Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default [email protected] 1 27 aprilie – 3 mai 2007

  Filmele saptaminii

  S1m0ne
  Jocul
  New York, New York
  Annie Hall
  Poveste din Bronx
  Fata in fata
  Trei culori: Albastru
  Intimplarile vietii
  Subiect de conversatie
  O, norocosule!


  Vineri – 27 aprilie, PRO Cinema, 14.45
  S1m0ne
  Drama, SUA, 2002
  Regia: Andrew Niccol
  Cu: Al Pacino

  “Cariera unui producator de film (Al Pacino), disperat sa dea lovitura, atirna de un personaj... deosebit. Lui ii vine ideea de a crea digital o actrita, pe nume Simone. ‘Actrita’ devine senzatia criticilor de arta, care mai stie sa si cinte pe deasupra, si toata lumea are impresia ca Simone este o persoana reala. Cu cit succesul ei este mai mare, cu atit ii vine producatorului mai greu sa recunoasca ca totul este o farsa...” (www.cinemagia.ro)

  Vineri – 27 aprilie, TVR Cultural, 23.00
  Jocul / The Game
  Thriller, SUA, 1997
  Regia: David Fincher
  Cu: Michael Douglas

  “Pe un scenariu clasic de thriller, in care personajul principal este urmarit de o ‘Companie de Servicii Recreative’, The Game leaga inteligent toate itele suspiciunii initiale intr-un nod final care s-ar putea rostogoli mai departe, in functie de naivitatea sau perspicacitatea spectatorului… Este o sarada plina de referinte explicite la filmele emblematice ale ‘Americii paranoice’ (Conversatia, The Parallax View, After Hours) si, totodata, la realitatea anilor ’90 (sigla companiei, ‘CRS’, este o ‘anagrama’ amuzant-anxioasa a doua institutii-cheie in SUA: CIA si IRS-ul – ultima fiind fiscul). […] Ca si in Fight Club, Fincher descrie o America prada ‘sectelor’ laice, in care elanul mistic nu a disparut, ci a fost inlocuit de religia entertainmentului.” (Alex. Leo Serban)

  “Un cosmar kafkian, o farsa diabolica, un film despre moarte si imprevizibil.” (PRO TV Magazin)

  Simbata – 28 aprilie, Cinemax, 10.10
  New York, New York – nom. Globul de Aur
  Drama, SUA, 1977
  Regia: Martin Scorsese
  Cu:
  Liza Minnelli – nom. Globul de Aur
  Rober De Niro – nom. Globul de Aur

  [4] nom. Globul de Aur

  “Panoplie nostalgica, dulce-amaruie, a amintirii jazzului din anii ’50 cu fuziunea dintre mai vechile linii melodice si ineditul formatiilor de culoare ale primelor discoteci. Peste 20 de slagare (de John Kander si Fred Ebb), imagine si culori magnifice confirmind profesionalitatea lui Martin Scorsese, dar si multe lungimi ‘omagiale’. Interesanta creatia lui De Niro intr-un paroxism abia retinut si interpretarea vocala a lui Minnelli.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Simbata – 28 aprilie, Cinemax, 14.55
  Annie HallOscar, BAFTA, nom. Globul de Aur
  Comedie, SUA, 1977
  Regia: Woody Allen – Oscar, BAFTA si nom. Globul de Aur pt. regie, BAFTA, nom. Oscar si nom. Globul de Aur pt. (co)scenariu
  Cu:
  Woody Allen – nom. Oscar
  Diane Keaton – Oscar, Globul de Aur, BAFTA

  3 premii Oscar [5]
  1 premiu Globul de Aur [5]
  5 premii BAFTA

  “Portretul unui evreu intellectual din New York, constient de izolarea si de inutilitatea sa in sinul societatii nord-americane, purtind pe umerii sai tone de culpabilitate, obsedat de esecul relatiilor sale amoroase, preocupat de problema sexului, a mortii si de alte intrebari metafizice, adept inrait al psihanalizei.” (A. Remond) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  Amor la intelectuali, aliaj subtil de irational si introspectie, de scene cu actori si animatie. Cu un umor pessimist, filmul inscrie deruta unei generatii cazute din ‘divanul’ lui Freud. Film impestritat cu aluzii copioase la maestrii admirati de autor.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  “Din punct de vedere uman, Annie Hall este mai coerent decit oricare alt film de Woody Allen.” (Morris Dickstein) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  Simbata – 28 aprilie, National, 22.30
  Poveste din Bronx / A Bronx Tale
  Drama, SUA, 1993
  Regia: Robert De Niro
  Cu: Robert De Niro

