Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: Semnal inghetat

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Angry Semnal inghetat

    Buna tuturor.
    Am o rugaminte,si anume sa imi spuneti daca ati avut si voi problema pe care o am eu.
    Am un dm500 si in momentul in care l-am legat la lnb si am inceput sa caut un satel*t am observat ca daca roteam antena se bloca snr-ul,agc-ul si ber-ul si indiferent unde intorceam antena imi arata acelasi semnal blocat si bineinteles ca nu facea lock si sync.Ca sa pot vedea semnalul real trebuie sa ies din meniu si sa intru iarasi,sau sa dau pe cautarea manuala sa introduc toate cimpurile ce trebuiesc complectate si in timp ce invirt de antena sa schimb o setare si sa o fac inapoi la loc(schimb fec 3/4 in 1/2 si repede in 3/4) si abia atunci semnalul incepe iarasi sa fluctueze.Tinind cont de problema aceasta am scos cablul de lnb complet din dream , am pornit dreamul am dat pe satfind si am observat ca am snr de 40% agc 0% si ber de approx. 40.000 chiar daca nu am legat lnb-ul la dream.
    Ati auzit cumva de aceasta problema?Asa este si la voi?
    Toate acestea s-au intimplat avind pe el imaginea originala. Am bagat si geminimaxvar si am aceiasi problema.
    Mentionez ca alte probleme la semnal nu mai am ,adica pe 23.5 am semnal 100% si nu am freezuri sau alte chestii.(in afara de faza cu schimbatul rapid de canale care duce la o blocare de citeva minute a dreamului).
    Multumesc.

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pateam si eu asta cu imagini mai vechi . Incearca un Gemini 3.40 si sper sa fie OK .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai 3.40 il si am instalat
    Hai ca ziceam ca e de vina imaginea ...dar si cea originala face tot la fel.
    Altcineva? Aveti si voi semnal cu cablul de la lnb scos?

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lucasss View Post
    Pai 3.40 il si am instalat
    Hai ca ziceam ca e de vina imaginea ...dar si cea originala face tot la fel.
    Altcineva? Aveti si voi semnal cu cablul de la lnb scos?
    Nu e semnal. E zgomot. Provine de la amplificatorul tunerului. Incearca alt transponder ptr problema ta.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai am schimbat si transponderii si diferenta este ca pe unii am SNR 40% iar pe altii 27% samd.
    Oricum cred ca asta nu explica faptul ca daca misc antena in stinga sau in dreapta ingheata snr-ul agc-ul si ber-ul si nu mai face lock chiar daca sint pozitionat perfect pe satel*tul respectiv.
    Totusi , credeti ca nu este un defect al dreamului sau sa il duc inapoi la distribuitor?

  6. #6
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si al meu face asa din cand in cand (tunerul are amplificare prea mare?). Mai am alt receiver cu tuner LG si merge mult mai bine (adica poti gasi satelitu imediat -fata de asta la care e o aventura), iar sensibilitatea este cam la fel (o singura exceptie am observat PROTVint pe sirius care la DM intra cu BER bun ~100 iar la LG nu se lock&sync; altfel la semnal slab -cand se rupe imaginea- amandoua merg exact la fel). E posibil sa fie si softul (probabil poti ajusta multi parametri a tunreului din soft, filtering,...)
    Am crezut ca al meu ar fi clona si de asta face asa, desi are toate "detaliile" originalului, holograma...

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lucasss View Post
    Pai am schimbat si transponderii si diferenta este ca pe unii am SNR 40% iar pe altii 27% samd.
    Oricum cred ca asta nu explica faptul ca daca misc antena in stinga sau in dreapta ingheata snr-ul agc-ul si ber-ul si nu mai face lock chiar daca sint pozitionat perfect pe satel*tul respectiv.
    Totusi , credeti ca nu este un defect al dreamului sau sa il duc inapoi la distribuitor?
    Dupa parerea mea ai o problema cu tunerul. Tot cei sub 60% snr, in mod normal e "zgomot".

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    100
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta este norocul meu....am sa il duc inapoi la firma de la care l-am cumparat.Sa vad ce zic ei si sa ii pun sa compare 2 dreamuri ca sa vad cu ochii mei ca se comporta exact la fel.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Treaba-i naspa. In locul tau mi-as lua un Dreamcast si un X-box.Salut si vorbim pe messenger.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top