Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Bagator de seama Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Prin zona
  Posts
  2,941
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS & RDS calca protectia consumatorului in picioare

  Venim dintr-o lume monopolista si ne obisnuim greu cu concurenta. Aceasta notiune a fost si ramane o necunoscuta pentru cei care s-au format in vremurile in care totul apartinea poporului si cand, in realitate, nimic nu apartinea poporului. De fapt, dorinta de a detine monopolul pe piata in care isi desfasoara activitatea nu se manifesta doar in tarisoara noastra draga. Orice firma si-ar dori sa fie singura in sectorul ei de activitate, noteaza Curentul.

  Nu avem nimic in mod particular cu cei care se cheama in popor "cablisti", insa de departe se deosebesc unii mai breji care si-au facut propriile legi pe care le respecta dupa ureche. Evident ca daca nu le canti in struna, esti ars la buzunare. Chiar daca de ceva vreme, televiziunea prin satelit a inceput sa ofere alternative la monopolul cablistilor, cei mai multi agream totusi renumite firme din domeniu care ne dau la pachet cablu TV si internet, precum si retea de telefonie. In aceasta situatie se afla cei de la renumita firma RCS & RDS S.A., care ar trebui sa puna mana sa invete ce este respectul fata de cel de la care ia bani si de pe spatele caruia traieste. Alta varianta nu prea au.

  Desi au ceva vreme de cand se afla pe piata, reprezentantii RCS & RDS S.A. continua sa se comporte abuziv cu clientii lor. Ii deconecteaza fara sa-i someze, intarzie cu zilele reconectarea, cablul cade cand ti-e lumea mai draga. Daca pana acum cetateanul nu prea avea ce face in fata acestor abuzuri, mai ales ca nu exista nicio lege sau vreun organism de reglementare a activitatii cablistilor, se pare ca de acum s-a facut ordine, insa acestia nu dau nici doi bani pe ea.

  Pana la judecata, te mananca RCS & RDS

  Daca esti nemultumit de serviciile firmelor de cablu, teoretic iti ramane solutia sa actionezi in instanta firma de cablu. Numai ca toate acestea il costa pe cetatean timp si bani, apoi ca sa migreze la alta firma nu prea poate, pentru ca exista un monopol pe zone al cablistilor. Asa ca ar trebui sa taca si sa inghita. Numai ca unii dintre pagubiti si-au facut curaj si in ultima vreme ne-au facut mai multe sesizari la redactie, in care ne-au descris modul in care firma RCS & RDS S.A. isi trateaza clientii, calificat intr-un cuvant drept "abuziv" de catre acestia. Majoritatea plangerilor s-au referit la plata abonamentului la cablu fara a exista o factura emisa pentru acest serviciu.

  Mai exista o prevedere din lege pe care cei de la firma o incalca cu buna stiinta. Chiar daca in textul legii se spune clar ca in caz de neplata, abonatul ar trebui sa primeasca o somatie de neplata si doar dupa 30 de zile sa fie deconectat, acest lucru nu se intampla niciodata. O alta problema a celor deconectati este ca dupa ce-si platesc taxa de reconectare, firma de cablu nu are niciun termen in care trebuie sa-l reconecteze pe abonat. Desi platesti si abonamentul si taxa de recuplare, poti sa stai mai multe zile fara sa beneficiezi de serviciile de cablu, deoarece ti se spune ca poate dura 24 de ore lucratoare, adica doua-trei zile.

  Curentul

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  acum somatia este pentru 15 zile...problema tuturor cablistilor este ca se factureaza la incasare...pentru a nu plati tva pentru clientii neincasati...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top