  “Vizibil influentat de filmele lui Martin Scorsese (cu precadere Crimele din “Mica Italie”), De Niro izbuteste sa faca o mica bijuterie plina de caldura umana, evocind epoca adolescentei sale, vazuta prin ochii lui de atunci. Astfel, mafiotul capata o aura de justitiar, eleganta, generozitatea si stapinirea de sine contrastind cu timorarea si principialitatea tatalui natural.” (Malvina Ursianu) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  “Filmul lui De Niro este mai mult decit exercitiul unui invatacel dotat care a urmat o scoala buna. Actorul-regizor iti face impresia ca a lucrat cu placere si ca si-a pus tot sufletul atit in scenele de ambianta si de dialog, cit si in momentele tensionate si de actiune. El minuieste trama cu grija pentru a imbogati linia dramatica fara sa se indeparteze de ea. Totul e scaldat intr-un amor plin de caldura, placut si totodata discret. Fara sa bata toba, el vorbeste despre violenta, rasism si despre acele alegeri care-ti modifica pentru totdeauna viata. Reconstituirea epocii e impecabila, sustinuta sonor de o selectie perfecta de hituri ale perioadei.” (Christian Jauberty) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  Simbata – 28 aprilie, TVR Cultural, 23.00
  Fata in fata / Ansikte mot ansikte – Globul de Aur pt. film strain
  Drama, Suedia, 1976
  Regia: Ingmar Bergman – nom. Oscar
  Cu: Liv Ullmann – nom. Oscar, nom. Globul de Aur

  1 premiu Globul de Aur [2]
  [2] nom. Oscar

  “Zguduita de alunecarea inexorabila in decrepitudine a parintilor ei si victima a unei nereusite tentative de viol, Jenny, medic psihiatru, e chinuita de un sentiment tot mai viu al ratarii existentei careia incearca sa-i puna capat. Un coleg prevenitor si homosexual o ajuta sa depaseasca momentul nefericit. Bergman examineaza, pasionant, balastul pe care luciditatea il adauga dificultatii existentiale.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Simbata – 28 aprilie, PRO Cinema, 23.05
  Trei culori: Albastru / Trois couleurs: Bleu – nom. Globul de Aur pt. film strain
  Drama, Franta-Polonia-Elvetia, 1993
  Regia: Krzysztzof Kieslowski
  Cu: Juliette Binoche – César (Oscarul francez), Cupa Volpi la Venetia, nom. Globul de Aur

  3 premii César
  3 premii la Venetia
  [3] nom. Globul de Aur

  “Albastru, alb, rosu: libertate, egalitate, fraternitate… Occidentul a implementat aceste trei concepte in plan politic sau social, dar, in plan personal, exista o problema cu totul diferita. Si de aceea ne-am gindit la aceste filme. De pilda, Albastru vorbeste despre libertate, despre imperfectiunile libertatii umane. Cit de liberi sintem de fapt?” (Krzysztzof Kieslowski) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  “Forma trilogiei ilustreaza gustul cineastului pentru serii, pentru destine paralele si pentru alte dedublari (trimitind, evident, la filmele sale precedente: Decalogul si Dubla viata a Veronicai). Dupa referirea din Decalog, cifra trei sugereaza si ea un simbol crestin pe care il regasim in finalul filmului printr-un citat din «Noul Testament».” (Agnès Peck) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  “Trilogia confirma evolutia lui Kieslowski de la asceza realista initiala la o stilizare plastica. In Albastru, in care sint superb puse in valoare rafinamentele coloristice si seductia muzicii lui Preisner, aceasta modalitate i-a determinat pe unii comentatori sa-l acuze de manierism. De fapt, este vorba despre refuzul stilului standardizat si anonim de sorginte hollywoodiana, care pindeste de regula productiile europene de o anume amploare.” (Yves Alion) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  “Filmele lui Kieslowski nu se povestesc pentru ca trama este obligatoriu mult mai saraca in comparatie cu ambivalenta imaginilor pe care fiecare o va decripta asa cum incearca sa inteleaga viata, dragostea, moartea, libertatea.” (Jean-Claude Lamy) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  Luni – 30 aprilie, TVR Cultural, 20.00
  Marti – 1 mai, TVR Cultural, 23.00
  Intimplarile vietii / Les choses de la vie
  Drama, Franta-Italia-Elvetia, 1970
  Regia: Claude Sautet – Premiul Louis Delluc
  Cu:
  Michel Piccoli
  Romy Schneider

