Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: Update HSS

  1. #1
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default Update HSS

    Informatii obtinute in urma unei convorbiri telefonice cu departamentul tehnic Digi TV.
    Update soft HSS :
    -update-ul de soft are loc la un minut dupa ce introduceti receiverul in stand-by
    -update-ul dureaza maxim 2 minute
    -in acest timp ruleaza doua rutine ce trebuie sa-si finalizeze update 100%.

    In urma acestui update s-au corectat baguri la :
    -PPV
    -EPG
    Noutati :
    Volum management
    Sortarea canalelor in functie de limba selectata
    In momentul cand ve-ti reveni la setarile din fabrica nu o sa pierdeti ce ati salvat pe Hotbird.
    A fost introdus si satelitul Thor 3.

    Daca mai aflu ceva va anunt.

    Fanta
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  2. #2
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din nou vin si spun ca puteau sa foloseasca DigiInfo pt a informa clientii despre aceste modificari. Dar, se pare ca batem gura degeaba...

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Fanta View Post
    Informatii obtinute in urma unei convorbiri telefonice cu departamentul tehnic Digi TV.
    Update soft HSS :
    -update-ul de soft are loc la un minut dupa ce introduceti receiverul in stand-by
    -update-ul dureaza maxim 2 minute
    -in acest timp ruleaza doua rutine ce trebuie sa-si finalizeze update 100%.

    In urma acestui update s-au corectat baguri la :
    -PPV
    -EPG
    Noutati :
    Volum management
    Sortarea canalelor in functie de limba selectata
    In momentul cand ve-ti reveni la setarile din fabrica nu o sa pierdeti ce ati salvat pe Hotbird.
    A fost introdus si satelitul Thor 3.

    Daca mai aflu ceva va anunt.

    Fanta
    Fanta, sa nu-mi spui ca e valabil si la HSS 1120 !

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by federer View Post
    Fanta, sa nu-mi spui ca e valabil si la HSS 1120 !
    Normal Digi are cativa copii si trebuie sa fie mama si tata pentru toti,ma refer la toate tipurile de receptoare care sant distribuite la abonati.La ora actuala Humaxul 2 cred ca mai are probleme de blocaj si trebuie soft si pentru el

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. La mine nu a facut update automat, nici aseara, nici astazi. Am lasat si pe TVR2 si am pus in standby, nimic. Poate fiindca am un LNB pt. Astra si nici din meniu nu se poate face update ca vrea sa faca de pe Astra? Pana la urma am facut Ch+- pe TVR2.
    2. am pierdut tot ce a fost salvat pentru Hotbird (si Astra). Aargh.
    3. pana acum nu am observat diferente fata de 1.28, nici la EPG, nici la Volume Management.
    4. Problemele cu aranjarea listei sunt acelasi si se pare ca au aparut si noi probleme:
    - pun Euronews-ul de pe HB pe o pozitie (sa spunem 25), OK, si dispare de acolo Euronews si apare Service (dar merge in continuare Euronews pana ce schimb la un alt canal si inapoi). La fel cu BBC World, pun acolo, dispare.
    - s-a blocat complet in timp ce aranjam programele
    - dupa blocaj, programele de pe HB puse in lista in primele 30 pozitii au disparut si au aparut la locul lor original...

    Acum ca pun inca o data Euronews la locul pe care-l vreau eu vad ca bugul este complet reproducibil:
    - Euronews pe 25 -> apare Service in locul lui, Euronews e mutat pe 121
    - mut Service-ul de acolo pe la 69, Euronews pe 25, ramane acolo.
    - mut BBC World pe 26, Euronews e mutat pe 26 si pe 25 apare Galaksija... BBC World e mutat pe 69.
    - pun inca o data BBC-ul pe 26, ramane acolo
    - Servive-ul e acum pe 121
    - pun Autonomia pe 2, e OK
    - pun DW-TV pe 28, dispare BBC World, Euronews e mutat la 27, pe 26 apare Service. aaargh. BBC e acum pe 123.
    - pun inapoi pe BBC la locul lui (27), ramane acolo.

