Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default montare antena Offset 1,85m

    In sfarsit am strans bani pentru o asemenea antena, acum problema este cum o transport de la peruvison pana la Cluj si cum o montez pe acoperisul unui bloc de 4 etaje. Ce fel de tija imi trebuie sa o stabilizez la vanturi mari. Problema este ca eu sunt la etajul I si as dori sa prind ASTRA 2D 28E si cred ca lungimea cablului plus comutatorul Diseq ar afecta puterea semnalului, ceva solutii exista? As dori ca pana de pasti sa pot rezolva problema. Si inca ceva trebuie aprobare de la asociatia de locatari pentru montarea acestei antene?

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi SkySnows,

    1.Problema transportului antenei n-ar trebui sa fie o problema daca ai cel putin un papuc{nu stiu cit de lat e spatiul interior},cit sa incapa pe podea si sa stea intinsa cu reflectorul in jos,pe o patura sau ceva moale pentru a o feri de zgiriituri.
    2.Tija/stilpul de prindere sa fie in jur de 60mm si sudata pe un cadru metalic{daca ai loc unde sa pui cadrul},sau pe unul din peretii de beton,prins cu coliere care sa treaca de perete si apoi strinse cu{saibe}piulite! Montura antenei sa fie robusta,si n-ar fi rau ca tot suportul sa fie ancorata in mai multe puncte.Trebuie eliminate tensiunile laterale sau altele care apar pe o vreme rea{vinturi,in primul rind}
    3.Caderea de semnal de la acoperis pina la etaj I o poti compesa printr-un cablu coaxial cu fir de cupru{si nu fier-cuprat,cum sint majoritatea celor din magazine},daca se poate si lita sa fie de cupru.E mai scumpa dar merita!
    4.Cea mai spinoasa problema e aprobarea asociatiei de locatari,mai ales cei care stau la ultimul etaj!In cele mai multe cazuri nu se aproba,dar daca gasesti un loc pe acoperis care nu necesita montarea antenei pe planseu,ci cum spuneam,eventual pe un zid lateral{depinde de configuratia peretilor sau zidurilor}.Trebuie sa stii sa negociezi cu vecinii de sus!In general nu-s prea incintati sa auda de asa ceva.Dar cine stie,poate ai noroc de vecini intelegatori!

    succes,satelescu

  3. #3
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dacă vecinii de la etajul 4 au idei să învelească acoperişul, ai pus-o....
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    44,46 N 26,11 E
    Posts
    188
    Posts Thanks / Likes

    Default

    felicitari pentru offsetul de 1,85 si iti doresc sa-l stapanesti sanatos....

    asta dupa ce reusesti sa-l fixsezi....

    problema cu montatul antenei pe acoperisul unui bloc poate sa devina destul de spinoasa daca locatarii din bloc sunt cam reticenti...

    iti spun din proprie experienta, eu chiar acum trec printr-o asemenea situatie. stau la etajul 10 al unui bloc si am vrut sa-mi montez antena pe casa liftului, deci nici nu se punea problema sa afectez intr-un fel mantaua de protectie a acoperisului... m-am interesat si aprobarea trebuie sa o dea cel putin 2/3 din proprietarii care au apartamente pe acea scara de bloc, asta pentru ca acoperisul este considerat parte comuna...
    eu am renuntat pentru ca mai mult de jumatate din proprietari sunt pensionari si nici nu vor sa auda de antene pe bloc...
    drept urmare imi voi prinde pe peretele balconului o teava (peretele exterior al apartamentelor sunt considerate a fi in proprietatea proprietarului de apartament, pe cand peretele apartamentului care da spre casa scarilor e considerat parte comuna a tuturor proprietarilor de pe acea scara ) care va depasi nivelul blocului pentru a putea avea deschidere la cati mai multi ********....

    in cazul tau, daca balconul are deschidere buna e mai comod sa montezi antena pe un suport, mai ales ca stai si la etajul unu si nu e chiar asa de greu de montat si de reglat...

    oricum, multa bafta ...

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SkySnows, de ce nu incerci sa pui antena pe balcon / geam si sa nu o mai urci pana pe bloc? E bine sa nu depinzi de nimeni.
    Pentru orice lungime de cablu, iti recomand RG11 cu firul central din cupru (nu cuprat!). Pretul e in jur de 1.5 ron / m. Tehnib B are, dar vinde doar la rola de 300m.
    Doar informativ, cat ai dat pe antena ?

