Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy ajutor cu DM 500-s

    Am probleme cu instalarea emulatorilor pe dream. Cum se instaleaza mai exact pe dream direct de pe PC ? Conectia este perfecta,folosesc DCC,...De cand am conectat dreamu la PC nu se mai duce nici direct pe saitu original(Can't resolve hostname!)si cum se schimba URL?
    Folosesc Enigma.
    Va multumesc mult!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum adica ai conectat dreamul direct la PC? PC-ul si dreamul sunt conectate prin lan intre ele prin intermediul unui router. Routerul face legatura intre Internet si dream / PC. Pe dream si pe PC atunci trebuie sa ai adrese IP locale (de "dupa" router - clasa 3 - 192.168.x.x).

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica IP-urile la dream, calculator si router. Ai undeva o eroare de configurare. Cel mai probabil la dream.
    Gigel


  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    larii, din cate ai explicat nu ne dam seama cu exactitate in ce mod iti este configurata reteaua. ai sau nu ai router?. ai sau nu ai switch?. netul unde intra in mod normal?. ai cablu crossover cu computerul?

    dupa ce ne dai detalii, poate te putem ajuta.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Dreamu este conectat direct la calculator(conectia este buna nu am probleme cu asta)ci cum bag programele de pe calc pe dream ,sa le instalez(an adonsuri sau unde intra ele) direct pe dream sa ruleze(camuri chey)iar cu conectia la net o faceam direct(dream - net)prin rutar,dar acum imi spune ca sa setez numele(nustiu de ce nu poate am modificat eu ceva)anainte de a ma conecta cu PC la el mergea perfect!
    Va multumesc anca odata.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    am setare urmatoare la dream(comminication setup)
    IP :169.254.63.56
    netmask: 255.255.0.0
    type:LAN
    nameserver:169.254.63.58
    gateway:169.254.63.58

    Cu aceasta setare merge perfect lagatura antre PC si Dream,pot sa bag programe an dreamfara probleme dar(nu stiu eczact unde anume si cum sa le setez ca sa si mearga pe dream)

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    617
    Posts Thanks / Likes

    Default x

    ca sa-ti mearga dreamu cu router pe net, dute in expert setup la communication, si bifeaza DHCP, si vei avea net pe dream, dupa reboot
    dm500

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by larii View Post
    am setare urmatoare la dream(comminication setup)
    IP :169.254.63.56
    netmask: 255.255.0.0
    type:LAN
    nameserver:169.254.63.58
    gateway:169.254.63.58

    Cu aceasta setare merge perfect lagatura antre PC si Dream,pot sa bag programe an dreamfara probleme dar(nu stiu eczact unde anume si cum sa le setez ca sa si mearga pe dream)
    Ai pus la IP in Dream adresa IP a computerului. Asta e valabil numai daca scoti computerul de pe drum. Am inteles ca ai router, atunci treaba e simpla:
    La router - partea de iesire spre net:
    IP - al computerului
    DNS - la fel
    netmask - la fel
    gateway - la fel

    lasi DHCP-ul pornit in lan pe router (segmentul intern al lan-ului)
    pui pe DHCP Dreamul
    apoi reboot
    va merge sigur
    pentru PC aceleasi setari - asign IP address automatically
    Poti eventual pentru siguranta la PC sa scrii DNS-ul - cel pe care il ai acum
    Daca nu te descurci cauta-ma pe mess

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi mult pentru informatie!
    Ce nelamurire am: cum se baga camurile si cheile an camuri direct de pe CALC pe dream si sa le fac sa si mearga ca de bagat le bag foarte simplu pe dream cu (DCC)dar nu pot sa le fac sa mearga(unde anume ,an ce director ce satare sa fac ca sa porneasca

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Camurile le bagi in var/bin, dupa ce l-ai bagat dai click dreapta pe cam(in DCC pe partea dream-ului) si selectezi Attributes iar aici pui 755 sau 777, dai OK si pe urma dai reboot la Dream. Dupa ce reporneste apesi tasta albastra , si unde iti scrie Common Interface apesi tasta dreapta si selectezi camul dorit.
    Cheile se baga in var/keys. Pentru anumite cam-uri se baga si in var/scce. (de obiecei pe site-urile de unde se iau cheile acestea iti vin direct in folderele din dream unde trebuie bagate).


  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by larii View Post
    Mersi mult pentru informatie!
    Ce nelamurire am: cum se baga camurile si cheile an camuri direct de pe CALC pe dream si sa le fac sa si mearga ca de bagat le bag foarte simplu pe dream cu (DCC)dar nu pot sa le fac sa mearga(unde anume ,an ce director ce satare sa fac ca sa porneasca
    Instalare CAM :




    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate sa-mi spuna cineva cum se seteaza cheile(ce chei mai sant bune) ca am ancercat dar nici un rezultat le bag an director var/chey (pentru MGcamd) dar nu se antampla nimic, le selectez 755,dau rebut dar nimic(ma intereseaza TAQUILLA) SE MAI GASESC CHEI ?care ,unde sau unde gresesc cu instalatu?
    Mersi de ajutor.....

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imaginea de aici ( http://rdi-board.com/showthread.php?t=48338 )are MGcamd deja instalat. Tequilla merge din prima. Testat de mine pe dm7ooo.

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by larii View Post
    SE MAI GASESC CHEI ?care ,unde sau unde gresesc cu instalatu?
    Din fericire da
    Ai cam ( ex in imagine Mgcamd-1.22 ) instalat ?
    Key aici :http://www.rdi-dreambox.com/showfile...ox%20500/Keys/
    Key de tipul SKB28.04.07-Gemini.tar.bz2 se copiaza in /tmp si se instaleaza manual din BluePanel ( addons > manuall instal )
    In /var/keys , fisierele au atribut 666
    Imagini este bine sa pui de DM500 , pe Crosat maestrul gogix mai pune din cind in cind pt prietenii sai romani .

  15. #15
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E chiar obligatoriu sa pui imagini de 500 , m`as mira tare sa mearga cu imagini de 7000

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top