Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania, Oradea
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Problema cu un Soleron

    Care are Soleron ?

    Mi-am luat un receiver Soleron (ca am inteles ca e identic 100% cu DM500S).

    1. Imaginea e foarte albicioasa (chiar si fetele oamenilor se vad albe). Am pus pe PAL, CVBS, etc si tot asa se vede. Dar cu alt receiver mi se vede normal.
    exact ca in threadul "DM 500 --- problema ::: imagine foarte luminoasa ... HELP". Am incercat Scart<->Scart, si RCA<->RCA, si tot se vede foarte albicios (foarte luminos).

    2. Dau pe un canal, si apoi pe altul si dintr-o data mi se stinge pozitionerul si imi zice "No Signal".
    Solutia ? Mi-am pus din nou imaginea Gemeni, de data asta 3.20 si nu 3.40 (poate era de vina imaginea 3.40 ?)

    3. Mi se stinge si se aprinde receiverul. Pur si simplu, cand mi-a facut figura de la pasul 2. am scos receiverul din priza
    si mi se stingea si mi se aprindea incontinuu (!)

    4. Nu isi i-a automat cheile de pe net (din Blue Panel, Addons, Download and Install). Cu toate ca am incercat in 2 moduri, 1. am pus manual IP, gateway, nameserver, de la RDS.
    Si modul 2. am pus pe DHCP si cu toate astea zice ca nu vede serverul (http://download.blue-panel.com/gemin...0340/addon.xml)
    Primesc mesajul: "Can't resolve hostname! (URL: (http://download.blue-panel.com/gemini/500/0340/addon.xml)"

    5. E stricat receiverul sau ce ?

    Apropo e adevarat ca DM500S are o imaginea cetoasa si/sau albicioasa fata de D-box2 ?


    Rog raspuns urgent, ca sa stiu ce sa fac cu receiverul !

  2. #2
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bravo ai luat o clona mortala identica cu dreambox .asta e nu prea mai ai ce face......

  3. #3
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cum ai descrsis simptomele ar trebui sa-ti dai seama si singur ca aceasta clona nu e "identic 100% cu DM500S". E chiar departe...
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cand te zgarcesti la 100 de lei , asa patesti . Asta e riscul sa cumparati receivere fabricate de calfe in beciul tmplriei .

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa fi fericit , deseneaza o holograma si lipeste-0 pe Soleron .Eventual vezi ca un user a cumparat o clona cu holograma si a fost sigur ca eate original pina cind a confruntat seriile .
    1.Incearca alt TV ( problema este nivelul semnalului video ; cit pe ce sa-ti recomand sa'ncerci cu modulatorul )
    2. Ai gasit o rezolvare
    3.Cu ambele imagini ?
    4.Esti sigur ca asa trebuie configurat pt net
    5.Mai degraba este exploatat necorespunzator .
    PS Daca 1.si 3. sint defectiuni , esti in localitatea vinzatorului , nu ?
    PPS. Dupa cum vezi cuvintul Soleron genereaza numai solutii .... previzibile

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    husi
    Posts
    555
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aceeasi prostie vroiam sa fac si eu dar uite ca am avut norocul sa nu ma bag la o scula din asta(tot originalul e original) la problema ta exista doar o rezolvare SERVICE

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Moo , cine a cumparat clone , ma bucur sincer ca au parte numai de probleme . Sa fie invatatura de minte pe viitor si altora .

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti constata usor ca problema nu este clona .

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai sa nu mai luam apararea produselor fabricate in bcnii si ateliere de facut plrii de diversi ucenici schiopi ....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    KB esti cam violent impotriva clonelor. Nu toate TV-urile se numesc Sony, la fel nu toate camerele video, dar merg foarte bine, si exemplele pot continua la nesfarsit. BTW computerul tau este IBM (International Buissness Machines) sau "compatibil" zis si "clona"?
    In opinia mea nu conteaza numele (se poate citi marca) ci calitatea!

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Computerele nu pot fi clone : Procesorul e AMD cu holograma , placa video e nVidia cu holograma .

    Procesorul nu e AND sau placa video nu e mVidea .

    E normal sa fiu impotriva clonelor , niciodata nu voi cumpara ceva gandit de altii .

