Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 47
  1. #1
    Senior Race Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    BACK|TRACK
    Posts
    469
    Posts Thanks / Likes

    Default Technotrend S3200 HDTV DVBS2 PCI

    Iata ca a venit si timpul sa va spun rezulatele obtinute cu noua mea placa Technotrend S3200 HDTV DVBS2 PCI ...









    Comandata de la Mondotec (IT) prin amabilitatea lui costin (caruia ii multumesc inca o data) a ajuns in aproape o saptamana jumatate si m-a costat in total 140 E (120 E placa + 20 E cheltuieli de expeditie pana acasa).

    Date tehnice:
    TT-PCline DVB family



    The best value, the right features all in a PCI card. The model TT-budget S2-3200 represents a low-cost reception device for basic applications. It features a complete DVB satellite receiver to receive data broadcasts, digital TV as well as radio programs and provides high-speed internet access. The TT-budget S2-3200, was especially designed to meet the demands of the mass market end consumer for easy of operation and plug & play installation and is a way to access the internet at DVB-compliant high-speed at the best value available. The incoming DVB transport stream is delivered to the PCI bus at a speed of up to 72 Mbps. An optimized software filter driver manages data processing downstream by filtering. An MPEG2 / MPEG4 software decoder for TV and radio applications is included for reception of digital TV and radio broadcasts. The TV and radio applications include features such as automatic channel parsing and record/playback capabilities.
    Pay TV applications can be supported by an optional CI extension. More than one budget card can be installed in one PC to receive various channels simultaneously. An easy-to-use multilingual data management utility is provided to adjust channel and filter settings and to monitor incoming data. For third-party software developers an open API (application programming interface) is available.


    Basics

    • Low-cost PCI card for Free-TV and data application
    • DVB® satellite receiver accordingly to EN 302 307
    • Video and Audio decoding via software decoder
    • Recording and Play back of TV/Radio programs
    • Time shift support
    • Teletext decoding by software
    • Multicast Management support by NDIS driver
    • MPEG2 Transport Stream support: ISO/IEC 13818-1
    • DVB-Video/-Audio support: ISO/IEC 13818-2, -3
    • DVB-Data support: EN 301 192

    RF specification

    • Frequency range: 950-2150 MHz
    • QPSK demodulation accordingly to EN 302 307
    • RF input level: -65 up to –25 dBm
    • input connector: IEC F-type female
    • LNB control: 14/18V, 22 kHz, Tone Burst, DiSEqC 1.0, max. 400 mA

    For DVB-S

    • SCPC/MCPC support up to 45 Msymbols/s
    • QPSK with supported rates 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 6/7, 7/8
    • Viterbi soft decoder rate ½
    • outer Reed-Solomon decoder as per DVB-S system
    • Up to 60 Mbps channel bit rate
    Technical Specification TT-budget S2-3200
    TechnoTrend AG © 2006 Page 2 of 2 1.0

    For DVB-S2

    • SCPC/MCPC support up to 30 Msymbols/s
    • QPSK and 8PSK with supported rates
    • 1/4, 1/3, 2/5, 1/2, 3/5, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 8/9
    • LDPC and BCH decoder as per DVB-S2 requirements
    • Digital Nyquist root filter with 0.20, 0.25, 0.35 roll-off factors
    • Up to 90 Mbps channel bit rate

    Advanced Functionality

    • HDTV support; AC3 5.1 Software decoder
    • TV, Radio and data services on notebooks or PC via USB 2.0 interface
    • Representation, Record (incl. Timer) and Playback of TV and Radio services
    • Operation System support: Windows XP
    • Time shift features and record timer
    • Extended EPG functionality
    • Teletext support
    • Automatic Channel Setup using IP multicast group address
    • IP-Unicast Transport using dynamic IP address to MAC address mapping
    • Support MAC Address Filtering
    • Use of up to 255 PID filters
    • Download MPEG-2 PES speed up to 90 Mbit/s

    Minimum PC requirements

    • Pentium III 1GHz
    • Supported Operating System: Windows 2000, XP™
    • DirectX 9 or higher
    • Sound card
    • CD-Rom (Driver and Software installation)