    Acum opresc si repornesc HSS-ul de pe telecomanda si se pare ca totul e memorat.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, e foarte enervant. Dar macar merge... Problema acesta nu exista anul trecut cu nu stiu ce versiune de soft, cand prima data am pus LNB-ul pentru HB si Astra. Atunci era o problema ca unele canale de pe HB erau mixate cu canalele Digi, dar acest lucru putea fi rezolvat usor.
    Acum dupa tot ce am scris mai sus era inca un episod:
    - pun TVR International dupa TVR Cultural in lista (cred ca era locul 17) si culmea, dispare BBC-ul de pe 27 si apare canalul TEST in locul lui.

    Mi se pare ca indiferent unde mut in primele XX pozitii un canal de pe HB, conserva face automat o mixare si mi se pare ca canalele "noi" vin de pe pozitia 69. Probabil e un fel de numar magic.
    Promit ca nu mai rearanjez canalele, sa ramana acolo unde sunt.

  7. #7
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am facut la 1160 update din meniul receiverului.
    Cel mai mare plus mi s-a parut faptul ca orice modificare pe care o faci, de ex. , la volumul unui canal sau la lista de canale, nu este salvata imediat dupa aceasta modificare, ci atunci cand treci receptorul in stand-by. E super, fiindca era chiar enervant ca, atunci cand modificam volumul, trebuia sa astept de fiecare data sa salveze datele.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cei care au probleme cu soft-ul cu inarcarea lui eu am reusit.1 dai pe antena 3 sau pro tv international si apesi ch+ ch- in acelasi timp la rec.si merge sau mi-a mers mie.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar sunt singurul caruia dupa upgrade la 1.29 bara de NIVEL arata 0%
    Nu a mai observat nimeni asta

    Adrian

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ROMANIA
    Posts
    137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca revenirea la setarile fabricantului, dupa care o rescanare.Sper sa-ti mearga.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Noul soft , cel putin la mine , a adus o imagine mai clara , canalele parca se schimba mai usor , TP-ul de pe Hot Bird care se baga automat in fata tuturor canalelor de la digi , acum se gasesc spre finalul lor.Inca nu s-a rezolvat chestia cu disparitia tp-ului cu TVR 1 , atunci cand trec de pe Hot Bird , pe acesta.Dimineata am mai observat ca mi-au disparut o parte din canalele de pe Hot Bird(Raiurile , Mediaset...),care au reaparut dupa o navigare pe acest s a t e l i t , problema pe care nu o aveam inainte
    Daca ati mai observat si voi ceva nou postati pe acest forum.
    Thor6 -offset de 0,9 , lnb inverto de 0,2 db
    Hot Bird--offset de 0,8 , lnb titanium de 0,2 db
    Orange TV

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi View Post
    1. La mine nu a facut update automat, nici aseara, nici astazi. Am lasat si pe TVR2 si am pus in standby, nimic. Poate fiindca am un LNB pt. Astra si nici din meniu nu se poate face update ca vrea sa faca de pe Astra? Pana la urma am facut Ch+- pe TVR2.
    2. am pierdut tot ce a fost salvat pentru Hotbird (si Astra). Aargh.
    3. pana acum nu am observat diferente fata de 1.28, nici la EPG, nici la Volume Management.
    4. Problemele cu aranjarea listei sunt acelasi si se pare ca au aparut si noi probleme:
    - pun Euronews-ul de pe HB pe o pozitie (sa spunem 25), OK, si dispare de acolo Euronews si apare Service (dar merge in continuare Euronews pana ce schimb la un alt canal si inapoi). La fel cu BBC World, pun acolo, dispare.
    - s-a blocat complet in timp ce aranjam programele
    - dupa blocaj, programele de pe HB puse in lista in primele 30 pozitii au disparut si au aparut la locul lor original...

