Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11

Thread: intrebare

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maramures
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default intrebare

    Salut!
    Am o parabola circulara si as dori sa dau semnal la 2 receptoare. Cum fac?
    LNB e cu ghid de unde si este bun. Nu as vrea sa-l schimb cu unul dublu.
    Ce ma sfatuiti?
    Multumesc!

  2. #2
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu comutator disek , dar cu conditia sa folositi o singura polaritate ,merge.
    Spre exemplu ar merge pentru Digi fara tp cu polarizare verticala.
    Daca vreti ambele polaritati trbuie lnb twin, altfel nu se poate.
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default 2 receivere

    Ma gandesc ca ar putea merge si cele 2 receivere legate in serie.Dar nu stiu daca cel de al doilea receiver actioneaza independent de primul sau sau se poate vedea doar canalul ce se urmareste pe primul.As vrea sa raspunda un specialist......

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vrei independenta singura solutie este un LNB dublu.
    Nu sint specialist. Sint expert , ia uita-te in stinga, sub nume
    SHALOM

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bosbiciu View Post
    Cu comutator disek , dar cu conditia sa folositi o singura polaritate ,merge.
    Ce treaba are aici comutatorul diseq? Asta se foloseste pentru 2 LNB-uri cand vrei sa receptionezi 2 satel. Vrei sa spui un "LNB splitter" si atunci e valabila chestia cu o singuura polaritate. Sau cum spunea cineva mai sus, folosesti loop, dar ai aceleasi limitari (banda, polaritate).

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,135
    Posts Thanks / Likes

    Default

    "LNB splitter"
    n-am auzit de asa o dihanie.pune si mata o poza sau da-ne un link sa ne luminezi si pe noi !

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default 2 receivere

    Dar astia de la Digi,cum dau 2 receivere pe ce sistem?

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,135
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar astia de la Digi,cum dau 2 receivere pe ce sistem?
    dau pe sistem abonament !

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    omu merge dar sa ai amandoua risiverele pe un satelit,conteaza risivarul,merge un LNB

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satycon View Post
    omu merge dar sa ai amandoua risiverele pe un satelit,conteaza risivarul,merge un LNB
    Ai tu si merge? Daca nu stii nu mai induce populatia in eroare.
    SHALOM

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by saulescu View Post
    Salut!
    Am o parabola circulara si as dori sa dau semnal la 2 receptoare. Cum fac?
    LNB e cu ghid de unde si este bun. Nu as vrea sa-l schimb cu unul dublu.
    Ce ma sfatuiti?
    Omule trebuie sa-ti iei LNB Twin, adica cu doua iesiri, cate una pentru fiecare receptor,si atunci vor merge independent receptoarele unul de altul,dar pe acelasi satelit unde se afla pozitionata parabola. Asa am si eu, numai ca al meu este LNB Quad cu patru iesiri, pentru patru receptoare. Bafta!
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top