    For HDTV (1080i / MPEG4 (AVC/H.264) )

    3.4 GHz P4 (Single Core with Hyperthreading) or
    2.2 GHz AMD 3500+ or
    Dual Core P4 D820 / D830 or
    Dual Core AMD X2 3800+
    with graphics card: ATI X1600/X1800 or NVidia 6600GT/7600GT

    Accessoires

    • Receiver and CI PCI board (CI is optional) each ca. 120 x 106 x 18 [mm]
    • 1 connection flat ribbon cable to link receiver and CI board (optional accessoires)
    • Master CD-ROM with driver and application software
    • License for MPEG2 and MPEG4 (AVC/H.264) - Software
    decoder
    • Optional Common Interface extension for Pay-TV
    Standard and Regulation Compliance
    • DVB® satellite standard EN 302 307
    • MPEG2 Transport Stream support to ISO/IEC 13818-1
    • DVB-Video/-Audio support to ISO/IEC 13818-2,-3
    • Safety and EMC regulations: EN 60950, EN 55022 and EN 55024

    Fac la cele de mai sus o simpla adaugare ..fiind o placa care decodeaza soft si nu hard mode sa luati pe bune ce se cere mai jos deoarece baietzii nu mint intr-adevar :
    HDTV (1080i / MPEG4 (AVC/H.264) )
    3.4 GHz P4 (Single Core with Hyperthreading) or
    2.2 GHz AMD 3500+ or
    Dual Core P4 D820 / D830 or
    Dual Core AMD X2 3800+
    with graphics card: ATI X1600/X1800 or NVidia 6600GT/7600GT
    deci se cer resurse imortante de la sistem.
    Asadar pe CD-ul original de instalare placa vine cu CyberLink PowerDVD7 si 'universalul' driver BDA ver 4.4.10.17 impreuna cu Microsoft Media Center sau TT-Media Center, dar se poate opta si la instalarea WDM driver, a ultimului TT-PCline budget family driver Version 2.19h (28.11.2006) for Win98/ME/2000/XP direct de pe siteul producatorului http://www.technotrend.com/english/d.../download.html (am incercat ambele) dar in cel din urma caz aveti putin suport la player-ele sat DVB (a mers pe Progdvb ver 5.06 de ex)...Eu am optat pentru BDA desi nu prea-mi convine din motive lesne de inteles dar asa am putut ramane alaturi de ALTDVB ver 2.2 pe care o folosesc cu placere ..Bine ar fi daca maestrul ALTX ne-ar ajuta cu suport la noile ver de ALTDVB pe noi cei cu placi Technotrend S3200 HD sau Skystar HD, dar cine stie poate ne vede
    Deci cu BDA mi-a mers pe aproape orice player atat la liber cat si cu emu (vplug, s2emu,etc) dar si pe gbox inclusiv pe canalele HD, dupa cum o sa vedeti mai jos...Mentionez ca pe HD DVB-S2 am preferat ALTDVB pentru resursele mai mici consumate (dar mai mari un pic fatza de playerul TT-Media Center instalat de pe CD-ul original) alaturi de graphuri modded folosind codecul Cyberlink H 264 cu VMR9 la Renderer (cere DX9 ,calitate mai mare dar cu pretz pe masura la resurse...cu VMR e invers), etc:
    :

    Pe Progdvb (cu unul din sistemele de gamer pe care le am, acum 'low overclock' ca default.. puteam sa fac si un medium clock dar nu am considerat necesar) procesorul imi statea aproape de 90-98% dar e drept fara filtre modificate in el (voi incerca cat de curand) dar chiar si asa imaginea a mers cursiv pe toate, incepand de la TT APP, ALTDVB,
    Progdvb ver 5.06;dar pe ALTDVB mult mai bine...
    Mai fac o paranteza aici si adaug ca ALTDVB rulez nu numai la resurse ci si la multe alte capitole (modularitate si flexibilitate, etc in setari -e drept ca necesita oarece cunostintze..poate pentru un newbee e mai dificil un pic) dar in special partea de optiuni de tunning pe sat imi place cel mai mult...Atentzie asadar la ce ver de progdvb (de la ver 4.84 in sus)
    o sa vreti sa folositi pentru a vede canalele HD DVB-S2 deoarece la ALTDVB 2.2 merge oricum bine...atentie deci la scanare sa debifatzi din auto in modulatia corespunzatoare normei DVB-S2 ca altfel nu le gaseste (ALTDVB) iar la progdvb sa bifati casutza cu dvb-S2:




    Pe partea de tuner e acceptabila adica am cam acelasi semnal peste tot pe care il aveam si pe ss2 rev. 2,3 pana acuma;de ex pe nordici TV1000 pe Sirius, am Level 34% , Quality 100% (antena 1,2 Fe + Invacom 0,3 dB)
    si rulez fara artefacte.

    Pe partea de date am sa revin pentru ca intampin ceva probleme..
    Naturally born racer




  2. #2
    Senior Race Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    BACK|TRACK
    Posts
    469
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aveti mai jos si cateva imagini din testele efectuate:


























    Naturally born racer




  3. #3
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai facut un lucru super! Sper ca in urmatoarele luni sa ma pot ruga si eu de costin ca sa ma ajute...

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skycleaner View Post
    Ai facut un lucru super! Sper ca in urmatoarele luni sa ma pot ruga si eu de costin ca sa ma ajute...
    Problema e sa ai si un calculator compatibil pentru asa ceva !

  5. #5
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eheeee! Are baiatu acu'...un dual core cu 1 giga pe ram si o placa video de mare fortza in ea...

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    romania
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sspeedx... multumesc maestre.voi incerca sa-ti urmez instructiunile, insa sint sigur ca voi mai avea nevoie de ajutorul tau.te rog sa nu te superi daca ti-l voi mai cere si in viitorul apropiat.acum voi instala ALTDVB 2.2 sa vad ce rezultate am.nu stiu inca ce trebuie instalat pt a corela placa cu motorul dar usor usor sper sa gasesc.multumesc inca o data.ciao.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    romania
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sspeedx... am reusit sa instalez altdvb 2.2. .. e belea.te rog imi poti explica ce trebuie sa instalez sa pot muta antena de pe un satelit pe altul.motorul meu este Stab disecq 1.2 H-H100.multumesc mult.ciao.

  8. #8
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca folosesti drv. 4.4.0 sau mai nou 4.4.1 b asta e cel mai bun...
    http://www.dvbskystar.com/download/click.php?id=432

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge cumva Technotrend S3200 HDTV DVBS2 PCI cu drivere de SS2
    @Justi 007 ai posibilitatea de a folosi un DigiBox

  10. #10
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Merge cumva Technotrend S3200 HDTV DVBS2 PCI cu drivere de SS2
    pai cum asa? SS2 nu e technotrend hdtv dvbs2 pci


  11. #11
    Senior Race Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    BACK|TRACK
    Posts
    469
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa e... atat Technotrend S3200 HDTV DVBS2 cat si Technisat Skystar HD au drivere dedicate 1.0.7.1 la TT si 1.0.7 la SS, deci nu merg cu driverele de la ss2.Am incercat cel putin cu driverele de la Skystar HD la Technotrend S3200 HD si nu mi-a mers.

    justi_007:Eu folosesc 'vechiul sistem' cu pozitioner si actuator, nu am HH...dar cred ca pentru a putea muta antena iti trebuie un patch alde MiBi sau Saar, de care inca nu am auzit sa fi aparut.Iti recomand sa folosesti insa ALTDVB si nu din patriotism ci pentru ca pur si simplu la ora actuala e cel mai bun din toate punctele de vedere...dar atentie la ce graph-uri iti faci! Daca mai intimpini si alte probleme nu te sfii sa zici...