    Acum ca pun inca o data Euronews la locul pe care-l vreau eu vad ca bugul este complet reproducibil:
    - Euronews pe 25 -> apare Service in locul lui, Euronews e mutat pe 121
    - mut Service-ul de acolo pe la 69, Euronews pe 25, ramane acolo.
    - mut BBC World pe 26, Euronews e mutat pe 26 si pe 25 apare Galaksija... BBC World e mutat pe 69.
    - pun inca o data BBC-ul pe 26, ramane acolo
    - Servive-ul e acum pe 121
    - pun Autonomia pe 2, e OK
    - pun DW-TV pe 28, dispare BBC World, Euronews e mutat la 27, pe 26 apare Service. aaargh. BBC e acum pe 123.
    - pun inapoi pe BBC la locul lui (27), ramane acolo.

    Acum opresc si repornesc HSS-ul de pe telecomanda si se pare ca totul e memorat.
    aceste bug-uri n-au fost introduse cu noul soft, existau si in trecut.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum scriam eu n-am observat aceste buguri anul trecut si am scanat/aranjat programele Hotbird de cateva ori...

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi All,


    Probabil ca la mine a fost o intimplare ca aparatul s-a blocat in momentul cind s-a facut update-ul si era pornit pe un program?Nu numai ca n-a instalat noul soft dar receptorul n-a mai functionat deloc,mai precis se comporta ciudat:la repornire din butonul din spate pe display imi apare "4444",iar apoi doua litere "OE" in timp ce pe monitor scrie "Software Update"-please wait!dar imaginea dispare,ecranul se inegreste ca apoi sa reapara acelasi text de update fara ca bara de actualizare sa indice ca procesul a inceput!Am lasat cam 30 minute receptorul in aceasta pozitie fara sa intervin dar cu aceleasi intreruperi de imagini de pe ecran!Am mai incercat inca odata sa repornesc aparatul sperind ca voi vedea cel putin meniul.Din pacate acelasi mesaj pe display si aceleasi intreruperi de imagine pe pozitia de actualizarea software!E clar receptorul nu mai putea fi folosit!Am fost la birou si le-am explicat fenomenul,si surpriza:domnul de la biroul tehnic stia de eroarea semnalata de mine!Au fost si altii din aceleasi motive la ei.Sa fie oare un soft gresit{prost conceput}de care au luat act doar in momentul cind s-a ridicat noul soft pe satelit?Daca-i asa inseamna ca vor fi multi utilizatori,probabil cei care aveau aparatul in functiune{?},care se vor plinge de aceasi defectiune!Daca de la receptorul Huydai nu mai poti spera nimic,am nadajduit ca prin versiunile de software de ultima ora se vor putea inlatura nu numai bug-urile stiute dar si unele neajunsuri ale hardului!Dar speranta desarta:la asa trup asa cap!Probabil ca o versiune prea inteligenta a software-ului ar indoi si mai mult trupul prea firav al hardului?Citodata iti doresti sa nu se mai inbunatateasca nimic la sofware si sa fie lasat asa cum a fost conceput:nu de alta dar ce s-ar rezolva cu unele bug-uri intr-o parte,ar putea sa dea nastere la alte probleme,alte buguri!Culmea indraznelii:sa stii ca hardul este atit de slab iar tu continuui sa creezi functii in plus si utilizari diverse?Va trebui ca Digi Tv sa angajeze specialisti de la...Microsoft ca sa faca din "tintar armasar".

    satelescu

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    181
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oricum e geniala ideea sa faca update automat, fara ca utilizatorul sa poata decide daca vrea sau nu "imbunatatirea" ...
    Si apropo de topicul cu scoala romaneasca, cred ca baiatu' care scrie softul pentru Digi n-a luat meditatii destule la viata lui ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top