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SkySnows.
    Ai mare curaj si indrazneala daca vrei sa montezi pe un bloc cu 4 etaje o antena de 1,8.
    Ce te faci cu furtunile ce vin in vara?daca zboara jos si omoara pe cineva?
    AI luat in calcul ce se poate intimpla?ca totusi 1,8 este destul de mare ,si la o inaltime de 4 etaje?na ja.
    Varianta ce lanta (Balcon,perete)nu cred sa mearga,daca poti sa o printi calumea(eu ma indoiesc)arata ca dracu.
    Totusi multa bafta ,si sa te ocroteasca dumnezeu de necazuri.
    SUCCES.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Varianta cu balconul cade fiindca sunt inconjurat de blocuri in directia Sud.
    Cei de la UPC au antene mai mari si nu se darama.
    Antena costa 6 670 000(vechi).
    Singura problema ar fi trasportul de la Timisoara spre Cluj si aprobarile vecinilor de scara.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un sfat: daca o pui sus, asigur-o cu o franghie de nylon, in caz ca ti-o zboara vantul sa ramana totusi atarnata de franghie.

  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi gigi-sat,

    Desigur ca o antena mai mare e supusa unor presiuni fizice mult mai mari decit una mai mica!Si tocmai din acest motiv masurile de asigurare trebuie sa fie pe masura.Nu conteaza inaltimea unde o montezi daca antena e fixata dupa toate regulile de constructie si de montaj!Chiar si pe balcon se poate monta.Am vazut destule farfurii de 1.8m prinse de balcon si stau acolo de foarte multi ani!Si antena mea de 1.5m,am fixat-o de balcon la o distanta de aproape doi metri de perete.Si te asigur ca in zona mea sint vinturi foarte puternice cind incep iar sub balconul meu trec oamenii tot timpul.De 14 ani nu mai am probleme chiar daca au fost evenimente climaterice extraordinare.Farfuria si suportul a rezista cu brio.Si asta la o antena grea,suport,montura si fiarele de sustinere,care stau toate la doi metri de perete.Dar pentru asta e necesar sa vezi care puncte sint cele mai slabe si sint supuse presiunilor tot timpul,adica trebuie vazut unde se transmit tensiunile preluate de farfuriel si transmise pe suport si pe barele de ancorare.TOATE ACESTE TENSIUNI TREBUIESC ELIMINATE!Este o conditie esentiala pentru a fi sigur ca antena va rezista in timp la tot felul de probe.Si din aceasta cauza am si spus ca functie de configuratia locului trebuiesc analizate punctele unde se pot plasa atit suportul principal cit si barele de ancorare.Dar pentru pozitia pe care o are SkySnow,probabil ca,chiar daca vecinii i-ar permite sa foloseasca acoperisul,la antena lui ii trebuie un cadru metalic ingropat si sudat eventual pe nervurile de fier al peretelui sau planseului.Sau cum spuneam,daca are un zid de beton il poate folosi ca punct de sprijin si in acelasi timp sa vada cum poate pune barele de ancorare!
    E usor de zis decit de facut,dar nu exista situatie care nu o poti rezolva daca vrei cu adevarat.Numai ce de depinde de vecini e o problema...greu de solutionat.Cu fiare{tevi,bare,etc} poti lucra dar cu oameni mai greu!

    satelescu

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SATELESC,normal ca se poate dar trebuie facut lucru cu simt de raspundere si eliminat orce risc,nu lucru de mintuiala(vorba romanului-LAS CA MERGE SI ASA_)
    Normal ca sant antene si m-ai mari montate pe bloc(am vazut in KÖLN la RTL antene mari montate pe bloc,dar sa nu i-ti spun ce tevi si ce montaj era acolo).
    De accea i-am urat succes in montare.

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigi-sat View Post
    Ai mare curaj si indrazneala daca vrei sa montezi pe un bloc cu 4 etaje o antena de 1,8.
    Ce te faci cu furtunile ce vin in vara?daca zboara jos si omoara pe cineva?
    AI luat in calcul ce se poate intimpla?ca totusi 1,8 este destul de mare ,si la o inaltime de 4 etaje?na ja.

    Haide la Cluj sa vezi o antena profesionala , de 2.20 m , parasita , cu un suport de beton, pe un bloc de 4 etaje ..... O antena fixa care era in serviciu pe 7E .

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    roaga-l pe nenea tata lu´Costel sa puna neste poze cu postamente de antene de labe 1 tv!

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu as cauta o firma sa imi faca suportul, la mine la apartament asa am procedat am adus o firma sa il faca si am si garantie.am antena de 1,8 si e pusa la balcon.

  14. #14
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    roaga-l pe nenea tata lu´Costel sa puna neste poze cu postamente de antene de labe 1 tv!
    La B1 nu am vazut antene . In schimb altundeva ....

    [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/antene/satenicu1.jpg[/IMG]
    [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/antene/satenicu2.jpg[/IMG]

  15. #15
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Moo Blano crezi ca daca i-ai sters doar ochii crezi ca nu il recunoastem?
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top