Compania AMOS-Spacecom a anutat organizarea, la Bucuresti, la 26 iunie, a īntīlnirii de afaceri “Hi-Tech Industry Business Forum”, īn cadrul careia participantii vor avea posibilitatea de a se īntīlni cu directori executivi din mai multe companii israeliene din domeniul tehnologiei informatiei, al comunicatiilor si infrastructurii.

La eveniment vor participa prim ministrul Calin Popescu Tariceanu, vice-prim-ministrul Israelului Ehud Olmert si ministrul comunicatiilor din Romānia, Zsolt Nagy. De asemenea, la eveniment vor mai participa Adriean Videanu, primaul general al Bucurestiului, Mordechay Zisser, presedinte si director al grupului de companii Europa-Israel, David Pollack, CEO Spacecom etc.

Compania Space-Communication Ltd (Spacecom), operatorul satelitilor Amos, a fost fondata īn Israel ca o societate privata, detinuta īn mod egal de IAI (Israel Aircraft Industries), Eurocom, GSSC si grupul H. Mer. Compania a fost īnfiintata drept furnizorul exclusiv de servicii pentru satelitul Amos-1, dezvoltat si lansat de IAI īn mai 1996.

Īn 2003, compania a lansat satelitul Amos-2, bazat pe specificatiile Spacecom si construit de IAI.

Compania si-a completat oferta īn 2005, cīnd a adus pe piata programul Amos-3, avīnd īn vedere o lansare a celui de-al treilea satelit pīna la sfīrsitul anului 2007.

Printre clientii Amos se numara programele HBO (care se distribuie, astfel, pentru toate retelele de cablu din Europa) si Nickelodeon, program oferit de Viacom, dar si programe ca Alpha TV, N24, National TV, B1 TV, Telesport, TVRM sau MTV Romānia. Reprezentantul din Romānia al Amos este Adisam Telecom.