Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default BP-Motor Config - lipsa transpondere la anumiti satel.

    Salutare

    Am o dilema potrivita, nici prea mare nici prea mica: incerc sa determin motorul sa faca halta pe 1W. Cand sa-l configurez fac astfel: BP>Channel searching.>Motor settings>Search> aleg Thor 1W si cand sa aleg tansponder pentru a duce motorul pe 1W manual stanga-dreapta, ia-l de unde nu-i. Neavand transponder, nu-l pot gasi si salva in lista motorului.

    Aceste transpondere apar in BP> Channel searching>Edit Transponder> 1W.

    O idee buna va fi mai mult decat apreciata.
    De n-as fi fost roman, as fi fost dac. De n-as fi fost dac, as fi fost trac. Si tot as fi luat parte la nasterea lumii!

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand, poti folosi orice transporter valid pentru a seta pozitia motorului, nu neaparat cel de Digi.

    In al doilea rand, problema cu lipsa unor TP-uri in anumite locuri si prezenta lor in alte locuri (sau chiar ******** intregi) este legata de fisierul satellites.xml sau mai bine zis prezenta a doua sau mai multor fisiere satellites.xml in folderul /var/ (inclusiv subfolderele aferente). Am patit-o si eu si am descoperit ca aveam unul in /var/etc/ si al doilea in var/tuxbox/config (parca). L-am lasat doar pe primul si am rezolvat problema. Verifica si tu ca sa nu ai aceeasi problema.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi mult. Nu caut pe transponderele lui Digi ci pur si simplu incercam sa gasesc satelitul care se ascunde dupa deget ) Ideea e ca nu exista nicio frecventa acolo.

    Multumesc inca o data pentru ajutor.
    De n-as fi fost roman, as fi fost dac. De n-as fi fost dac, as fi fost trac. Si tot as fi luat parte la nasterea lumii!

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai sa te mai invat o smekerie: diferenta de 0.2grade intre Thor 3 si Intelsat 10-02 poate insemna ceva diferenta de semnal posibil de castigat cu motorul tau. Presupunand ca pasul minim pe care-l face motorul este de 0.1grade/impuls (majoritatea au asa ceva), poti face urmatoarele:

    1. Pentru satelitul Thor/Intelsat deja definit in Dream, modifica-i numele in Thor 3 iar la pozitia orbitala pune-i 0.8W, apoi sterge din lista toate TP-urile lui Digi.
    2. Defineste un satelit nou, Intelsat 10-02, pozitia orbitala 1.0W si avand lista de TP-uri Digi (plus altele de pe Intelsat, daca te intereseaza).

    Repozitioneaza motorul pe cei doi [email protected], salveaza si gata, ar trebui sa ai ceva semnalul maxim posibil pentru ambii provideri RO (Focus si Digi). Eu am obtinut cu figura asta pt Digi o crestere de la 79% la 81-82%, in timp ce Focus a ramas constant la peste 90%.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Incearca asa :
    Buton albastru, Extras/Settings, Sattelites.xml Loader, Europe, Selectezi ce satelit vrei, save, si gata.
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru ajutor!
    De n-as fi fost roman, as fi fost dac. De n-as fi fost dac, as fi fost trac. Si tot as fi luat parte la nasterea lumii!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Victorie!

    Simplu: Menu>Set up>Service searching>Stellite config.>

    Am sters Thorul si l-am reintrodus.
    De n-as fi fost roman, as fi fost dac. De n-as fi fost dac, as fi fost trac. Si tot as fi luat parte la nasterea lumii!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top