Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6

Thread: HDTV de la iNES

 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default HDTV de la iNES

  iNES IPTV pregăteşte lansarea īn luna mai a unui serviciu unic īn Romānia, care are ca elemente cheie imaginea cu o rezoluţie de 2 milioane de pixeli şi sunet Dolby Digital Surround

  iNES IPTV, primul furnizor din Romānia de televiziune prin IP (Internet Protocol) va lansa īn premieră pentru Romānia pachetul HDTV (High Definition Television) oferind amatorilor de imagini perfecte accesul la cel mai nou standard utilizat īn transmiterea semnalului TV, şi anume High Definition. Prin HDTV imaginile care ajung īn casele telespectatorilor prin intermediul receptoarelor TV LCD sau plasma vor avea o rezoluţie ce va permite observarea celor mai mici detalii ale imaginii privite. Utilizatorii pachetului de servicii iNES TRIPLE PLAY (Internet, IPTV şi Telefonie) oferit de iNES Group vor avea acces, prin televiziunea High Definition la cele mai fidele imagini din natură şi la cele mai detaliate imagini atunci cānd privesc transmisii sportive, spectatorii avānd cu greu mai multe avantaje decāt telespectatorul aflat la mii de kilometrii distanţă faţă de meciul respectiv. Comparativ cu ceea ce oferă televiziunile standard şi anume o rezoluţie de aproximativ 210.000 de pixeli, īn formatele HDTV se ajunge la 2 milioane de pixeli, adică de 10 ori mai multe detalii oferite de ecranele HDTV. HDTV (High Definition TV) necesită folosirea de noi echipamente de producere şi transmisie de către furnizorii de content, receptoare (Set Top Box-uri) specializate şi nu in ultimul rand, un televizor HD Ready din categoria LCD sau plasma. Programele īn High Definition sunt redate pe ecrane avānd un raport lăţime/īnălţime de 16/9 spre deosebire de ecranele clasice cu un raport de ¾. Acest lucru permite vizionarea emisiunilor īn condiţii apropiate de cele din sălile de cinematograf, imaginile oferite fiind mult mai apropiate de realitate decāt īn cazul televiziunii digitale. Standardul Dolby Digital 5.1 care īnsoţeşte tehnologia HD permite o audiţie perfectă a celor mai mici sunete şi efecte speciale. Programele HDTV vor face parte īn curānd din oferta iNES IPTV şi reprezintă īn termeni de calitate video şi audio, superlativul tehnologiilor actuale. Prin achiziţionarea pachetului iNES TRIPLE PLAY oferit de iNES, sistemele Home Cinema, ecranele LCD sau cu plasmă şi sistemele audio Home Cinema, īşi pot dovedi cu adevărat calităţile. Transmisia semnelelor TV īn standardul High definition, implică utilizarea unor echipamente de ultimă generaţie şi a unei reţele capabile să suporte un trafic foarte mare de date. Din acest punct de vedere, reţeaua de fibră optică folosita de iNES īmpreună cu echipamentele specifice sunt compatibile 100% cu noul standard.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  259
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Super! Numai ca problema e ca nu exista un alt post in afara de protv care sa emita hdtv. Deci calitatea va fi la fel de slaba ca si in cazul clasic si tot format 4:3.

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cine zice ca posturile HDTV trebuie sa fie romanesti ?

 4. #4
  Junior Member Master
  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  73
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Abonamentul ramane tot 100 Euro ?

 5. #5
  aleksutz
  Guest
  RDI - Board Default Avatar

  Default

  Pai acolo se spuneca vom vedea sport de cea mai buna calitate in HD. Iar pt RO e imposibil deoarece sunt anumite legi care protejeaza transmisiile.
  Probabil ca o sa fie PRO 7 , SAT 1 si alte canale generaliste care transmit in HD.

 6. #6
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Timisoara
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pai anul trecut cei de la Media Pro au anuntat ca urmeaza sa lanseze un canal de informatii sportive HDTV: Infosport parca se numea. Stiu sigur ca au licenta.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top