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa cum spuneau si altii...problema apare cind nu cunosti toate detaliile unui receptor si iti este vindut de catre vanzator,ba chiar acesta sustine ca este vorba despre exact acelasi produs(probabil produs in schimbul de noapte al uzinei chineze) si uite asa un necunoscator cum am fost eu ,(dar macar am citit pe net 1 luna despre toate receiverele) , poate sa dea banii care nu-s deloc putini, (o bere), si sa ramina cu buza umflata.Si sincer cind nu te prea pricepi si este un vinzator zelos ,ma mai ca iti vine sa cumperi ceea ce iti ofera ,mintindu-te pe fata.
    Zilele astea trebuie sa scriu un mail celor de la dream multimedia sa le spun ca nu prea ne bucuram de invazia clonelor.(Cel putin citiva dintre voi ati putea face acelasi lucru deoarece cunoasteti cine vinde si ce).Cu cit mai multe plingeri cu atit mai bine.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania, Oradea
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Ca sa fi fericit , deseneaza o holograma si lipeste-0 pe Soleron .Eventual vezi ca un user a cumparat o clona cu holograma si a fost sigur ca eate original pina cind a confruntat seriile .
    1.Incearca alt TV ( problema este nivelul semnalului video ; cit pe ce sa-ti recomand sa'ncerci cu modulatorul )
    2. Ai gasit o rezolvare
    3.Cu ambele imagini ?
    4.Esti sigur ca asa trebuie configurat pt net
    5.Mai degraba este exploatat necorespunzator .
    PS Daca 1.si 3. sint defectiuni , esti in localitatea vinzatorului , nu ?
    PPS. Dupa cum vezi cuvintul Soleron genereaza numai solutii .... previzibile
    Salut,

    Erai cat pe ce ca sa imi zici problema:

    1. Am un video monitor (cu mufa SCART) si pe ala nu se vede chiar asa albicios (cu ce modulator sa incerc pe TV ? Ca sigur ala e problema. Da mai multe amanunte...)

    2. Am constatat ca in manualul Soleron (care e pe site la Elstar, defapt manualul e pt 7000, dar e compatibil si pt 500 si pt "clona", asa zic cei de la firma), scrie ca e compatibil numai pt PAL G (cred ca G, e pt Germany), iar precis ca TVul (ca si orice TV facut in europa de est, cunoaste doar, normal, PAL B, D/K, si deci sunt sigur ca asta e incompatibilitatea cu aceste receivere facute (se cunoasete unde: in Germania)

    3. Da, mi-a facut figura cu "resetul incontinuu" pe ambele imagini.

    4. Absolut, mai ales ca am intrebat pe un prieten care, i-a trecut prin maini multe receivere, si asa se face.

    5. Receiverul cu pricina era "exploatat necorespunzator" de catre cei de la firma (nu mi au dat unul sigilat). Am mers la ei si mi-au dat un altul, si cu ala nu mai face figura ca "sta pe Premiere 20 minute si apoi se reseteaza incontinuu."

    P.S. Spuneti-mi mai multe despre "modulator" si de unde pot sa il cumpar, si ce fel / model.


    Editez mesajul pt a fi de ajutor si altora:

    Ca sa va mearga internetul: pune-ti pe DHCP din receiver, duceti tot la Exit (pana iese din toate meniurile) si apoi scoate-ti modemul din priza si bagati-l inapoi (ca sa isi i-a receiverul automat IPul), si merge.

  14. #14
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta este opinia mea.
    Nimanui nu-i place pirateria, dar vinovati la ea sunt char si DM prin preturile practicate.
    DM500 este printre putinele sat receiver care are clone, si de ce(?)
    - sa zicem ca e un produs novator/cerut
    - are preturi prea mari
    Daca diferenta de pret dintre clone si original ar fi rezonabila nimeni nu ar mai cumpara clone. Iar originalele lor sunt facute tot in China asa ca nu se pot justifica preturile doar prin cata costa cutia in sine.
    Daca DM ar face un calcul simplu ar invata ca un pret mai mic le-ar aduce inapoi multe din (toate?) cutiile vandute drept clone. De ce nu o fac? Poate ca multe din "clone" sunt placi/cutii care cad la controlul de calitate DM si sunt apoi vandute la firma X care le transforma in clone? Si inca o chestie, daca vinzi si "originale" si "clone" atunci acoperi un spectru mai larg de consumatori - ii castigi si pe cei care nu-si permit originalul (asta se numeste brand-ing).

    Oricum daca ar fi sa raspund la intrebari:
    1. Ecran alb: probabil problema hardware (reglaj incorect/defect pe placa)
    2. Daca ai un switch atunci asta e o problema stiuta. Si "originalul" meu face asa din cand in cand (mai ales dupa ce-l scot din priza, dureaza ceva pana gaseste toate posturile -zice no signal si astept astept,...si isi revine; dupa ce le-a gasit odata data viitoare comuta repede -de obicei)
    3. Reboot? Probabil problema SW. ?
    4. Chei. Problema SW (internetul nu e configurat bine, ori serverul de chei e jos, se mai intampla nu?)

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la branding:daca cad de la quality control nu se intimpla ca si in cazul procesoarelor adica daca au defect la memoria cache ,se lasa un cache mai mic dar functional si se vind la un pret mai mic si sub alt nume.
    Ma gandesc ca daca pica un dm la quality check si il vind mai departe ......poate ajunge la noi functionind corect dar mai putin integratul de retea...atunci sa vedem ce facem cu el

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top