  Grav ranit in urma unui accident, soferul zace in iarba. In citeva secunde, toate proiectele sale s-au destramat, toate deciziile sale de a-si reface viata au devenit caduce. In fata spulberarii viitorului, in balansul dintre sotie si amanta, ramine doar bilantul trecutului… Mozaic poantilist de detalii care creeaza atmosfera unui filon narativ extrem de precis si coerent.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Nimeni inaintea lui Sautet nu a indraznit sa abordeze tema mortii atit de direct si de linistit. Cu toate acestea, filmul sau nu e citusi de putin disperat. Daca ne lasa o profunda impresie de confuzie, el ne invata totodata sa pretuim in fiecare clipa ceea ce ar trebui sa numim fericire: o prezenta, o privire, un zimbet, o intilnire, o mobila rara si o carte pretioasa, parfumul ierbii crude, gustul sarii pe piele.” (Michel Aubriant) (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  Filmul marcheaza in cariera regizorului francez trecerea de la statutul de cineast periferic, specializat in filme de actiune, la cel de pictor cvasioficial si de succes al burgheziei mijlocii, cu problemele ei financiare si sentimentale.” (Cinema… un secol si ceva, 2002)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Marti – 1 mai, PRO Cinema, 22.00
  Subiect de conversatie / Something to Talk About
  Comedie romantica, SUA, 1995
  Regia: Lasse Hallström
  Cu:
  Julia Roberts
  Dennis Quaid
  Robert Duvall

  “Ducind o viata influentata pe de o parte de traditia sudista si frenezia timpurilor moderne, pe de alta, rafinata si aristocrata, Grace King Bichon (Julia Roberts) nu observa semnele prevestitoare care indica infidelitatea sotului sau, Eddie (Dennis Quaid). Deodata, totul in viata ei perfect aranjata pina in cele mai mici amanunte de tatal sau autoritar (Robert Duvall) si mama sa (Gena Rowlands), se face farime.” (www.port.ro)

  Joi – 3 mai, CInemax, 23.00
  O, norocosule! / O, Lucky Man!
  Anglia, 1973
  Regia: Lindsay Anderson
  Cu: Malcolm McDowell

  2 premii BAFTA [2]
  [1] nom. Globul de Aur

  “Travis, un tinar arivist fermecator, e norocosul beneficiar al unui post de agent de vinzari la fabrica de cafea. Calatoria pe care o intreprinde in Nord-Estul Angliei, apoi din Scotia spre Londra, va fi una initiatica, si-l va duce, prin purgatoriul Puterii, spre puscarie, fara a-i clinti optimismul halucinant.

  Punind in cadru un scenariu inspirat chiar de protagonist, Anderson il intoarce la factura lui A Clock Orange [Portocala mecanica], adaptindu-i, intr-un film picaresc, acelasi personaj de Candide modern, cind cobai pentru experiente medicale, cind luat de autoritati drept spion sau escroc. Fiecare dintre aceste experiente e comentata muzical de Alan Price si grupul sau ‘The Animals’, intr-o nimicitoare satira la adresa lumii moderne.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  “Aventurile picaresti ale uni tinar comis-voiajor, pe nume Mick Travis (precum eroul din filmul Daca… si interpretat tot de Malcolm McDowell), care ‘se loveste succesiv de clasa mijlocie decadenta, de armata atotputernica, de politia corupta, de justitia ipocrita, de biserica pitoreasca, de subproletariatul mizer, de medicina creatoare de monstri si de rechinii capitalismului international. Fabula filozofica despre nefericirile unui nou Candide ratacit in secolul XX.’ (Raymond Lefèvre, Roland Lacourbe).” (Cinema… un secol si ceva, 2002)

  “Filmul invita la o analogie cu Portocla mecanica, care la prima vedere este fara indoiala in favoarea lui Kubrick. Acolo unde Kubrick se aventureaza cu indrazneala in imaginar pentru a oferi tabloul unei societati in care violenta si sadismul au devenit preocupari neglijabile in raport cu posibilitatea substituirii reciproce dintre buni si rai, discursul lui Anderson a ramas prizonierul acelui strigat umanist de disperare tipic deceniului anterior.” (Tom Milne) (Cinema… un secol si ceva, 2002)


