direct si arata screenshoot-uri, dar sigur stiti despre ce vorbesc. Acum sper ca stie cineva si unde gresesc.

    Va multumesc mult de tot,
    Drogy

  8. #8
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai verificat codecurile, nu ai primit nici o eroare de la view-re, ai incercat intai daca ai semnal pe un anume transponder, ai incercat cu un satfinder sa vezi ce se intampla? Sau acolo pe Intelsatul lui gigitv nu ai incercat sa vezi daca ai semnal? Uite aici ai un satfinder, http://rapidshare.com/files/30333130...1.1.6.zip.html nu stiu daca e unul mai nou insa te poate ajuta. Introdu o frecventa de gigitv si vezi daca ai semnal. Daca nu ai o problema si tre sa o iei de la capat...

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by drogy View Post
    Am reusit sa o instalez, dar nu fara alte greutati.
    In fine, am instalat si AltDVB 2.2, ProgDVB 4.85.1 Full, am bagat plug-in-urile s2emu127, vPlug1.7.0, am modificat SlyNET.sys (era versiunea 4.3.3) cu versiunea patch-uita de MiBi, si ca urmare i-am pus plug-in-ul aferent ss2diseqc18.
    Ce am obtinut? Nimic. Inclusiv aplicatia (Serv4PC parca) care ma gandesc ca monitorizeaza semnalul pe care il primeste placa DVB, nu imi arata nici un fel de activitate (in loc de verde are iconita rosie in system tray). Problema e in felul urmator: Eu am un abonament Digi si instalatia este mobila. De fiecare data cand scot cablul din receiver, motorul se pozitioneaza pe 1W (am ales acest satelit pe prima pozitie si e lesne de inteles de ce, desi ea este centrata pe ArabSat). Am introdus si in Serv4PC si in cele doua view-ere intelsat cu 2-3 transponderi ai Intelsat 10-02 si Thor (Transponderi cu FTA-uri de la bulgari si RCS) insa nu pare sa receptioneze nici un semnal.
    Va rog sa ma sfatuti, ce nu am facut. Poate din experienta (aceeasi configuratie sau asemanatoare).
    Cand conectez cablul din nou la receiver, Digi merge bine-mersi, fara a se misca deloc instalatia.
    Doua amanunte care ma fac sa cred ca nu placa ar fi de vina ci eu si modul in care am lucrat:
    1. Sistemul de operare (si nu doar el ci si view-rele) imi vad placa bine mersi.
    2. Ledul moturii polare este verde.
    Problema e ca nu am internet acasa ci doar la servici, asa ca nu pot comunica direct si arata screenshoot-uri, dar sigur stiti despre ce vorbesc. Acum sper ca stie cineva si unde gresesc.

    Va multumesc mult de tot,
    Drogy
    Daca esti incepator ia-o incet.
    1. In primul rand incearca cu driverele originale(4.4.0), fara patch-uri si alte manareli. SS2 nu suporta oficial DiseqC 1.2
    1.Nu inteleg cum se pozitioneaza antena pe 1W cand scoti cablul din rec? Daca ai cablu in mana inseamna ca nu ai tensiune la motor...cum se misca?
    2. Inchide server4pc.
    3. Lasa motorul pe o pozitie, dezactiveaza Diseq si vezi ca merge bine OTV pe receptor apoi pe SS2. (daca esti pozitionat pe 1W)
    4. Din cate am inteles sharuiesti o antena (1lnb) la rec si ss2. In ss2 iti intra cablu care iese din rec?sau cel care intra in rec il scoti si il bagi in ss2?
    5. Ai instalat progdvb si au bifat "register elecard codec" la instalare? Asta iti da siguranta ca ai un codec instalat si ca nu aici e problema.
    6.Ai ales Skystar2 la instalarea ProgDVB?
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Vin cu cateva completari.

    skycleaner

    Codecuri? Cred ca am facut o grseala. Am mers pe mana a ceea ce deja aveam instalat, care includ decoder mpeg2. N-am incercat cu nici un satfinder. Am scos acum versiunea 2.2.9 la cel indicat de tine. View-rele nu imi dau erori. Scaneaza (inclusiv pe 1W, chiar transpondere ale Digi si ale bulgarilor) si imi dau lipsa semnal.

