Pro TV are drepturile pentru fazele superioare (de la sferturi īn sus) ale Cupei UEFA pentru următoarele trei sezoane, potrivit unor surse din industrie, īn vreme ce televiziunea publică a obţinut drepturile pentru UEFA EURO 2008.

Pro TV aa semnat un contract pentru următorii trei ani, preţul plătit de televiziune fiind estimat de surse din industrie īn jurul sumei de 250.000 de euro, pentru īntreaga perioada de trei ani.

UEFA vinde drepturile pentru Cupa UEFA şi Supercupa UEFA pentru fiecare ţară prin invitarea tuturor companiilor de televiziune interesate să trimită oferte de a prelua pachete de meciuri. UEFA vinde doar fazele īncepānd de la sferturi pānă la finala competiţiei, 13 meciuri pe sezon. Supercupa se desfăşoară īn fiecare an la Monaco. Perioada de transmitere a ofertelor s-a īncheiat pentru Romānia la 21 februarie 2007.

Drepturile de transmisie TV pānă īn faza sferturilor sunt vāndute direct de către echipele participante la competiţie. Sezonul pentru care se semnează contractele īncep īn toamna anului 2007.

Īntr-o dezvoltare separată, UEFA a anunţat că a semnat cu TVR pentru difuzarea Campionatului europan din 2008 UEFA EURO 2008 (Elveţia şi Austria). TVR 1 a transmis, sāmbătă seară, partida Olanda-Romānia din preliminariile Euro 2008, meci care a īnregistrat un rating mediu de 24,8% la nivel naţional (cotă de piaţă de 53,3%), respectiv de 21,9% (cotă de piaţă 48,9%) la nivel urban, fiind lider de audienţă.

TVR va mai transmite Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud (2010) şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2014.