Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    229
    Posts Thanks / Likes

    Default dreambox 500 lan mort

    Am o mica problema si nu stiu ce sa cred si daca se poate rezolva !
    Mi-a picat comunicatia intre dream si calculator.
    Desi calculatorul vede cind este introdus cablul de retea nu pot detecta mac adresul.Am incercat sa rescriu imaginea ;am pus imaginea originala;ba chiar am venit cu alt aparat ca sa verific daca problema nu este din alta parte.Aparatul este in garantie dar incerc sa evit timpi necesari repararii si transportului in ideea ca s-ar putea sa fie o problema de soft.
    Este sau nu este picata placa de retea ?Ati mai intilnit problema aceasta si ati reusit sa o rezolvati ? Este posibil sa fi picat placa de retea din aparat ?
    dream 500+Philips GOldbox 6071

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Craiova
    Posts
    1,227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu alt aparat se comporta la fel?
    Daca da, atunci suspiciunea cade pe placa retea.
    Cel mai bine ar fi sa probati receptorul pe alt calculator, sau ma rog pe alta placa de retea.
    Nu stiu daca am inteles eu bine datele problemei.

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    moooo, prima chestie care trebuie s-o incerci e un telnet sau ftp. Daca se conecteaza placa de retea e OK. Banuiesc ca problema e ca nu iti detecteaza MACul pt ngrab dar aia e din cauza firewallului de wingoze asa ca jos cu el

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    229
    Posts Thanks / Likes

    Default lan mort pe dream 500

    Am incercat fratii mei sa dau pinguri si sa sa ma conectez pe FTP.Nu merge.Dupa cum am scris mai sus am probat aparatul la altcineva acasa (care are tot dream 500) introducind configuratia retelei lui si nimic.Deci nu este problema de firewall sau placa de retea din calculator.
    Nu ramine decit sa cred ca a picat placa de retea din dreambox.In rest aparatul merge super dar nu mai pot introduce nimic pe FTP.Ramine un receptor FTA
    dream 500+Philips GOldbox 6071

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    2,652
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum sa ramina man receptor FTA ?
    Asta e cea mai tare auzita ... dreambox receiver FTA (chiar si fara LAN) e un mare pleonasm !

    Bafta,

  6. #6
    arhanghelxxl
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Sal'[email protected]
    -Daca pc vede "conexiunea" cu dreamul placa e ok!
    Problema poate fi intradevar de la firewal sau de la sharuirea netului pe un ip pe care poate l-ai modificat in dream!
    Eu am patit treaba asta pe dream 7000 care arata cam asa dupa toate setarile facute ca la carte si sharing facut la conexiunea de net pe conexiunea de retea (cu dreamu) la o dezactivare de sharing pe conexiunea de net nu mai puteam intra in dream prin ftp desi conexiunea placii de retea era activa si in regula!

    PROBLEMA de mai sus se poate rezolva cu o reasezare de setari si repunere de ip la locul lor iar daca nu -de la capat cu un instal de S.O pe pc(firewalul poate bloca portul sau ip de la conexiunea cu dreamul-rezolvarea e in verificarea si readucerea la "realitatea" a firewalului).

    Sal'[email protected]

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Eu zic asa ...

    Pana sa poti face functii de nivel inalt ( Telnet, FTP ) ar trebui sa verifici daca DM500 si-a luat IP-ul ... pentru asta trebuie sa intri in expert setup, communication setup , sa verifici ca ai DHCP activ si sa vezi daca si-a luat IP , DNS si GTW din aceaasi clasa .... daca da rezulta ca a vazut serverul DHCP al retelei locale ! Daca nu esti conectat cu DM in LAN si faci Internet Conection Sharing ... atunci trebuie sa faci un ping in subreteaua ICS si daca raspunde este OK ... daca nu ADIO !
    Toate cele de mai sus cu conditia sa nu ai o pana de conectica ... cablu sau chiar soclu ethernet .... lucru deja vazut !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AXN MAX MORT
    By piciul in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 8th April 2006, 18:31
  2. TP 2 la MAX . mort!!
    By ady18 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 21st February 2006, 21:54
  3. TP4 mort ?
    By rpintea in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 19th February 2006, 13:36
  4. Dreambox 7000 S ... mort!
    By zorbba in forum DREAMBOX
    Replies: 8
    Last Post: 27th May 2005, 21:30
  5. M6 MORT?
    By kye04 in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 19th April 2005, 17:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top