Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default GBox ... eroare ?

    Am instalat la cineva de curand gboxcontrol (win 32) vs 1.7b in combinatie cu ProgDVB. Adica copiat gboxcontrol (win 32) vs 1.7b in directorul principal ProgDVB, copiat dvbsatgbox.dll in directorul Plugins, instalat un DynDNS updater pe sistem cu setare load at startup, configurat liniile corect in cwshare. Apoi oprit ZoneAlarm si antivirus.
    Nu merge. Am selectat o parte din log sa va dati cu parerea:

    My IP 204.xxx.yyy.zzz ID 0abc (cucurigu.no-ip.biz) pass blablabl, we are online
    IP 086.xxx.yyy.zzz Port 5555-5577 ID 0def pass tararata sharelevel 5/5 (baubau.dyndns.tv)
    IP 089.xxx.yyy.zzz Port 5555-5566 ID ssss pass cucucucu sharelevel 5/5 (iarbaubau.no-ip.org)
    enx_conf = 1 ; reset on zap=0
    Total 1 ports to monitor
    monitoring port: 5555
    CPU 80X86 compatible
    ERROR: can not set ioperm: No such device
    You must install ioperm -i to enable direct i/o access

    Ce o fi asta ioperm ?
    Big thanks !

  2. #2
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ai nevoie de el...ala trebuie numai dac vrei sa pui un card local in retea..cat despre functionare..omul tau are router? ai deschis poarta?


  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are router, ci doar modem de UPC.
    Deci nu am nevoie de ioperm ? Nu e problema daca da eroarea asa ?

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am posibilitatea de a vedea daca poarta este deschisa ?
    Adica o aplicatie care sa scaneze si sa vada daca portul 5555, spre exemplu, este deschis ? Am sunat la provider (UPC) si au spus ca e deschis.
    Am istalat ProgDVB-uri, GBox-uri, etc, activat / desactivat antivirus, desinstalat firewall. Nu merge. Imi da aceeasi eroare:
    ERROR: can not set ioperm: No such device
    You must install ioperm -i to enable direct i/o access

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ioperm este un driver care permite accesul la porturile hardware (serial, paralel, etc) gbox il foloste pentru a putea accesa portul serial daca ai cititor de card. Asa cum a zis si costinitalia poti ignora aceste erori daca nu folosesti cititor de card.

    Exista o solutie simpla pentru a verifica daca un port este deschis/forward-at catre un calculator, folosesti un program p2p care are implementata aceasta functie de verificare.
    De ex. in utorrent te duci in Options/ Speed Guide/ la Current port scrii ce port vrei sa verifici si apesi butonul Test if port is forwarded properly.Exista o mica problema cu acest test, portul testat este portul TCP si gbox foloseste UDP, dar cred ca daca reusesti sa deschizi un port TCP, nu va fi problema sa deschizi si UDP.

  6. #6
    Administrator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    localhost
    Posts
    9,791
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    Am posibilitatea de a vedea daca poarta este deschisa ?
    Adica o aplicatie care sa scaneze si sa vada daca portul 5555, spre exemplu, este deschis ? Am sunat la provider (UPC) si au spus ca e deschis.
    Am istalat ProgDVB-uri, GBox-uri, etc, activat / desactivat antivirus, desinstalat firewall. Nu merge. Imi da aceeasi eroare:
    ERROR: can not set ioperm: No such device
    You must install ioperm -i to enable direct i/o access
    Domne chiar nu intelegi ce ti-a spus costin mai sus NU ai nevoie de ... eroarea asta o da oricui care nu are un card......
    MAGAZINE ONLINE LA CHEIE - DEMO - WWW.DIGICART.RO - Magazine online la cheie in 24 de ore, sisteme de plata integrate, module de curierat integrate.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa incerc cu utorent. Daca nu merge nici asa, mai imi ramane sa-i rad Windows-ul (are tot felul de chestii instalate, e cam desordine in PC-ul lui) daca e de acord, si sa pun totul pe curat.
    Multumiri !

  8. #8
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si acum problema mea. Am facut toate setarile de rigoare si nimik. Bun Am inceput sa sap si am realizat ca de fapt desi toate porturile cerute sunt deschise, undeva se gatuie pachetele trimise.. Adica la gateway sosesc insa mai departe canci. Deci serverul de share imi vede ip-ul comun dar configuratia e facuta pe ip-ul meu local. Cum dracu sa rezolv eu problema asta? Omul ce se ocupa de server zice ca mai mult nu are ce face. Implica costuri, bla, bla...

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Posts Thanks / Likes

    Default gbox ajutor

    am un cont gbox pt ss2 am schimbat ip si nu mai merge.
    ce setari trebuie sa fac?...

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mirceadoro View Post
    am un cont gbox pt ss2 am schimbat ip si nu mai merge.
    ce setari trebuie sa fac?...
    .........instaleaza acest progr http://www.dyndns.com/support/clients/
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am instalat programul si imi da eroare...
    cannot detect last update time.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ultimele gbox control pentru windows(1.8 si 1.9) au Inadyn deci nu iti mai trebuie dyndns updater odata ce ai configurat inadyn-ul cu userul, parola si hostul de pe dyndns - asta bineinteles daca ai ip dinamic.
    Daca ai ip static trebuie doar sa intri din nou pe dyndns sau no-ip unde ti-ai facut hostul si sa aloci noua adresa de ip la hostul tau.
    Cam asta ar fi toata treaba.

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    61
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Ultimele gbox control pentru windows(1.8 si 1.9) au Inadyn deci nu iti mai trebuie dyndns updater odata ce ai configurat inadyn-ul cu userul, parola si hostul de pe dyndns - asta bineinteles daca ai ip dinamic.
    Daca ai ip static trebuie doar sa intri din nou pe dyndns sau no-ip unde ti-ai facut hostul si sa aloci noua adresa de ip la hostul tau.
    Cam asta ar fi toata treaba.
    am ip dinamic am intrat pe dyndns. com si am schimbat acolo vechiul cu noul ip care este o adresa de ip automata de server DNS si cand deschid gboxul imi arata tot vechiul ip si nu vrea sa se conecteze.

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Pitesti
    Posts
    543
    Posts Thanks / Likes

    Default

    .........ultimul gbox control full pt win 32 e aici http://www.zshare.net/download/gboxc...h-rar-74t.html la dns updater ai posibilitatea sa-ti setezi user,parola si nume cont ,asa cum a ma-i zis si @ovidiumarius , incearca .
    VU+SOLO SE V2,DM 800hd Triax TDS110 H-H Inverto bk ultra
    ..........95*e >>>>>>0<<<<<< 45*w..........

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tu nu intelegi un lucru si anume : daca ai ip dinamic nu mai trebuie intrat pe dyndns decat o singura data cand iti configurezi hostul, trebuie doar sa iti configurezi dyndns updater sau dupa cum ziceam mai sus mult mai usor iti poti configura inadyn-ul din gbox control sa faca update la ip si gata treaba e facuta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top