Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Receptor BOOm !

  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor BOOm !

    Buna ziua ... stie cineva cum se poate atasa un sistem audio 5.1 la un receptor BOOM ? ... Multumesc !

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe cablu optic, daca ai amplif 5.1 care sa aiba intrare pt asa ceva.

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sau cu un cablu RCA obisnuit, daca nu are intrare optica sistemul tau...
    La unele sisteme 5.1 cu DVD inclus, se poate cupla la receptorul Boom direct la euroscartul pentru VCR al receptorului Boom... imaginea/sunetul Boom trece automat pe sistem 5.1 dupa deschidere
    La inchiderea receptorului Boom, trece automat pe DVD... dar repet, doar la unele sisteme se poate face asta (prin Euroscart)

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am legat receptorul la TV prin RCA-uri (cum arata la pagina 10 aici => http://www.boomtv.ro/images/manual.pdf ) ... si vreau doar sa leg niste boxe 5.1 (woofer + satelitzii aferentzi) la receptorul ala ... acum ce sa fac ? .. sa iau o mufa euroscart si sa leg partea audio separat ... si sa las TV-ul legat tot prin RCA ? ... chiar ka nu shtiu ... ma uit ka melcu' la spatele receptorului asta idiot ... ...

  5. #5
    albano
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Se poate pune o trecere de la euroscart la RCA si sa luati din trecere numai sunetul sa-l duceti la sistemul audio care presupun ca stie sa faca 5.1 din iesirea stereo de la receptor.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    receptorul boom nu are decodor dolby incorporat deci nu iti poate oferi sunet dolby pe 2 iesiri stereo.boxele pe care vrei tu sa le legi nu au intrare optica deci nu au posibilitatea de a decoda semnalul optic.solutia de a lega si boxele pentru o auditie stereo sau prologic(daca sistemul tau stie)este printr-un cablu cu mufe rca
    boy2good

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receptorul Doom are un frumos conector care se cheama digital audio :

  8. #8
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    BN
    Posts
    139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma indoiesc FOARTE FOARTE TARE ca poti sa conectezi 5.1 prin scart. RZ+ induci lumea in eroare. Mufa euroscart are un standard bine definit si nu include nimic in afara de semnal stereo. Singura conectare intr-adevar poate fi prin cablu optic in cazul de fata.
    A...si mai trebuie sa se si emita 5.1 altfel degeaba toate conectarile.
    Digi - Humax , Kathy 910

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu prea inteleg discutiile astea...din rahat, nu poti face bici; dintr-o conserva, nu poti face Dream...
    Salut Prieteni!


  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by solver View Post
    Ma indoiesc FOARTE FOARTE TARE ca poti sa conectezi 5.1 prin scart. RZ+ induci lumea in eroare. Mufa euroscart are un standard bine definit si nu include nimic in afara de semnal stereo. Singura conectare intr-adevar poate fi prin cablu optic in cazul de fata.
    A...si mai trebuie sa se si emita 5.1 altfel degeaba toate conectarile.
    Eu am zis de conectarea sistemului la receptorul Boom... fie el cu Dolby Digital 5.1 sau altceva nu ca ar merge 5.1 (La Boom inca nu e disponibil)

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  11. #11
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91°N 25.36°E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @rz, adica pe euroscart iese SPDIF WTF?
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75°E <> 30°W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @rz are si dreptate.pe scart iese si stereo pe care daca il introduci intr-un sistem home cinema si activezi functia prologic o sa ai sunet pe toate 5 boxele.in cazul programelor proprii boom suna destul de bine.
    pentru a avea dolby digital(5.1) trebuie conectat cu sistemul home cinema pe spdif out(iesirea optica)deocamdata nici un canal de la boom nu este in format ac 3.a fost o tentativa cu hbo dar a ramas la stadiul de proiect
    boy2good

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am intalnit n'spe mii de asa zise DVD-uri/sisteme... cum spunea si @boy2good, la unele pur si simplu am introdus doar mufa Euroscart de la sistemul DVD in mufa VCR de la receptorul Boom si a intrat sunetul in toate boxele de la DVD Player (avea si Prologic)... imaginea spre televizor ajungea direct de pe celalalt cablu scart de la receptorul boom (scartul ''de sus'')... deci nu am avut la mine nici un cablu (rca/optic) suplimentar
    In alte situatii am intalnit si sisteme calumea, cu intrare optica iar clientul avea si cablul respectiv... am pus imediat la SPDIF si totul a fost ok insa... clientul mai are de asteptat pana va avea si Dolby Digital adevarat la Boom, unde deocamdata e doar Dolby Sorround

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  14. #14
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91°N 25.36°E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am crezut ca ar fi pe euroscart semnalul de SPDIF coaxial, n-ar fi mare lucru, dar util....
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75°E <> 30°W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [QUOTE=boy2good;322964
    pe scart iese si stereo pe care daca il introduci intr-un sistem home cinema si activezi functia prologic o sa ai sunet pe toate 5 boxele.in cazul programelor proprii boom suna destul de bine.
    [/QUOTE]

    Asa fac eu insa duc pe RCA-uri sunetul si imaginea in Home Cinema si am posibilitatea apoi cu Dolby Prologic/PrologicII si alte setari sa bag ori stereo pe 2 boxe ori Dolby Sorround adica voce pe o boxa si restul sunetelor pe celalalte 4 boxe... din pacate, e un Sony mai vechi si nu are intrare optica

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top