Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6

Thread: Ajutor Hispasat

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor Hispasat

    Va rog daca poate cineva sa-mi spuna de ce nu pot sa prind Hispasat la 30W si cum trebuie pozitionata antena.Am o antena cu diametru de 94 cm offset si un sistem de rotire manual care are o raza de actiunw de 90 de grade.NU am nici un obstacol in fata.Pe compa am o placa SS2.
    Spre est prind mai multi sateliti dar spre vest dupa Atlantic Bird nimic.
    Multumesc.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate,o sa-ti fie de ajutor! aici la adresa......si pe mine ma ajutat in cele mai multe cazuri.

    http://www.satellite-calculations.com/

    baffta.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am cautat pe mai multe saituri pt calcul dar nu am reusit.
    Spre vest de la 1W semnalul este f mic.
    Multumesc dar ceva indicatii mai amanuntite ar fi binevenite.

  4. #4
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauta pe un TP cu putere mai mare. Ex 11811 V.
    Incearca cu antena demontata dupa sitemul tau de rotire.
    Informativ , antena o sa fie orientata putin in jos fata de axa verticala si s-ar putea ca sistemul de fixare al farfuriei sa nu-ti permita asta.in cazul asta desfaci unul din suruburi.
    Spor la treaba.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intra pe www.satlex.ro si seteaza totul in functie de orasul in care te afli (adica latitudine,longitudine,elevatie) daca faci totul cum trebuie nu se poate sa nu prinzi.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa prinzi din aproape in aproape!Ai montura polara sau...rotesti teava?
    Trebuie sa rotesti si LNB pentru a prinde un optim de semnal!
    Daca ai montura polara poate nu ai setata declinatia corespunzator latitudinii tale sau nu ai pozitionat-o corect spre sud sau ....Oricum e problema de geometrie, incearca sa gasesti cu maxim de receptie sateliti aflati simetric fata de axa de sud atat spre E, cat si spre W din ce in ce mai departe.Vei putea stfel sa decizi daca si in ce sens modifici declinatia sau orientarea monturii!
    Hispasat e obligatoriu sa il prinzi.
    Last edited by ardu67; 6th May 2007 at 12:16.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top