  Alte filme

  Empire Falls – partea I(2005), cu Ed Harris, Philip Seymour Hoffman, Helen Hunt, Paul Newman, Robin Wright Penn – Vineri, HBO, 15.50
  “Empire Falls este un orasel in declin, undeva in New England. Miles Roby se ocupa de cel mai mare restaurant de aici de aproximativ 20 de ani. Nu a reusit niciodata sa-si faca suficient curaj pentru a parasi o data pentru totdeauna orasul acesta prapadit. Mai ales ca este intr-un permanent conflict cu malitiosul sau tata, Max, si cu prezenta dominatoare a lui Francine Whiting, patroana restaurantului. Si, peste toate acestea, se mai afla si in plin divort.” (PRO TV Magazin)

  Dumbrava minunata (1980) – Vineri, PRO Cinema, 17.15; Simbata, 11.45
  “Proza magica a clasicului moldovean este transformata intr-un colaj de recitari si discursuri, iat efectele vizuale primitive destrama vraja fantasticului intr-un film strident colorat, dar lipsit de culoare.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Hitch (2005), cu Will Smith – Simbata, HBO, 15.15
  “Pozitia de "date doctor", adica de sfatuitor in ale seductiei, nu-l dezavantajeaza pe Will Smith, care e zeflemitor si simpatetic in egala masura. Filmul e intr-adevar amuzant in prima jumatate, fara sa fie deosebit de adanc (dar cine-i cere asta?), pentru ca in a doua jumatate, cand poantele se restrang si romance-ul castiga teren, sa nu mai fie atat de interesant.” (Iulia Blaga) (Romania Libera, martie 2005)

  Colierul de turcoaze (1985), cu Florin Piersic, Marga Barbu – Simbata, PRO Cinema, 16.45; Duminica, 12.45
  “Din nou framintarile revolutiei pasoptiste, imaginate de Eugen Barbu, incilcit fundal decorativ pentru aventurile serialului margelat, intr-un film politist de asta data, in care naravasul haiduc are rol de Sherlock Holmes, iar ‘Buza’ tine loc de Dr. Watson.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Sosesc pasarile calatoare (1985), cu Emil Hossu – Simbata, B1, 19.00; Duminica, 16.00
  “Tarimul ideal si miraculos al Deltei, inepuizabila sursa de inspiratie pentru Fanus Neagu, devine cadrul unor scheme in care regizorul deturneaza personajele din spatiul liricului in cel al farsei. Consecinta: nouazeci de minute de fugareli, comice in intentie, dar fara nici un haz, cu exceptia umorului personal al actorilor.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Divortul / Le divorce (2003), cu Kate Hudson – Simbata, HBO, 19.05
  Rafinatul regizor James Ivory se reintoarce la diferente culturale. De data aceasta el are in vizor doua surori din America venite sa cucereasca si sa rupa gura batrinei Europe, chiar in cel mai romantic oras al ei, Paris. Isabel trece oceanul in graba ca sa-si ajute sora vitrega la pregatirile de nunta. Dar o data ajunsa, descopera ca nici nu se mai pune problema de uniune, caci iubitul francez a plecat. Singure si sexy, cele doua se integreaza foarte bine si rapid in peisajul petrecerilor tipice pentru cei veniti din State in Orasul-Luminilor. Iar admiratorii nu se sfiiesc sa apara.” (www.port.ro)

  Blow Dry (2001) – Simbata, National, 20.15
  “Campionatul Britanic de Coafura vine intr-un orasel uitat de lume, unde rascoleste evenimente din trecutul locuitorilor si pune pe tapet noi drame. Phil si fiul sau, Brian, au o frizerie, in timp ce mama lui Brian, Shelly, si iubita ei, Sandra, au un coafor. Pentru ca are cancer si foarte putin timp la dispozitie, Shelly decide sa participe la campionat si ii face o oferta lui Phil, care n-a vorbit cu ea de zece ani. Acesta o refuza, dar Brian ar dori sa faca echipa cu mama sa. Problema majora este faptul ca la campionat participa si un vechi rival al lui Phil, Ray Roberts, pe care nu sint siguri ca il pot intrece fara ajutorul lui Phil.” (www.port.ro)