    mm7163

    1. Pe CD-ul ce a venit cu placa am avut versiunea 4.3.0 a driverelor. De aceea am si scos patch-urile si plug-in-urile pentru versiunea respectiva. Stiu ca oficial nu suporta Diseqc 1.2. Sunt un gogoman; abia acum mi-am dat seama ca eu inatai inchid receiverul si apoi scot cablul, iar rotirea o face dupa ce-l inchid (am mai patit sa ma "scuture" si de frica, instinct, il inchideam).
    2. De mentionat ar fi ca si inaite de patch-uri nu imi afisa nimic server4pc (dar nici nu avea adaugat setelitul corespunzator inaite de patch). Il voi inchide.
    3. Diseara incerc urmatoarele posibilitati: il mut pe Astra si ii scot cablul si incerc sa-l conectez si direct la LNB.
    4. Dupa cum am spus schimb cablul intre ele. Urmeaza inca o achizitie o antena putin mai mare, 1,2 (cea prezenta cred ca e de 0,9) si un lnb mai bun pentru montura, cele existente urmand sa constituie instalatie fixa pentru Digi, dar s-ar putea sa mai dureze o luna, doua.
    5-6. Am ales SkyStar2, dar n-am bifat nici un register! Am considerat ca sunt suficiente codecurile care deja le am instalate pe calculator (includ si decoder mpeg2). Probabil am inteles gresit fenomenul, dar am timp sa invat.

    Va multumesc inca odata,
    Drogy

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu asa iti recomand...sa dai jos ce-ai instalat pana acum, inclusiv driverele respective, downloadezi driverele 4.4.0 de aici , instalezi progdvb cu check pe register elecard blablabla si vezi ca merge. Apoi apoi pui pluginurile si daca vrei si altdvb cu toate cele. Apoi poti incerca sa dai jos driverele 4.4.0 si sa pui alea patchuite dar sa fii sigur ca patchu e pt versiunea de drivere instalata de tine.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit sa rezolv o serie de probleme si va multumesc pentru sfaturi.
    In primul rand am schimbat cablul in timp ce motorul era pe Astra 19.2E, cu Hyundai-ul pornit. Logic, dupa cum spuneati voi, motorul nu s-a miscat.
    Am incercat sa intorduc versiunea 4.4.0 a driverelor dupa ce am dat un uninstall la placa. Din acel moment a inceput sa-mi dea eroare la incercarea de instalare a driverului, fie ca era vorba de cel nou sau cel vechi (4.3.0) de pe CD-ul placii. Nu gasea un fisier (nu-mi spunea ce fisier, ci pur si simplu wizard-ul de la "Found new hardware" imi spunea la finalul instalarii "Could not complete the instalation beacuse a file could not be found"). In fine, am aplelat la o copie a XP cu Service Pack 2 proaspat instalata. Si a mers! Cu driverele 4.4.0. Am instalat ProgDVB, i-am pus plug-in-uri, liste de canale, am scanat...aproape totul ok. N-am mai incercat cu DiseqC; asta vad diseara. Dar totusi nu am reusit sa-l asociez cu telecomanda. DVBViewer-ul instalat automat de soft-ul placii pare sa mearga OK cu telecomanda. Dar nu m-am prins cum sa asociez WinLIRC cu ProgDVB. Am vazut ca are un modul de WinLIRC si ProgDVB, dar nu stiu prea bine ce inseamna si ce face acest modul; din ce-am vazut pare sa asocieze intrarile de la telecomanda cu comenzile ProgDVB, dupa cum spuneati voi. De copiat (executabilul si fisierul de configurare pe care mi l-ati descris) l-am copiat si in root-ul ProgDVB, si in Plugins, si in Modules, insa nimic. Am reinstalat de vreo doua ori ProgDVB, pentru a fi sigur ca nu-mi scapa nimic la instalare (modulul de WinLIRC l-am instalat de prima oara).
    Nu va mai zapacesc cu DiseqC 1.2 pentru moment, pentru ca nici nu l-am test in situatia de fata.
    Ceea ce va rog este sa ma luminati in privinta ProgDVB si WinLIRC. Sau variante alternative pentru telecomanda.

    Va multumesc foarte mult,
    Drogy

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    262
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca am gasit. Ii trebuia un dll pentru plugin, nu?

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti folosi in ProgDVB linistit WinLirc Client (Service menu)
    setezi
    127.0.0.1
    8765
    1000
    200
    Apoi la meniu Settings->Controls->dublu click pe o functie->Remote Control Key ->Learn->apesi butonu dorit pe telecomanda.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top