Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default DiSEqC si ALT-DVB

    Mi-am luat un montaj cu 2 LNB-uri pentru Astra si Hotbird. Am pus un DiSEqC, dar nu pot sa vad satelitul care e pus in DiSEqC pe LNB2. Am incercat sa editez la satelit si sa ii spun ca e pe LNB1 si al doilea pe LNB2, dar ...nimic. Si imi mai da eroare cind intru in Tools: "Raw Diseqc is not supportedby driver/hardware". Stie cineva sa imi spuna ce anume gresesc sau ce anume sa setez? Multumesc.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu pot sa ma uit acum, dar din cate tin minte trebuie sa pui Uncommited LNB1 sau LNB2
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sint vreo 4 locuri in care apar setari ale DiSEqC: la alegerea salelitului (edit si sint 4 switch-uri DiSEqC cu o gramada de setari); in Tools - DiSEqC console; settings si tot in Tools in Device/Info config. In care din ele ii pot spune programului ca pentru al doilea satelit (cel legat in diseqc pe LNB2) trebuie sa primeasca semnalul de la diseqc? sau cum se face? Multumesc.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default




  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exact asa si tot nu merge pe LNB2 (Hotbird). Am pus la Device Info/Config din Tools toate variantele: de la Mibi pina la Standard driver >=4.4.0 si tot nimic. In diseqc console (tot din Tools) sau in settings->diseqc trebuie modificat ceva

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am luat driverul lui Mibi 1.10 si am inlocuit skynet.sys din windows. Am copiat in directorul lui ALT-DVB si directorul Satellites, am repornit ss2-ul si tot nimic. Ce sa mai incerc PLS HELP!

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inlocuit fisierul original skynet.sys cu cel modificat de Mibi. Mai rau: nu am mai vazut nici macar Astra care era pe lnb 1 si care se vedea. Am repus vechile fisiere si vad ... doar hotbird, de pe lnb2, cel care nu se vedea, dar nu se mai vede Astra. Nu mai inteleg nimic. De unde sa mai apuc problema asta Merci.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tu esti sigur ca LNB-urile sunt aliniate si conectate corect la switch? Daca poti, ia un receiver normal si vezi daca merge.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Location
    Undeva in vest....
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Shi eu am o montura cu 2 lnb-uri shi un modul diseq shi merge fara probleme....doar cu driverul 4.3.0
    Athlon64 3000+(2400 Mhz), 1Gb DDr Twinmos @ 400 Mhz, ASUS nforce3 , Radeon 9550 GE, SS2 rev 2.3, offset 1,1 ( 19,2E+ 13E )

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am sa va spun pe scurt cum am facut:
    - am pus in focar LNB1 - Astra, pentru ca se pare ca are semnal ceva mai slab. Am verificat functionalitatea si semnalul legindu-l direct de ss2 si era OK.
    - am pozitionat LNB2 - Hotbird folosind un montaj cumparat expres pentru acesti 2 ********. Am verificat la fel cu cablul conectat direct in ss2. Semnal acceptabil si pentru el.
    - am inserat DiSEqC: LNB1 - Astra, LNB2 - Hotbird si iesirea Receiver -> ss2.
    (Din acest moment au inceput problemele: vedeam doar ce era pe LNB1; am folosit Enhanced driver by Mibi, am inlocuit skynet.sys in windows\system32\driver, am incercat Standard driver >=4.4.0 ... nimic)
    - am folosit setarile pe care le-a postat Kroky mai sus si am revenit la driverele de DiSEqC pe Standard driver si ... acum este OK.
    Multumesc tuturor ce mi-au dat o mina de ajutor.

  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi Oaca,

    Problema ta nu-i cea care o spui;probabil ai facut setarile exact ca la carte.Dar semnalul ce-ti intra in placa,mai precis la player nu-i suficient de puternic ca sa poate fi transmis la comutator -Commited-prin sageata "Send"!Daca la Quality{ai jos la stinga doua initiale,"L" si "Q"}ai semnal de 75% inseamna ca nu-i sficient!Trebuie sa ai 100% la Q ca switch-ul sa-l "vada" chiar daca are tensiunea potrivita si comutatorul e pus bine!Daca ai numai 55 % calitate nu o sa reusesti niciodata;te chinuiesti degeaba.
    Verifica bine inca odata semnalul pe ambii ********-Astra 19E si Hotbird-,si daca nu,trebuie sa scoti din reglaje semnal de cel putin 80% la Q ca sa-ti mearga diseqc-ul prin AltDvb.

    Daca gresesc imi cer scuze,dar nu prea cred!,Satelescu

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este adevarat nivelul de semnal este max 55-60% (nu reusesc sa obtin mai mult cred ca din cauza pozitiei antenei si a unor obstacole), dar la Q este 100%. Nu este suficient? Acum merge, dar uneori, intr-adevar apar intreruperi. Desi intreruperi apar doar la canalele codate, la cele FTA nu am sesizat.
    Posibil sa ai dreptate. Am ridicat o problema si am descris ceea ce am facut pina am reusit cit de cit. Poate le este de folos si la altii. Multumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top