Consiliului Naţional al Audiovizualului a hotărât la 13 martie să solicite conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) situaţia amenzilor pe care CNA le-a acordat pentru OTV şi nu au fost plătite, în vederea executării silite.

Potrivit legislaţiei în audiovizual, în condiţiile în care au fost epuizate toate mijloacele de atac şi au trecut 6 luni fără ca amenzile să fie plătite, CNA poate retrage radiodifuzorului rău platnic licenţa de emisie. Ralu Filip a estimat în cadrul şedinţei publice că amenzile scadente la plată ale OTV cumulează peste 100.000 de lei.

Tot la 13 martie OTV a primit o amendă de 25.000 lei pentru nerespectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului (prevăzute în art. 3 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 şi în art. 30 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual), în emisiunea „Dan Diaconescu Direct” difuzată în data de 19.02.2007.

CNA a constatat şi că OTV a încălcat şi prevederile art. 38 din Cod care interzic în mod expres difuzarea de imagini şi sunete înregistrate cu microfoane şi camere de luat vederi ascunse, cu excepţia situaţiei în care materialele audiovizuale astfel obţinute nu puteau fi realizate în condiţii normale, iar conţinutul lor prezintă un interes justificat pentru public.

În acordarea sancţiunii membrii Consiliului au ţinut cont de sancţiunile anterioare primite de post în decursul ultimului an de zile, precum şi de cele două discuţii purtate la sediul C.N.A. cu Dan Diaconescu, căruia i s-a atras atenţia, în mod expres, să respecte în emisiunile difuzate viaţa privată a cetăţenilor.