Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor programare Dragon cu CAS3

    Buna ziua,

    Va rog sa ma ajute cineva in legatura cu programarea unui dragon CAM folosind CAS3. Mi-am cumparat de curand un cas 3 si doresc sa programez un dragon. Am facut toti pasii care erau descrisi in manualul de la CAS3 si nu il pot programa. Acolo zice sa introduc camul in slot iar in cam dummy cardul si sa fac conexiunile necesare. Selectez fisierul xx.dra si cand dau sa-l programez imi da pe un laptop o eroare de genul USB communication failed (ceva de genul asta) iar pe desktop tot incearca sa initializeze camul insa nu reuseste. Daca insa aleg optiunea de a explora camul atunci merge fara probleme , se initializeaza camul si pot vedea ce e in el. Cand insa doresc sa-l programez nu merge sa-l initializeze inainte. A mai intalnit cineva problema asta. Cablul de usb care face lagatura intre cas3 si calculator l-am cumparat de la un magazin de calculatoare. Sa fie cablul de vina sau camul? Nu stiu ce sa-i mai fac. Exista alta modalitate de programare.
    Va rog mult daca se poate sa-mi dati cateva indicatii.

    Multumesc frumos

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    dublin
    Posts
    188
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LUCIAN View Post
    Buna ziua,

    Va rog sa ma ajute cineva in legatura cu programarea unui dragon CAM folosind CAS3. Mi-am cumparat de curand un cas 3 si doresc sa programez un dragon. Am facut toti pasii care erau descrisi in manualul de la CAS3 si nu il pot programa. Acolo zice sa introduc camul in slot iar in cam dummy cardul si sa fac conexiunile necesare. Selectez fisierul xx.dra si cand dau sa-l programez imi da pe un laptop o eroare de genul USB communication failed (ceva de genul asta) iar pe desktop tot incearca sa initializeze camul insa nu reuseste. Daca insa aleg optiunea de a explora camul atunci merge fara probleme , se initializeaza camul si pot vedea ce e in el. Cand insa doresc sa-l programez nu merge sa-l initializeze inainte. A mai intalnit cineva problema asta. Cablul de usb care face lagatura intre cas3 si calculator l-am cumparat de la un magazin de calculatoare. Sa fie cablul de vina sau camul? Nu stiu ce sa-i mai fac. Exista alta modalitate de programare.
    Va rog mult daca se poate sa-mi dati cateva indicatii.

    Multumesc frumos
    da cu un fancard 7 You need:
    -Smartmouse compatible card programmer
    -The dragonload.exe program

    -Connect the card programmer to com1 or com2, make sure the programmer is in 6 MHz mode
    -Execute "dragonload.exe"
    -By pressing the "Settings" button, you can change from com1 to com2
    -Press "Connect"
    -In the file open dialog that appears, select the firmware you want to load.
    -The card will now be loaded.

    ALTERNATIVE METHOD
    For this method, you need a FUN7 card
    Using a suitable program, program the FLASH of the FUN7 card with FUN7LDR.HEX,
    and program the EEPROM with predator2XX.bin. Make sure the program you use
    handle the large eeprom size of the fun7 card correctly!
    END alternative method

    Insert the programmed card into the Dragon module. Insert this into a receiver
    and turn on the receiver. make sure you are tuned to an FTA channel.

    Go to the Common interface menu on the receiver, and select the "Dragon Loader" module.
    In the next menu, select "yes, Load module".
    Now a menu appears indicating that loading is in progress. To see the actual porgress percentage,
    select "refresh". There is no auto-refresh because some receivers had problems with that....

    When loading is complete, a menu appears saying "Loading successful". REMOVE the loader
    card from the module, and switch off and turn back on the receiver.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai nuam FUN7. Dummy cardul pe care il am il pot folosi ca pe un FUN7?