  Ultimul samaritean / The Last Boy Scout (1991), cu Bruce Willis – Simbata, PRO TV, 20.30
  “Film ‘de actiune’, fara pretentii, desi isi disipeaza intriga in lumea elitei politice, a culiselor fotbalului si C.I.A.-ului, tipic pentru latura comerciala a lui Bruce Willis.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Pestera / The Cave (2005) – Simbata, HBO, 23.00
  “O echipa de oameni de stiinta da in adincul padurilor din Romania peste ruinele unei minastiri din secolul al treisprezecelea. La o privire mai atenta, acestia fac o descoperire ingrijoratoare - minastirea este construita deasupra intrarii intr-un sistem urias de pesteri. Biologii locali cred ca pestera poate fi lacasul unui ecosistem nedescoperit asa ca angajeaza o echipa de speologi americani sa-i ajute sa investigheze adincimile.” (www.port.ro)

  Eu cu cine ma marit? / The Wedding Planner (2001), cu Jennifer Lopez, Matthew McConaughey – Simbata, TVR 2, 23.10
  “Mary Fiore (Jennifer Lopez) este cea mai serioasa angajata a unei firme de pregatiri pentru nunta din San Francisco. In ciuda activitatii ei profesionale implinite, viata sa particulara se desfasoara foarte monoton. Un accident banal pe strada o arunca in bratele lui Steve (Matthew McConaughey), un tip sarmant, medic pediatru. Asistenta lui Mary, Penny (Judy Greer) se prinde pe loc de situatie si aranjeaza fara greutate o intilnire a celor doi, in Golden Gate Park, unde ei se distreaza de minune. A doua zi, Mary incepe pregatirile pentru nunta lui Fran si afla cu surprindere ca mirele nu era altcineva decit Dr. Steve!” (www.port.ro)

  Fostele iubite ale iubitului meu / Little Black Book (2004) – Duminica, HBO, 18.15
  Stacy Holt, producator asociat al unui talk-show de zi, e macinata de incapatinarea cu care iubitul ei Derek refuza sa-i vorbeasca despre fostele lui relatii. Asistata de colega sa Barb, Stacy intra in intimitatea lui Derek prin organizerul lui personal. Isi noteaza numele si numerele de telefon ale ex-elor si isi stabileste interviuri cu fiecare - totul in incercarea de a-si cunoaste mai bine barbatul, insa se trezeste complet dezvaluita atunci cind se imprieteneste cu una dintre femei.” (www.port.ro)

  Fratii Grimm / – Duminica, HBO, 20.00; Miercuri, 20.00
  “Gilliam ne livreaza, in stilul lui inconfundabil, o poveste in care pragmatismul si visarea se amesteca (nu intimplator, caracterele total opuse ale celor doi frati – unul viseaza cu ochii deschisi, celalalt cauta solutii de supravietuire si tertipuri inteligente pentru luat banii profanilor – sint atit de clar accentuate). […] Filmul (pe a carui fisa tehnica gliseaza genurile; este clasificat simultan drept ‘aventura, comedie, fantezie, horror si thriller’) combina intr-adevar misterul, umorul negru, fiorii reci si situatiile zapacitoare cu imaginatia debordanta. ‘Ratiunile’ acestui amestec teribil (de eficient) nu sint evidente insa doar pentru cunoscatorii filmografiei lui Gilliam (Brazil, Aventurile baronului Munchausen, Regele pescar, Armata celor douasprezece maimute, Jabberwocky, seria Monty Python), poate singurul regizor cu atita putere de fabulatie vizuala de la Fellini incoace.” (Andreea Chiriac) (Ziarul de duminica, Nr. 8 (290), 3 martie 2006)

  Stare de fapt (1995), cu Dan Condurache, Oana Pellea – Duminica, B1, 20.00
  “Ingenios gindit, filmul dezamageste la nivel profesional, prin neglijenta si abundenta inadvertentelor. Personaje schematice, tipizate ca in istoriile cu utecisti de odinioara – eroi pe fruntea carora scrie, previzibil, ce hram poarta fiecare – populeaza secvente conduse cu evidenta lehamite.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Evadatul / The Fugitive (1993), cu Harrison Ford, Tomy Lee Jones – Duminica, PRO TV, 20.45
  “’Mizerabilii’ postmodernist, dupa gustul si mestesugul Hollywoodului, dar cu o tensiune care taie respiratia si cu inspirate dialoguri umoristice.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Casa Rusia / The Russia House (1990), cu Sean Connery, Michelle Pfeiffer – Duminica, Cinemax, 21.00
  “Dupa o vizita in Rusia, un editor britanic este contactat de serviciile secrete deoarece o rusoaica pe nume Katya dorea sa-i inmineze un manuscris, care continea secrete militare ale Rusiei. Acest manuscris fiind interceptat, editorul va fi folosit pentru a se afla veridicitatea insemnarilor.” (www.port.ro)

