Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romanica
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default Am 0 volti la mufa de la Dream 500 pt LNB ! S-a ars ori ba ?

    Restul merge ok , i-am bagat Gemini 3.40 , lista de canale etc. La orice canal imi apare eroarea cu ,,switch,, --service not found .
    Si asa cum am scris , nu am tensiune la iesirea pt LNB . Ce s-a ars in tuner , stie cineva ?
    Pe de alta parte instalatia de antena este ok , imi merge Dream 7025 perfect cu ea. Insa Dream 500 se pare ca a facut scurt indelungat pe cablu si cred ca s-a paradit.
    Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat ? As schimba tunerul . Pe de alta parte la DReam 500 manualul zice ca este short-circuit proof la LNB .
    500 il am din toamna lui 2005 de la Elstar , banuiesc ca este iesit deja din garantie si nu prea stiu ce sa fac.

    stavros

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    du-l la un service, ceva. cu siguranta e simplu de reparat, daca e de la scurt.

  3. #3
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacate schema de dm500 nu a rasuflat pe nicaieri, dar din fericire partea de tuner si power supply e identica la majoritatea boxurilor.
    Daca stii ceva electronica sai ai un prieten care stie incercati sa intelegeti asta:
    http://www.curious-contraptions.com/...read.php?t=802

    (e un service manual Fortec care explica exact ce si cum + schema -rar-ul nu zipul)

    Si poi schema asta de Hevet care foloseste tuner ALPS

    http://www.curious-contraptions.com/...ad.php?t=28390

    La dm500 nu va fi exact la fel caci ei maresc intern tensiunea de la 12V la ~20 cat ii trebuie lnbului.

    Deci daca masori la tuner pe pinul 1 (lnb power) si e tot 0 atunci e bine, inseamna ca nu e tunerul. Tensiune asta vine de la un regulator prin diode rezistente,.. (e.g. IC101 in hevet_tuner page). Apoi mai exista un circuit care reguleaza ca sa schimbe teniunea 14 sau 18V pt. schimbarea polaritatii (tot prin IC101).

    Deci daca ai curaj, dar fii f. atent sa nu prajesti altceva!, demonteaza-l si eventual fa o poza si afiseaza-o ca sa ne dam cu parerea.

    Ai mare griga sa nu scurtcircuitezi spatele placii la carcasa metalica !
    Demonteza-l doar cu tensiune scoasa.. Cauta o piesa innegrita (dioda, rezistenta)..
    A si inca ceva, toate masuratorile le faci cu mufa de lnb deconectata.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romanica
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi Trans_ponder pt acest raspuns detailat . Stiu ceva electronica si daca e vreo dioda de schimbat, o voi rezolva . Daca e ceva mai complicat sper sa nu-mi prind urechile . Ma deranjeaza faptul ca am mai facut scurt accidental inainte la D500 dar fara sa am acest rezultat de acum . Am avut cablul tras prin fereastra si am constatat cam tirziu ca facea scurt-circuit .
    Revin cu detalii si poze.

    stavros

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romanica
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacate n-am reusit sa-l fac. Am gasit doar o piesa extrem de fierbinte si probabil ca aceea este. Este vorba de U22--- H11A510BJ , chiar la baza tunerului.

  6. #6
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca asta e optocuplor (dioda infrarosu + tranz fotodetector), desi pare cam ciudat. Daca poti te rog fa o poza sa se vada cipul asta si traseele de pe placa din jurul lui.
    Daca e opto cuplor atunci o sa vezi ca cele doua capete ale piesei sunt separate (nu e nici un traseu intre). Daca poti face o poza e de ajutor.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top