Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce imbunatatire de semnal aduce un cablu coaxial bun?

    Aşa cum spune si titlul threadului, ce imbunatatire de semnal ar putea aduce un cablu coaxial de calitate faţă de unul ordinar? Mă refer în special la o lungime a cablului de sub 20 m.

    Există diferenţe sesizabile pe trasnponderii cu semnal mai redus?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un cablu bun (Belden, Costec) practic poate face diferenta intre a viziona/sau nu anumite programe (cum este in cazul meu receptia programelor germane de pe Astra 19, sau Nilsat, sau nordicele de pe Sirius)...si mufarea corecta trebuie luata in calcul...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tocmai daca e sub 20 de metri, nu are rost sa te complici cu un cablu ieftin. Recomand RG11 cu fir central de cupru. E mai gros dar face toti banii.

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Banc ...

    Un evreu batran , patron de bordel zicea ... daca nu mai merge bordelu' ... nu schimbi cearsafurile ( cablul ) ci curvele ( antena ! )

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    practic sub 20m nu conteaza ce cablu folosesti, de exemplu eu cand am instalat DIGI am folosit cablul de la UPC prin cablu veche de 10 ani, acuma de 2 sdaptamani am schimbat si eu crezand ca de pe HOTBIRD cu LNB2 o sa am semnal mai bun, dar nimic.
    cum zicea mihaip schimba curvele (antena)

  6. #6
    you said "member" huh! Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    A(n)TENA
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu un cablu bun nu castigi nimic deosebit poti insa pierde mult cu un cablu de proasta calitate

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la 30 metrii de cablu la 5 mii metru` se merita inlocuit cu un rg11?
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    la 30 metrii de cablu la 5 mii metru` se merita inlocuit cu un rg11?
    Daca esti cu semnalul la limita pe ceva tp-uri care te intereseaza (Astra 2D sa zicem), eu zic ca DA, merita. Daca te uiti toata ziua pe hotbird, sau sateliti cu acoperire buna, probabil ca nu.

    PS. Eu am cumparat RG11 cu ~12mii, deci nu foarte scump. Si nu am mai mult de 20m pe un tronson.

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Daca esti cu semnalul la limita pe ceva tp-uri care te intereseaza (Astra 2D sa zicem), eu zic ca DA, merita. Daca te uiti toata ziua pe hotbird, sau sateliti cu acoperire buna, probabil ca nu.

    PS. Eu am cumparat RG11 cu ~12mii, deci nu foarte scump. Si nu am mai mult de 20m pe un tronson.
    thor 2 si tp`urile lui de kkuoa ma intereseaza..e f instabil acum e semnal util peste 10 min cade sub limita.
    tu pe aia 20 m ai simtit diferenta la semnal?
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by freeloader View Post
    thor 2 si tp`urile lui de kkuoa ma intereseaza..e f instabil acum e semnal util peste 10 min cade sub limita.
    tu pe aia 20 m ai simtit diferenta la semnal?
    Cablul l-am cumparat direct pe asta sa nu am batai de cap.
    Am semnal 60-70% pe poate tp-urile Thor2.

    In primul rand asigura castigul antenei si apoi vezi ce e cu pierderile. Pt Bucuresti, cu asa o acoperire, doar cablul nu va face minuni:


  11. #11
    Băiat de gaşcă Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Il paese di Beltrame
    Posts
    1,365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gavrild View Post
    cu un cablu bun nu castigi nimic deosebit poti insa pierde mult cu un cablu de proasta calitate
    Bine zis!

    Oricum puterea/calitatea depind intr-o mult mai mare masura de antena si lnb. Cablul devine important pentru a nu pierde (sau a pierde cat mai putin) din semnalul pe care-l ai "sub antena". Regulile cablului sunt simple: fara curbe bruste (de ex. o curba de 90 de grade se face cu cel putin 20 cm de cablu) fara strangulari sau intreruperi si cu conectorii in regula.
    Daca ai semnal slab dar calitate buna, poti folosi un amplificator. Nu si invers.

    ss/indescifrabil

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

    Oricum vreau sa inlocuiesc cablul, pentru ca voi muta receiverul intr-o alta camera, iar cel pe care-l am e scurt si si-a facut deja stagiul.

    Recent, am montat la antena (offset 1.1, locatie CJ) un LNB pe Astra 2, antena fiind fixata pe Astra 1, si am probleme cu cativa transponderi, care intra cu intreruperi. LNB-ul fiind de 0.3 dB, ma gandeam ca schimband cablul cu unul bun, poate castig ceva semnal.

    Apropo, in Cluj unde gasesc cablu RG11 la un pret rezonabil? Asta ca sa nu bat tot orasu' de nebun...

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I-ati o antena mai mare si vei rezolva cu siguranta problema semnalelor de pretutindeni,precum spune @mihaip,si mai lasati amagirile ca nu stiu ce cablu ar aduce imbunatatirea efectiva a calitatii de semnal.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Cablul l-am cumparat direct pe asta sa nu am batai de cap.
    Am semnal 60-70% pe poate tp-urile Thor2.

    In primul rand asigura castigul antenei si apoi vezi ce e cu pierderile. Pt Bucuresti, cu asa o acoperire, doar cablul nu va face minuni:
    din semnatura ta deduc ca avem cam acelasi diametru la antena (1.5 al) si chiar reglata la sange. Eu am semnal la limita pe majoritatea tp-urilor din thor 2. Nu as adopta varianta alta antena dintr`un simplu motiv:
    thor 5 va lua locul epavei de thor 2 in mai putin de 6 luni..si cum din cate am citit, va avea putere (http://www.telenorsbc.com/templates/Page.aspx?id=405
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iordache View Post
    Bine zis!

    Oricum puterea/calitatea depind intr-o mult mai mare masura de antena si lnb. Cablul devine important pentru a nu pierde (sau a pierde cat mai putin) din semnalul pe care-l ai "sub antena". Daca ai semnal slab dar calitate buna, poti folosi un amplificator. Nu si invers.
    Exact... un banal amplificator liniar (cu alimentare pe cablu, de la receptor)costa numai 19 RON iar aceasta compenseaza cu succes asa zisa pierdere pe cablu
    Nu trebuie sa te complici cu cablu RG11, la lungimi de 15-20M, unul obisnuit isi face treaba foarte bine
    RG11 folosesti daca vrei doar la lungimi de peste 50M... cu real succes si la peste 150M!

    Asta nu inseamna ca nu trebuie cumparat un cablu de calitate, indiferent ce tip ar fi... la rezista sa in timp si in diverse medii externe nu s-a gandit nimeni (plus calitatea invelisului/ecranajului, de sub invelisul exterior de plastic)?
    In aceste cazuri se va vedea cel mai bine diferenta intre un cablu no name, de 4000 lei, si unul de firma, cu peste 10.000 lei/m

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top