  Legile atractiei / Laws of Attractions (2004), cu Pierce Brosnan, Julianne Moore – Duminica, Acasa, 21.30
  “Cei mai buni avocati din New York, Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) si Audrey Woods (Julianne Moore) ajung sa lucreze impreuna, chiar daca sint total opusi. Ea practica dreptul ‘ca la carte’ si nu iese niciodata din litera legii. Este suava, burgheza, pedanta. El e avocatul care cistiga intotdeauna la limita. Este boem, imprastiat, convingator. In curind vor pleda unul contra celuilalt, intr-un ‘divort public’ foarte controversat, al unor clienti celebri. Punctul central al litigiului este un castel irlandez pe care fiecare dintre cei doi soti au pus ochii.” (www.port.ro)

  Nevasta la pachet / Birtday Girl (2002), cu Nicole Kidman, Ben Chaplin – Duminica, TVR 1, 23.50
  “Thriller liric, nu lipsit de originalitate. Australiana Kidman, credibila in rusoaica, gaseste in Ben Chaplin un partener fermecator in candoarea sa. Totusi, premisele iesite din comun ale acestei comedii-horror, promiteau mai mult decit ne-a rezervat regizorul.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Jucatorii / Sydney (00.15), cu Philip Baker Hall, John C. Reilly, Gwyneth Paltrow, Samuel L. Jackson – Duminica, National, 00.15
  Dupa ce John si-a pierdut toti banii, sta suparat la o masa intr-un local din desert. Aici il cunoaste pe Sydney, un cartofor inrait, care isi face aparitia in zona si ii face cinste cu o cafea. Plecind impreuna spre Reno, Sydney il invata cum sa obtina tot ce vrea fara sa piarda prea multi bani. Sub aripa ocrotitoare a lui Sydney, John devine si el un jucator inrait. Totul decurge cum nu se poate mai bine pina cind se indragosteste de Clementine, o chelnerita care din cind in cind lucreaza si ca prostituata. In acelasi timp, intre Sydney si Jimmy, un individ dubios, intervine o neintelegere, care va avea urmari tragice...Cind norocul e greu de atins, trebuie sa ridici miza. Daca joci tot timpul, vezi totul, cistigi totul si pierzi totul. Doi cartofori si o prostituata...Un triunghi imposibil !”

  La patru pasi de infinit (1964), cu Silviu Stanculescu – Luni, B1, 20.00
  Un june ofiter, ranit in misiunea incredintata de fortele antifsciste de a dinamita camioane germane cu munitie, o cunoaste, in casa doctorului Coman, pe gingasa Ana, care-si pregateste bacul’. Dragostea lor romantica isi gaseste refugiu in podul casei, pina ce Mihai e impuscat de Siguranta. Abordare de circumstanta a unui trecut glorios’ neverosimil, lipsit de adincimi psihologice si agrementat cu romantismul de gang’ obisnuit operei lui [Francisc] Munteanu.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Vacanta la comun / Time Share (2000), cu Nastassja Kinski, Timothy Dalton – Luni, Kanal D, 20.15
  “Julia, un om de stiinta din Germania fara simtul umorului, si Matt, un bucatar proaspat divortat, planuiesc sa inchirieze acelasi apartament din California, in perioade diferite ale anului. Dar, din greseala, ei incurca programul si ajung sub acelasi acoperis. Desi sint firi total diferite, intre cei doi se infiripa o poveste de dragoste. Dar Russell, iubitul Juliei, le sta in cale.” (PRO TV Magazin)

  Valea fagaduintei / The Last Valley (1970), cu Michael Caine, Omar Sharif – Marti, Antena 1, 13.45
  In timpul razboiului de 30 de ani, din prima jumatate a secolului XVII, o vale ascunsa de ochii lumii devine o oaza de pace. Populatia, neatinsa de nenorocirile razboiului, traieste parca in afara timpului. Dar aparitia soldatilor, care vor sa fie adapostiti, oferind in schimb protectie impotriva dusmanului, va tulbura echilibrul acestei lumi linistite.” (www.port.ro)

