Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default DreamUp pe slotul de imprimanta?

    Nu am iesire de COM pe PC. As lua un adaptor paralel>COM sau un cablu care are la un capat mufa pentru iesirea paralela de imprimanta si la celalalt mufa unde pot baga cablu normal serial. Problema e ca m-am uitat acum la DreamUp si la setari are doar COM1 si COM2 nu are si paralel...
    SHALOM

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci - in primul rind nu am vazut mainboard care sa nu aibe serial port, unele nu au conectorul in linga cel de keyb/mouse etc, este un conector cu cablu care se ataseaza pe headerul de pe MB. Poate cei care au asamblat PCul nu l-au pus. In al 2-lea rind nu exista convertor de la 'mufa de imprimanta' la 'mufa de seriala' pt ca sint protocoale diferite si nu vad nici un sens a dezvolta un adaptor pt asa ceva. Poti folosi un convertor de la USB la Serial, merge fara probleme cu DreamUp. Oricum daca esti atent cum flashui cu FlashWizard nu o sa ai niciodata nevoie.

  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adaptor USB --> serial e singura solutie, dar nu stiu cata incredere poti avea in aceasta solutie, risti sa pui pe butuci dreamul daca un singur bit este trimis aiurea. Nu am auzit de paralel --> serial, dar asta nu inseamna ca nu exista. Problema e ca DreamUp se duce direct la portul de seriala, nu vad cum il poti pacali sa trimita informatiile la paralela.

    Late edit:
    Vad ca Onyx ti-a raspuns in mare cam acelasi lucru

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    parca a mai fost o intrebare de genul si cineva spunea ca a folosit fara probleme usb2serial... oricum, in lipsa de altceva, probabil e singura ta varianta...

    FW e bun si il vei folosi mult mai des decat serialul, dar nu prea il vei putea evita pe cel din urma daca schimbi de mai multe ori din imagine maxvar in normala si inapoi... (se cam blocheaza in astfel de cazuri, trebuie sa intervii cu serialul)

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sint si adaptoare PCI cu 2xRS232 ( eventual + Paralel ) , cam scumpe .

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imi place ca de cind nu am mai dat pe aici au apariut tot felul de experti si oameni-mouse. Pe scurt:

    - merge fara probleme cu USB->Serial
    - dreamurile 500 si 7020/25 nu se pot 'strica', bootloaderul este in ROM. Orice problema apare la astea, cu serial rezolvi.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.shopmania.ro/magazin~onli...~p-162025.html



    @onyx: placa de baza are port serial pe ea, dar atit; nu am nici o iesire in spatele calculatorului; Am inteles ca este un cablu care face legatuar intre acest port si o placa I/O cu port serial (mufe) - pe care nu am gasit-o in nici un magazin
    SHALOM

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    http://www.shopmania.ro/magazin~onli...~p-162025.html



    @onyx: placa de baza are port serial pe ea, dar atit; nu am nici o iesire in spatele calculatorului; Am inteles ca este un cablu care face legatuar intre acest port si o placa I/O cu port serial (mufe) - pe care nu am gasit-o in nici un magazin
    chestia aia de mai sus nu-ti foloseste la nimic. Tabla aia cu cablu de legatura trebuia sa vina in cutia placii de baza - dupa cum am si mentionat mai sus. Ori iti faci rost de ea ori iti iei USB->Serial, mai scump dar de.....

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    http://www.shopmania.ro/magazin~onli...~p-162025.html



    @onyx: placa de baza are port serial pe ea, dar atit; nu am nici o iesire in spatele calculatorului; Am inteles ca este un cablu care face legatuar intre acest port si o placa I/O cu port serial (mufe) - pe care nu am gasit-o in nici un magazin
    In tinereturi foloseam MODE ptr a rerouta un port paralel catre un serial. Nu stiu daca astazi exista in windows asa ceva. Uite cateva detalii:

    To redirect output from a parallel port (PRN, LPT1, LPT2, or LPT3) to a serial port(COM1, COM2, COM3, etc).
    You must be a member of the Administrators group to redirect printing.

    To configure a parallel printer port (PRN, LPT1, LPT2, or LPT3):
    MODE LPTn[:]=COMm[:]

    nu stiu daca mere MODE COM2=LPT1. Dar merita incercat

  10. #10
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    814
    Posts Thanks / Likes

    Post USB-Serial - OK!

    Eu am laptop, fara serial la el, am flashuit si DM500 si DM7020 fara probleme, folosind Dream-Up, cu un Dock-Lan(USB to Serial). Timpul max - cca 35min. pt fiecare box.

    Cele bune!

    PS: http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=46360
    Dai un ban, dar stai in fata...
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @yogipiti75: am mai spus si acolo, nu vreau sa dau 50 dolari pe el, vreau solutii ieftine.
    SHALOM

  12. #12
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    814
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    @yogipiti75: am mai spus si acolo, nu vreau sa dau 50 dolari pe el, vreau solutii ieftine.
    Ok, am inteles! Dock-Lan-ul(port replicator) e o solutie mai buna, dar exista si alta, mai ieftina:
    http://www.usbgear.com/computer_cabl...99%2C601%2C461
    Costa numai 15$(este doar un exemplu), dar in Dubai, unde locuiesc eu, se poate gasi si cu 4-5$/buc.

    Multumit acum?
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foarte multumit. Miine dimineata iau avionul spre Dubai.
    Problema e ca eu bag cablul ala in usb la calculator. Dar DreamUp are setare doar COM 1 si 2. Trebuie vreo setare, ceva?
    SHALOM

  14. #14
    Bla bla bla... Mentor
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    La malul mării... Negre(Ro) si/sau a Nordului (N)
    Posts
    814
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Foarte multumit. Miine dimineata iau avionul spre Dubai.
    Problema e ca eu bag cablul ala in usb la calculator. Dar DreamUp are setare doar COM 1 si 2. Trebuie vreo setare, ceva?
    Mie imi apare la DreamUp (cand folosesc Dock-Lan) COM5 si pot uploada fara probleme.
    Cat despre celalalt cablu simplu, am citit chiar saptamana aceasta pe acest forum, ca poti schimba numarul portul COM din Device Manager/Ports/Properties. Eu unul nu am incercat cu acel cablu pt dreambox, pt ca intre timp am cumparat Dock-Lanul.
    Acel cablu l-am incercat numai pt receiverul StarSat si a mers brici. Intr-adevar l-am incercat si pe un Xcruiser, dar imi cerea COM 1 sau 2 si la acea data inca nu stiam ca pot sa modific nr portului COM(repet ca am laptop fara seriale).
    Poate te ajuta la ceva ceea ce am scris acum, mai sapa nitel pe forum sa dai de acel post de care ti-am pomenit cum se seteaza COM-urile.

    Succes!

    PS:te astept in Dubai, la o bere!
    Am ajuns la concluzia ca in Vest este mai curat pentru simplul motiv ca aici ploua mai des...

  15. #15
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atentzie insa ca nu toate usb-serial sunt compatibile cu dreambox.
    eu am schimbat vreo 3 pana sa gasesc unul bun.
    o data instalat al setezi tu pe portul care vrei

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top