Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cluj-Napoca, Romania, Europa
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default incepatorii, bata-i norocu`! (scart=>vga)

    Am o intrebare adresata celor care stiu sa rada elegant:
    as vrea sa scot semnal de la receiver la un monitor lcd.
    Oare cum se poate realiza ?

    cu multumiri anticipate
    modest: globo 6010 cr, skystar2, max, lnb globo o,2, 90cm

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce receptor ai? Eventual pune o poza cu mufele din spate. E greu de crezut ca nu are o iesire video-out, dar mai bine pune poza.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cluj-Napoca, Romania, Europa
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default revin

    nu iesirea video este problema, receiverul este cel din semnatura, Globo 6010 cr; eu nu stiu cum sa conectez fizic receptorul de monitor. Si daca reusesc, va functiona? Teoretic eu stiu ca da, insa doar teoretic...
    modest: globo 6010 cr, skystar2, max, lnb globo o,2, 90cm

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiverul are 2 mufe scart (chestia aia mare si neagra, cu 21 de gauri), pe una scrie TV si pe alta VCR. Legi printr-un cablu scart iesirea TV la una din mufele scart de la televizor. Un cablu scart costa cativa euro si il gasesti la orice magazin de produse electronice. Sau, daca ai iesire A/V prin mufe coaxiale (zise si phono, sau RCA), poti folosi un cablu triplu (galben = video, rosu/alb = audio stereo).

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cluj-Napoca, Romania, Europa
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default merci

    Esti dragut ca ai raspuns asa de repede, dar intrebarea mea era cum pot sa inlocuiesc televizorul cu un monitor lcd care nu are decat mufa vga; ca sa detaliez, este vorba daca as putea gasi un conector care sa lege cablul vga al monitorului la mufa scart a receptorului, care da, are 2xeuroscart, 3xrca, spdif, ma rog, tot tacamul...
    merci anticipat
    modest: globo 6010 cr, skystar2, max, lnb globo o,2, 90cm

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum iti spuneam, pune poze cu mufele receptorului si mufele monitorului.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cluj-Napoca, Romania, Europa
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Mihai/My%20Documents/My%20Pictures/2007-04-19/HPIM1682%20(2).JPG[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Mihai/My%20Documents/My%20Pictures/2007-04-19/HPIM1686.JPG[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Mihai/My%20Documents/My%20Pictures/2007-04-19/HPIM1692.JPG[/IMG]
    astea sunt pozele, mai mult nu poate hasparatul meu
    modest: globo 6010 cr, skystar2, max, lnb globo o,2, 90cm

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu poti sa legi un monitor de calculator la un receptor
    boy2good

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cluj-Napoca, Romania, Europa
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu scuzele de rigoare, trebuie sa plec la serviciu, de unde nu stiu daca voi avea timp sa accesez calculatorul; multumesc tuturor celor care au si vor raspunde in continuare problemei ridicate de mine. Multumesc pentru amabilitate, tuturor!
    Ramane sa revin, spre seara. O zi buna!
    modest: globo 6010 cr, skystar2, max, lnb globo o,2, 90cm

  10. #10
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu asa ceva:



    [LEFT]Signature not found... Try again!

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum am citit si eu mai atent, el are monitor de calculator, credeam ca e un televizor LCD! Scuze.
    Nu se poate asa simplu.
    @cicirica: Vezi ca poza pusa de tine nu poate fi accesata (este pe computerul tau), trebuie mai intai s-o upload-ezi pe un site si apoi inserezi imaginea.

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu sunt [email protected] da mai multe detalii daca ai folosit asa ceva
    boy2good

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Acum am citit si eu mai atent, el are monitor de calculator, credeam ca e un televizor LCD! Scuze.
    Nu se poate asa simplu.
    @cicirica: Vezi ca poza pusa de tine nu poate fi accesata (este pe computerul tau), trebuie mai intai s-o upload-ezi pe un site si apoi inserezi imaginea.
    Din cauza asta l-am rugat sa puna poze, ne lamurim imediat despre ce este vorba ...
    Daca e monitor de calculator, nu stiu nici eu cum s-ar putea face, dar daca e monitor TV, atunci ar trebui sa aiba scart sau mufa video-in.

  14. #14
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tzuica city!
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Alte intrari nu are Monitoru decit vga?
    Monitoru meu are:
    DVI, VGA, S-Video, Composite, Componente.
    Eu am conectat Receiveru cu un adapter Scart<->S-Video, Composite si cablu Chinch la intrarea Composite a Monitorului si merge ok. Daca-l conectez cu un cablu S-Video la intrarea S-Video, face multe dungi diagonale subtiri pe imagine, cu toate ca S-Video ar trebui teoretic sa aiba calitate mai buna decit Composite.

  15. #15
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    Cu asa ceva:








    SCART-VGA - SCART-Ausgang -> VGA-Eingang
    Das Problem: Am SCART-Ausgang eines DVD-Players liegt RGB an, ein Plasma-/LCD-Fernseher oder ein Projektor nimmt RGB über eine VGA-Buchse an.
    Die Lösung: Setzen Sie ein SCART-VGA-Kabel ein. Zu beachten ist dabei die Belegung bzw. Beschaltung der VGA-Eingänge. VGA ist ein Eingang, der im Computerbereich vorkommt. Dort wird das Sync-Signal entweder getrennt nach Horizontal Sync (H) und Vertical Sync (V) übertragen, oder es wird gar kein Sync-Signal benötigt, da das empfangende Gerät über "Positive Scan" verfügt. Das im Video-Bereich häufig anzutreffende gemischte Sync (Composite Sync) kann zwar über Pin 13 des VGA-Anschlusses übertragen werden, wird jedoch praktisch von keinem Video-Wiedergabegerät (Plasma-Monitor / Plasma-TV oder Video-Projektor) mit VGA-Eingang akzeptiert. Andererseits sehen SCART-Ausgänge keine Trennung der Sync-Signale H und V vor. Allerdings ist es möglich, ein von SCART ausgebenes Composite-Sync auf die H- und V-Sync-Eingänge zu legen. Das empfangende Gerät wird i.d.R. in der Lage sein, das benötigte Signal zu erkennen. Allerdings gilt auch hier: Uns ist kein Video-Bildwiedergabegerät bekannt, das Sync als H und V gertrennt akzeptiert.
    Was bedeutet dies in der Praxis? Die Verbindung SCART-VGA kommt fast nur beim Einsatz von Plasma- oder LCD-Monitoren (-Fernsehern ) vor. Dort macht ein SCART-VGA-Kabel durchaus Sinn. Checken Sie, ob Ihr Plasma-Monitor ohne Sync-Signal auskommt, d.h. über das Feature "Positive Scan" verfügt. Für den häufigsten Belegungsfall gibt es Oehlbach ein SCART-VGA-Kabel der XXL-Serie. Sehen Sie hier die Pin-Belegung:

    In der Praxis ergibt sich bei der SCART-VGA-Verbindung ein Problem das in den meisten Fällen einen Signaltransfer verhindert. Am SCART-Ausgang wird das Videosignal mit 50Hz Bildwiederholfrequenz ausgegeben. Am typischen VGA-Eingang wird das Signal als 60Hz-Signal erwartet, da Computerbildschirme (VGA ist die typische Computer-Monitor-Schnittstelle) typischerweise mit 60Hz Bildwiederholfrequenz betrieben werden. Eine funktionierende SCART-VGA-Verbindung setzt aber voraus, dass der VGA-Eingang neben 60Hz auch 50Hz Bildwiederholfrequenz akzeptiert. .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top