    Voi trage o concluzie despre placa cat de curand dar deocamdata intampin reale probleme la partea care ma doare cel mai tare (down offline) in spetza nu ma lasa sa-i schimb MAC-ul original si asta 'suxx real bad'..
    Din network properties in windows nu-mi apare MAC Address iar cu regedit am schimbat dar dejeaba, plus spoofing cu programe de schimbat MAC-ul gen SMAC sau amac changer, etc in van..mai rau e ca atunci cand sunt pe driverele BDA si incerc sa schimb mi se blocheaza aplicatia cu totul (nu mai merg nici canalele de pe sat), primesc numai erori si trebuie sa reinstalez totul de la capat altfel nu mai merge nimik ..in schimb cu WDM drivers am reusit sa schimb ok MAC-ul si fara erori dar culmea! apare tot MAC-ul vechi desi l-am rescris prin toate metodele enumerate mai sus,, nu credeam ca o sa patimesc atata sheet pentru schimbatul unui banal MAC ..In plus nu am gasit inca un streamreader klumea pentru skynet deci nu am reusit s-o testez pe date deloc..
    Inainte s-o iau imi spunea un veteran la down din afara ca placa asta nu e 'user friendly pe partea de date' si nu prea l-am crezut dar acum inclin sa-i dau dreptate ...in mare parte si datorita putinului support printre dezvoltatorii de programe (e prea noua , unii o considera prea scumpa, etc).In plus aplicatia de date e diferita si mie personal nu-mi place, poate si pentru ca m-am obisnuit prea mult cu setup4pc.
    Ma feresc sa trag inca o concluzie (am trimis 2 mail-uri la Technotrend support sa-mi zica daca este posibil sau nu sa schimb MAC-ul original dar inca nu am primit raspuns) dar o s-o fac cat de curand.., ceea ce ramane insa pana acum e calitatea superba a imaginii HD

    PS> Daca are cineva vreo idee mai buna in ceea ce priveste schimbatul MAC-ului la acest card e binevenit sa zica (deocamdata nu iau in calcul flashuit-ul), ca actualmente sunt in impas la acest capitol ...
    Naturally born racer




  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, felicitari pentru achizitie, si eu am aceiasi placa si cred ca este alegerea corecta pentru acest moment. Eu am comandat-o de la un magazin online din germania si a costat cam lafel.
    Am vazut ca ai prins BBC HD, dintre tot ce ai postat acolo este singurul pe care eu nu reusesc sa-l prind, ajuta-ma te rog cu mai multe detalii... (kingofsat si lyngsat par outdated cred).

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-ar putea sa gresesc , dar daca Technotrend S3200 HDTV DVBS2 nu este produs in China nu o sa reusesti sa schimbi MAC .

  14. #14
    Junior Member Master
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    88
    Posts Thanks / Likes

    Question

    Am si eu SkyStar HD cu AMD OPTERON 175,1GB,ATI X1950 512Mb,cu ALTDVB am cel mai mic consum.O intrebare de incepator, dupa ce opresc Technisat Center, System in Task Menager ramane la 50%?

  15. #15
    Senior Race Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    BACK|TRACK
    Posts
    469
    Posts Thanks / Likes

    Default

    townkat: S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea cat mai mult timp!
    Revenind la problema ta: incearca cu ALTDVB 2.2 si introdu la scanare toate setarile corespunzatoare (mai vz odata aici http://en.kingofsat.net/hdtv.php) si asigura-te ca ai acoperirea corespunzatoare (vz aici de ex: http://en.kingofsat.net/beams.php?s=52&b=40) in zona in care esti, raportat la marimea antenei.
    Nu ai precizat cat semnal ai, sau daca ai reusit sa scanezi si nu ai imagine, etc,...revino cu amanunte.

    smv167:Atunci cand o sa-mi iau DM 8000HD o sa ma asigur inainte express sa fie o clona chinezareasca ... sa vedeti ce 'moare' Blana atunci ca si asa se oftica cu clonele de dm500 de numa'

    kenntos:Vrei sa zici ca ramane agatzat in procese? Pune o fotografie sa intelegem mai bine..

    PS>Cei care aveti Skystar HD ati incercat sa schimbati MAC-ul?

    later edit: Poate ca ar fi bine sa-l punem sticky..vad ca sunt multzi interesati.
    Naturally born racer




 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top