Stadionul Naţional Lia Manoliu va fi reconstruit de asocierea de firme Max Bogl (Germania) - Astaldi (Italia), consorţiu declarat cştigător de comisia de licitaţie a Primăriei Capitalei, contractul urmnd să fie semnat, joi, la sediul municipal.
Asocierea de firme Max Bogl - Astaldi a fost desemnată cştigătoarea licitaţiei pentru reconstrucţia Stadionului Naţional Lia Manoliu la jumătatea lunii martie.
Primarul Capitalei, Adriean Videanu, va semna contractul cu reprezentanţii concernului germano-italian joi, la ora 13.00, la sediul Primăriei Capitalei.
Primăria Capitalei şi Guvernul Romniei alocă 170 de milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal şi a unuia de atletism n Complexul Sportiv Lia Manoliu, a adăugat Videanu.
Timp de cteva luni, o comisie de experţi a efectuat un studiu de amplasament pentru realizarea unui nou stadion de fotbal, preciza primarul general Adriean Videanu n urmă cu o lună, singura variantă fiind modernizarea actualului Complex Sportiv Lia Manoliu.
n complexul Lia Manoliu se vor realiza două investiţii: un stadion specific pentru fotbal şi unul, separat, pentru atletism. Municipalitatea va primi şi terenul unde se află turnul de paraşutişti, de la Ministerul Transporturilor. Pentru acea locaţie avem deja pregătite sumele pentru construirea stadionului de atletism, a mai spus Videanu.
Edilul Capitalei a adăugat că stadionul de fotbal din Complexul Sportiv Lia Manoliu nu poate fi modernizat pe structura actuală. Vom construi două stadioane: unul pe actualul amplasament, cu specific de fotbal, cu 52.000 de locuri şi, alături, un stadion de atletism cu 12.000 de locuri, specific activităţilor de atletism de toate genurile, a precizat Videanu.
Lucrările de modernizare a complexului Lia Manoliu vor ncepe n vara acestui an, cel mai probabil imediat după concertul susţinut de formaţia Rolling Stones.