  Magnolii de otel / Steel Magnolias (1989), cu Sally Field, Shirley McLaine, Julia Roberts – Marti, Prima, 14.40
  “Cronica de familie, dupa o piesa de Robert Hairling, cu o distributie formata majoritar din femei, intr-un salon de frumusete din Louisiana, acceptata de [regizorul Herbert] Ross cu gindul la recitalul actritelor. Alternind de la comic grotesc la melodrama groasa, galagia infernala a filmului ii disimuleaza filiatia teatrala. Dialogul e spumos, dar fara calitati revelatoare.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Dansezi? / Shall We Dance?(2004), cu Richard Gere, Jennifer Lopez – Marti, HBO, 19.15
  O poveste romantica de dragoste ce se naste printre pasi de dans, un Richard Gere care ia lectii de la temperamentala profesoara jucata cu aplomb sexy de Jennifer Lopez si, desigur, o muzica numai buna de mers la inima.” (www.port.ro)

  Lectia de anatomie / Gross Anatomy (1989), cu Matthiew Modine, Daphne Zuniga, Christine Lahti – Marti, National, 20.00
  Drama educativa’ universitara, avind ca puncte de atractie insolitul salilor de disectie si aerul jovial al campusului.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Gorki Park (1983), cu William Hurt, Lee Marvin – Marti, Cinemax, 23.00
  “Eficace film de spionaj, admirabil jucat de Hurt si Marvin.” (Dictionar universal de filme, 2002)

  Spanglish (2004), cu Adam Sandler, Tea Leoni – Miercuri, HBO, 14.30
  “John Clasky este un tata devotat care, datorita talentului de bucatar, a putut asigura familiei sale o viata foarte buna. Flor este noua menajera. Ea si fiica sa, un copil-minune de 12 ani, sint emigrante sosite in sosite in L.A. in cautarea unei vieti mai bune. In casa familiei Clasky, Fluor se confrunta cu faptul ca fiica ei este complet absorbita de bogatia familiei americane instarite si excentrice.” (PRO TV Magazin)

  Miracolul (198, cu Colea Rautu, Ernest Maftei – Miercuri, B1, 20.00
  ’Miracolul’ s-a petrecut intr-un loc nisipos din Dobrogea, o mica Sahara’ de dragul careia un agronom a renuntat la confortul catedrei universitare pentru a-i invinge seceta.” (Dictionar de filme romanesti, 2002)

  Departe de razboi / Shenandoah (1965), cu James Stewart – Joi, PRO Cinema, 16.45
  Incet, incet, izolarea lui Anderson si modul lui de viata se intoarc impotriva lui. Fiica lui, Jennie (Rosemary Forsyth) se indragosteste de un soldat al Confederatiei. Fiul lui cel mic, Boy (Philip Alford) este luat prizonier de armata Uniunii si acuzat de spionaj. Ferma va cadea si ea in miinile trupelor din Nord, celalalt fiu si sotia lui sint ucisi de niste tilhari. Tragediile personale culmineaza cu uciderea accidentala a fiului lui cel mare Jacob (Glenn Corbett). Mai poate sta oare deoparte de mersul evenimentelor?” (www.port.ro)

  Hotii de diamante / After the Sunset (2004), cu Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson – Joi, HBO, 18.20
  “Comedia de actiune ‘After the Sunset’ incepe acolo unde majoritatea filmelor ce implica jafuri de mare amploare se sfirsesc: doi indragostiti fug in paradisul tropical pentru a se bucura de roadele muncii lor. Dar in momentul in care un agent FBI, care i-a urmarit timp de sapte ani, este convins ca pun la cale un furt de un milione de dolari, incepe un joc de-a soarecele si pisica.” (PRO TV Magazin)

  Toamna cheyennilor / Cheyenne Autumn ( (1964), regia: John Ford – Joi, TVR 1, 20.20
  “’Am vrut, macar o data, sa arat si punctul de vedere al indienilor’, se explica Ford, dupa ce realizase acest western crepuscular si tulburator.” (Dictionar universal de filme, 2002)
  Language is merely a difference, not a barrier.
  Io non invecchio... divento vintage!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top