Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: USB to serial

  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default USB to serial

    Salutare.
    Ma intereseaza un astfel de cablu pentru laptop.
    De unde sa cumpar, ca nu gasesc?
    Multam.
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e-bay,magazine de specialitate sau daca nu comanzi unul la mine.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am mai facut comanda online "afara".Daca patesc cum spun baietii intr-un post pe aici.....trimit banu si nu vine marfa....
    La tine cat e?
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la mine in oras nu se gasesc.dacapoti,trimite-mi unul!
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    l-am cumparat vu vreo 25 de euro.fac un serviciu si nu o afacere !

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    l-am cumparat vu vreo 25 de euro.fac un serviciu si nu o afacere !
    Ai mesaj pe mess.
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am vazut (din pacate in Timisoara) la Selgros acum vre-o 2 luni la aproximativ 45 lei. De atunci nu am mai trecut pe acolo.


  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Depinde ce laptop ai. Poti gasi Docking Station pt el daca ara conector, si alea in general au porturi seriale. Vezi la http://www.pcmadd.ro, au chestii deastea noi sau S/H cu garantie.
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am cumparat si eu unul anul trecut de pe la noi - Iasi - (sa fiu sincer nu mai stiu magazinul, dar era unul de componente electronice, gen Vitacom), insa nu asta voiam sa-ti spun. Atentie la ce vrei sa-l folosesti, pentru ca daca e ceva pt. Dream sau asemanator, n-ai facut mare lucru. De obicei softurile cu care vin astea iti creeaza porturile seriale de la 12-13 incolo (de genul COM13 sau COM14) si nicidecum COM1 sau COM2. Verifica deci daca softul pentru care il cumperi "vede" porturi de genul celor spuse mai sus. Eu asa cum l-am cumparat, asa am ramas cu el, ca n-am avut la ce-l folosi la altceva...
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    633
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stal View Post
    pai nu prea ar trebui sa fie asa .
    Driverul creaza nr de port functie de ce porturi anterioare gaseste.
    S-au ieftinit si adaptoarele (400-500mii lei vechi).
    n-ar trebui, poate, dar asa e... daca n-as fi patit-o pe pielea (banii) mei, n-as zice-o...
    DM800PVR-250GB, offset 1,8 m, LNB Invacom 0,3 dB, pozitioner Diseqc 1.0-1.2 Vbox II
    Gemini2 Project 3.80

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am vreo 2 modele si merg amandoua. Si daca nu ma insel l-am folosit inclusiv cu programe de dos pentru programare la centrale telefonice ( drept ca trebuia instalat ca si COM 1-4)

    P.S. Numarul portului se poate schimba din Control Panel/System/Device Manager/Ports

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe mine, la vremea respectiva, ma ajutat foarte mult, in alegerea modelului, topicul de aici: http://www.rdi-board.com/showthread....highlight=COM1

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Moldova - Chisinau
    Posts
    316
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca stiti putina electronica va puteti confectiona singuri unul, sau cate vreti, cipul il cumparati si 2,3 elemente pasive in plus si gata.

    http://www.ftdichip.com/Products/FT232BM.htm
    http://www.compsys1.com/support/docs/usbp3.pdf

    in windows se detecteaza automat ca com (rs232) port pe interfata usb

    la fel sunt adaptere si pentru interfete paralele
    Suntem studenti cu totii
    si eo, si tu, si el, si...., ....si mama, .....si papa
    si deda.
    ------------->>>
    http://img381.imageshack.us/img381/1182/mouse014mb.jpg
    ------------>>>aici eo-sacasa
    DISH 1.5 TTbuget(NOVA)+Dragon and SS2

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    169
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am cumparat si eu un asemenea adaptor USB-serial RS232,am dat pe el 500.000 lei,cumparat din PIC -pitesti .are un mini cd cu drivere si functioneaza fara probleme ,l-am folosit la laptop cu dbox2 cind schimbam imaginile.am vazut de curind si in carrefour daca nu gresesc.

  15. #15
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ieri seara am fost prin Real si am vazut acolo acest adaptor la pretul de 47,5 lei. Firma care il importa e Vitacom.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top