Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum se impaca DVB-ul cu Athlonul 64 ?

    Salutari...

    Stiu ca a fost un topic pe aceasta tema dar Search nu a dat rezultate asa ca i-mi permit sa deschid unul nou;
    deci am ocazia sa fac un upgrade de la T-bred rev b 2100 / Radeon Sapphire 9100 / Epox 8rda+ la zic si eu:
    Athlon 64 3000+ socket 939 / Gigabyte GV -NX66T128D chipset GF 6600 GT / la MB inca nu m-am decis inca ..
    Bineinteles adaugind vreo zece milioane de la BUGET-ul local (buzunar)... Intrebarea este urmatoarea:

    1.Cum se impaca SS2 si drivere aferente cu noul tip de procesor pe 64 biti ?
    2.De fapt de unde apar problemele de la nepotrivirea hardware sau din cauza softului (SO & other) ?
    3.Ce stiti despre functionarea softurilor DVB cu acest procesor ?
    4.Asta vine singura:Cit la suta din softurile actuale (in general, nu doar DVB)nu se inteleg cu Athlon 64 ?
    Teach me...please !

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se impaca foarte bine cu ATHLONUL64...eu chiar nu am avut nici o problema cu ss2-ul de cind am configuratia asta:
    -amd athlon64 3500+ socket 939
    -mb abit AX8 PCIex 939 via KT890
    -1024 ddr3200/400 geil
    -ATI RadeonX800XL PCIex Gecube 256/256ddr3 450core/980Mhz
    -hdd IDE 80WD Jb 8m
    -SS2 2.6.b
    Totul merge perfect inclusiv ss2...am inteles ca nu se impaca cu 6600 parca era un topic dar nu ss2 progdvb parca zicea omul...

  3. #3
    Banan6ro
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    ai windows pe 64 biti acolo sa-l vedem

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu...e pe win XpSp2 pe 32, ala pe 64 nu am facut rost de el si am auzit ca nu e varianta full inca ceea ce inseamna ca nici drivere nu s-au scos pt el...sa vedem,poate pe Longhorn

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    293
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @edy_smf
    Cine nu se intelege: Athlonul64 cu GF 6600 GT sau placa de baza a respectivului cu GF 6600 GT
    (intre MB si VGA am inteles mai demult ca pot exista anumite "afinitati") personal am vazut recent,
    pe nu stiu care forum, o combinatie Athlonul64 <--> GF 6600 GT, in semnatura omului...(nu cred ca se mai lauda daca nu era multumit)

    Ramine ultima intrebare tot @edy_smf : cu restul softului actual cum se descurca Athlonul64 ?

    @All
    Parere personala despre Windows pe 64 biti: dupa aparitie si instalare vom sta cu ochii ca pe butelie
    dupa aparitia softurilor preferate facute pe 64 biti( eventual un SP1......SP2... etc)

    Ramine topicul deschis oricarui replay(nu vreau sa am un PC despre care sa spun ca este frumos, scump si atit)

    Salutari si respecte...
    Teach me...please !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Versiunea pe 64 de biti a Win-ului XP varianta finala exista de ceva timp, versiunea beta exista si de mai mult timp insa drivere pe 64 de biti pentru SS2 nu exista pe nicaieri. Suportul din partea producatorului pentru placa = 0.

    din punct de vedere hardware nu ar trebui sa existe nepotriviri, toate placile trebuie sa respecte niste standarde. Atata timp cat exista slotul calsic de PCI, placa trebuie sa mearga.

    soft-ul de pe 32 merge si pe x64 foarte bine (ca aplicatie de 32 de biti) atata timp cat nu face apel la drivere.
    Deci daca ar fi driver de ss2 pe x64 ar trebui sa mearga cu orice player (posibil sa mai fie nevoie de unele retusuri la unele dintre ele), ele vor rula pe 32 de biti, pot insa sa apara si versiuni pe 64 de biti. Sunt sigur ca vor aparea foarte repede versiuni de playere pe 64 facute de baieti daca ar aparea driverul pe 64.

    Ca rapiditate ramane sa vedem. O encodare video pe win x64 beta folosind virtualDub pe 64 si xVid pe 64 este mai rapida cam cu 20% decat una pe win normal pe aceiasi configuratie PC.

    Win-ul pe 64 vine la instalare cu un SP1 care defapt este SP2-ul de la win-ul normal.

    Ramane sa asteptam driverul pt ss2 pe 64.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @stupidman
    referitor la:'Ramine ultima intrebare tot @edy_smf : cu restul softului actual cum se descurca Athlonul64 ?'

    la ce soft te referi?
    daca e legat de ss2 eu am folosit MyTheatre si s-a descurcat chiar foarte bine in afara ca nu am reusit sa imi mearga diseqc4x1 ceea ce este din cauza MyTheatre nicidecum o problema hardware,iar acum folosesc progdvb(care stie orice fel de diseqc)+yanksee,s2emu si wincsc si...nu am nici un fel de problema,merge foarte bine,mi se pare si normal este un procesor puternic si nu se impiedica de progdvb ,adica vrau sa spun ca imi scimba programele indiferent ca sint pe acelasi lnb sau pe altul ca si cum ar fi pe unul singur si mult mai repede(delay1/2sec maxim)decit mi le schimba pe PC anterior(Athlon 2400+ MB via KT600,512 ddr400,hdd WDjb 80G8m,Ati Radeon 9600XT extreme edition AGP8X) pe care aveam un delay 1,5 sec maxim...in rest alte aplicatii depinde de aplicati...daca sint jocuri sau aplicatii 3d fuge mincind pamintul,daca sint encodari nu ajunge la performantele intelului datorita caheului L2 dar pe o singura aplicatie merge si acolo la fel de rapid ,la a doua incepe sa se simta cacheul de numai 512k,acum depinde pentru ce fel de aplicatii iti dorsti sa-l folosesti,pt jocuri si aplicatii 3d e cel mai bun,pt encodari si alte aplicatii care solicita cache mare daca vrei sa faci mai multe odata nu ti-l recomand...

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cine imi da si mie un windows pe 64 varianta finala?

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din cata vad eu se impaca chiar foarte bine DVB-ul cu Athlonul64 si pe windows X64 cu driverul pe 64 bineinteles...'functioneste' ca si pe 32 poate mai rapid(inca nu-mi dau seama) chestia ca dprogdvb-ul nu e aplicatie in 64 de biti,sa vedem cand o aparea progdvb sau alt player dvb pe 64 de biti cum o fi.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top