Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema motor si dream 7020

    Mi-am cumparat un nou motor deoarece stia sa meraga 60` est si 60` west fata de cel vechi, problema este urmatoare cand dau sa se mute de pe 1w pe 5e se duce pe 5 e dar se tot misca antena stanga dreapta si nu vrea sa se opreasca de loc decat daca ma duc in meniu la motor si ii dau manual.
    1. Cu vechiul motor nu aveam problema aceasta.
    Motorul cel nou este acesta http://www.electronicasuiza.com/es/p...os.php4?cat=82 al doilea din lista MOTOR STAB HH-100.
    Lungimea cablului este de 40m
    Motoru nu se invarte deloc sau abea se taraste daca nu bifez la motor use si sa pun 200 ma.
    2. Acest motor nu mai stie sa se duca pe satelit folosind exact aceleasi coordonate care le aveam pe vechiul motor la functia goto x ci se duce cu vreo 10 grade mai spre est.

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin cu o complectare si anume ca ieri toata ziua mam jucat cu motorul si reglajul antenei antena este reglata perfect , merge daca caut manual de la W la E toti s a t e l i t i t i , ii gasesc si ii memorez iar cand ii dau sa se duca pe ei la pozitia salvata surpriza nu merge direct pe ei sau daca se duce se plimba e - w in juru lor.
    2. Am incercat sa bag cordonatele la gotoxx ele vechi si mam jucat cu modificarile la valori astfel incat sa se duca pe 1w dar spre nedumerirea mea nu a vrut sa mearga deloc pe satelit. ramanand acele 10 grade la 1 w ca si in postul anterior , in schimb la est de la 46e pana la astra se duce perfect pe satelit folosind functia gotoxx si coordonatele vechi.Precizez ca daca caut manual prinde toti ******** de la 30w la 46e si asta deoarece asta e limita mea de vizibilitate

    Ce draq sai mai fac ca am disperat

  3. #3
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cianyika View Post
    Ce draq sai mai fac ca am disperat
    Ia-ti alt motor!
    Eu am folosit vreo 4 HH120 fara probleme pe un dm7000, merge functia goto xx fara probleme
    Ar fi mai simplu sa pui o img noua pe dreambox si apoi niste settings bune ( eu folosesc pet123) si sa mai incerci, daca se comporta la fel, ia-ti alt motor
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Culmea e ca ieri m-am confruntat cu exact aceeasi problema! Tot un motor Stab (HH120) pe un DM7000 si tot 40m cablu. La sugestia lui KB am dat un factory reset si am rezolvat problema (probabil fisierul cu setarile motorului are probleme in GP 3.50). Viteza nu este punctul forte al Stab-ului, asa ca nu ai de ce sa-ti probleme.
    Deci, da-i un factory reset, pune-i coordonatele cat mai exact cu putinta (daca nu ai un GPS, foloseste Google Earth), verifica ca antena sa fie pe zero, reglata pe satelitul de sud si bifeaza "Use Goto xx function". La mine a luat-o din prima, chiar daca antena nu e reglata prea bine, vede tot in intervalul 62E - 15W. In weekendul urmator o sa mai umblu la elevatia lighenului astfel incat sa revin la 80E - 30W.

    Bafta!


    Late edit:
    Nu te juca cu marirea amperajului, sursele Dremurilor sunt cam pacatoase ...

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Primul lucru care lam facut dupa ce am vazut ca nu vrea de nici o culoare a fost un factory reset si la fel , am pus imaginea noua 3.50 (prin lan pe http) si culmea tot asa.Setarile le-am folosit ale lui varanius.

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am dat factory reset dupa ce am instalat GP 3.50. Incep sa ma gandesc daca totusi problema nu e de la noua imagine ... Daca nu merge nici asa, incearca GP 3.10 sau GP 3.40.

    PS
    Am uitat sa-ti spun ca si la mine facea exact la fel ca la tine, ramasese intepenita tot pe 1W iar initial am zis ca e motorul de vina (tocmai instalasem noul Stab HH120) dar cand am incercat sa-l misc cu Kaonul de la Focus am vazut ca merge perfect, deci nu la motor sau la cablu era problema, ci in Dream.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Versiunea anterioara de imagine era 3.40 cu care am dat factory default.
    O sa incerc si cu 3.10 daca e la fel o sa trimit motorul inpoi ca mia mancat zilele si nervi.
    Nu am alt receptor aici in spa sa testez .

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca te hotaresti totusi sa-l vinzi, vezi ca erau destui pe aici care intrebau de Stab, dar eu zic sa nu te grabesti, incearca si alte imagini inainte de a-l returna.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus 4 tipuri de imagini si la fel tind sa cred ca e ceva cu motorul

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top