Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Guvernul, Parlamentul şi CNA vor să ...

  Guvernul a propus CNA spre consultare o modificare a legii audiovizualului prin care să fie inclusă obligativitatea preluării programului francofoniei TV5 n girlele operatorilor de cablu şi DTH, la fel ca programele publice TVR1, TVR2 şi TVR Cultural.

  Romnia şi-a asumat un angajament la sumitul francofoniei de a susţine francofonia, a spus Ralu Filip, care s-a arătat favorabil modificării legii. Prevederea ar putea fi introdusă n legea audioviualului, la Senat, şi nu prin Hotărre de Guvern, aşa cum a fost propusă spre consultare.

  Gasparik Attila, membru CNA, s-a opus iniţiativei, deoarece consideră că TV5 nu ar trebui să intre cu forţa pe piaţă, ci să vină cu programe şi cu o audienţă mai bune.

  CNA a hotărt prin vot să susţină iniţiativa Guvernului, cu condiţia ca televiziunea să fie liberă la retransmisie. O altă condiţie pe care o va pune CNA va fi ca distribuţia să fie parţială, numai n urban. "Acolo unde sunt reţele rurale mici nu pot fi obligaţi să retransmită, deci o să fie obligatorie preluarea doar n mediul urban", a spus Ralu Filip.

  Gasparik Attila s-a opus, spunnd că ar vota ca CNA să aibă grijă de francofonie ca parte a unor responsabilităţi culturale, dar nu să oblige cablul să preia un program.

  Ralu Filip a mai spus că TV5 va schimba programul şi va apărea subtitrarea n limba romnă numai după ce va avea garanţia că nu mai sunt scoşi din grilele de programe.

  "Astfel de obligaţii se pot decide de Parlament, prin lege", a fost de părere George Chiriţă, directorul general ARCA. El a declarat pentru Media Expres că ar trebui nsă ca transmisia să fie peste must carry, altfel se ia locul unui operator romn privat, ceea ce nu este corect.

  Propunerea legislativă de modificarea legii audiovizualului are nr. 504/2002 şi a fost iniţiată de 6 parlamentari PSD, UDMR, PC, PD şi ai alianţei DA, potrivit acesteia "distribuitorii de servicii televizate din Romnia să prevadă n grila de programe şi să transmită la momentul difuzării, n integralitatea lor, şi pe cele finanţate din fonduri publice sau stabilite de Romnia prin angajamente internaţionale". Guvernul susţine această propunere.

 2. #2
  dacianova Teacher
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Iasi
  Posts
  152
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu mi se pare corect sa-i oblige pe cablisti sa introduca TV5. Vor trebui sa scoata alte canale si nu e corect Nici TVR-urile n-ar trebui sa fie obligatorii

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Poate e bine , in felul asta poate cablistii vor scoate din canalele de 2 lei : TVRM , OTV , DDTV , Cosmos , Flux etc .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top