    Eroarea care mi-o da uneori e :USB read communication problem 20000015

    Alteori imi reinitializeaza camul insa imi zice apoi ca sa inserez dummy card in cam (ca si cum nu l-ar vedea) Si nici nu m-am atins de card.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se pare ca nu vrea sa-mi recunoasca dummy cardul deloc. Partea proasta e ca plec din Bucuresti maine dimineata si ma intorc peste o sapt si nu vad alta modalitate de a programa camul. Nu am fun7. Heeeelp. Cumpar un alt dummy sau fun 7 ...daca e cineva din Buc.....dar nu cred ca sunt sanse sa ma ajute cineva la ora asta... Doresc f mult sa iau cu mine camul programat caci ma intorc in bucuresti peste o sapt...

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    omule,incearca sa dezinstalezi CAS-ul 3 si instaleaza-l din nou cu ultima versiune de la duolabs.com si respecta regulile de instalare ale CAS-ului 3(driver ptr dragon sau t-rex)...intelegi tu....prima data driver dupa care conectezi cas-ul si se instaleaza automatic...hai ca nu.ti dau eu acum lectii....dupa care conecteaza dummy cardul la cas3 si bagal CORECT in dragon/t-rex(prealabil bagat si el in cas3)....mai deprte stii tu....
    hai,bafta si paste fericit
    dinus,

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut exact cum spui tu si nimic. Am instalat si pe laptop si pe desktop plus ca am luat 2 versiuni de soft de la duolabs. Simt ca innebunesc. O intrebare: daca incerc sa bag dummy card in slotul din cas3 dedicat cardurilor imi spune ca nu dedecteaza nici un CPU la acest card. E normal? Si uite : de fiecare data imi da eroarea:"Please check if Dummy card is inserted in the Dragon CAM", pe lanfa cea cu communicationa USB etc.. Si doar e bagat cardul.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar nimeni nu s-a mai lovit de problema descrisa de mine. Am incerat orice, si nimic. Eu cred ca e defect dummy cardul (sau poate nu vrea sa-l recunoasca camul?). Cand dau sa programez intai incepe sa reinitializeze camul (care reuseste cu succes recunoscand ca are incarcat predator 3.xx) insa cand trece la etapa a 2-a imi da eroare ca camul nu vede nici un card introdus si imi cere sa bag dummy-ul). Mai pot face ceva cu acest card? Merge sa-l reprogramez in vreun fel?
    Sper sa nu va suparati ca ma agit atat dar acolo unde ajung azi am o instalatie de satelit pe care voiam sa o testez si cu acest cam, iar problema e ca stau doar o sapt.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai intii baga dumy card im dragon cu cipul in sus
    pe urma baga dragonul in cas 3
    conecteaza cablu usb la cas 3 si apoi la pc
    asta este valabil daca ai soft original de la duolabs si instalat cum scriu ei deci programul sa functioneze normal cu dreiver -legaturile cu cas 3 urmeazale ca mai sus pt siguranta camului sa nu il strici ca este mai greu de reparat
    pe urma faci legatura intre program de la duolabs cu cas 3 asa cum ai scris la inceput il lasi sa initialiseze deschizi softul si il scrii
    bafta

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    N-ai alt CAM, sa vezi daca il programeaza ? Sa vezi unde e poticneala. Daca poti programa un Magic, atunci elimini cauza soft, cauza cablu USB si interfata de la CAS si mai ramane de banuit Dummy card-ul.
    Normal, cand programezi dragon se procedeaza asa:
    1. Trebuie sa ai fisier predatoxxx.dra
    2. Se conecteaza cablul lat (special) la dummy si la conectorul de pe CAS
    3. Se insereaza Dummy Card in Dragon
    4. Se insereaza Dragonul cu Dummy pus in el (ca la punctul 3) in slotul PCMCIA al CAS - ai grija conectorul de pe Dummy sa fie in jos, deci cip in sus, cum s-a spus deja
    5. Start CAS Studio (ultimul e 8.0) si click la CAM Module
    6. Click pe Dragon Cam
    7. Dragon loader-ul se instaleaza automat
    8. Click ... si selectezi fisier dra
    9. Cas Studio va deschide o noua fereastra, Common interface Host - practic emuleaza un receiver
    10. In aceasta fereastra vezi DRAGON LOAD, click pe el
    11. Apoi o sa vezi PREPARE FOR PROGRAMMING
    12. Se cere confirmare (daca vrei sa incarci noul soft sau nu), se da click pe Yes, load module
    13. Apare bara de progres, dureaza cateva minute
    14. Exit la sfarsit, se scoate Cam-ul cu tot cu dummy din cas, apoi dummy din modul

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut Lucian eu lucrez de 2 ani cu CAS3 este foarte simplu bagi camu an cas 3 bagi dumi carte aia verde cu contact lamelele an sus descizi cas 3 apesi pe cam Module,apesi pe other CAMs si acu vim 3 camuri al alegi dragon pui softul cel mai recent si ai dai dwnlod dureaza cam 3-4 min. si e gata mult succes sint antoniob.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacate nu am reusit prin nicio modalitate. De doua zile numai de asta ma ocup, si incepe sa-mi para rau ca am achizitionat acest cas. Eu zic ca am urmat toti pasii sugerati de voi dar nu am ajuns la nici un rezultat. Cand intru in meniul din CAS studio de explorare al camului merge fara probleme, il initializeaza, vad ce provideri are scrisi , ca si cum as da explore pe receptor, insa cand intru in meniul de scriere al camului,dupa ce am ales fisierul .dra si dau update mi se deschid doua ferestre, in care intr-una din ele incearca sa-mi initializeze camul iar cealalta imi da informatii despre cartela. Eu zic ca am facut toate legaturile cum trebuie(m-am uitat si in pozele din manualul softului, si pe alte situri). Cateodata cand dau sa scrie incearca , asa cum am mai spus sa initializeze inainte camul insa primesc eroarea:USB read communication problem 20000015 timeout expired A. Alteori trece de initializare, imi arata pt cateva momente ca a recunoascut camul ce are in el incarcat softul predator x.xx insa cand trevce la etapa a doua da o eroare de genul :dummy card nu e introdus in cam , va rog introduceti cardul.
    Eu deja renunt. Peste o saptamana ma voi intoarce in Bucuresti. Daca e cineva din Buc si binevoieste sa ne intalnim sa ma ajute si pe mine i-as fi recunosctor. Altfel risc sa-l duc la firma de la care l-am cumparat sa-mi arate ei unde e problema. Din pacate nu am alt CAM sau card ca sa vad unde e problema.

    multumesc frumos

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca un cablu usb mai scurt.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imi pare rau ca vad ca nu ai solutionat inca problema.....mie i-mi miroase ceva de la calculator(driver nu se instaleaza corect sau intra in confruntare cu vreo alta aplicatie).....daca mai poti fa ultima incercare de ai posibilitate si instaleaza Cas3 in alt calculator si vezi cum mere ......eu cred ca e de la PC,acel ERROR ce apre de USB....
    bafta si paste fericit,

    P.S. I-mi aduc aminte ca ca acel error de usb l-am avut si eu dupa ce am instalat o noua versiune de CAS peste alta(nu trebuia sa am probleme,zic eu ptr ca mai facusem lucrul asta).....dezinstaleaza TOT CAS-ul din Pc......da Restart la Pc....sterge tot ce ai de Duolabs,daca mai ramane,in disk (Csi fa o curatenie cu CCleaner sau Tuneap peste tot,mai ales REGISTRU.....dupa care instaleaza din nou Cas-ul......SI TRE SA MEARGA !

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am avut aceasta problema(usb read com.problem....) si solutia a fost un usb cable mai scurt.daca nu e asta poate fi cam-ul defect.iti descarci din http://www.duolabs.com ,man.in romana si poti repara cam-ul.salut.
    Last edited by blend 64; 8th April 2007 at 14:14.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In sfarsit a mers am dezinstalt tot +curatenie de registrii. Multumesc tuturor celor care mi-au oferit asistenta.

    PS: o intrebare: cheile de tip DCW se pot introduce si cu delecomanda sau trebuie scrise cu cas. Merge acum vreun canal cu aceste key (am vazut recent ca postase cineva acest gen de key pt MTC). ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top