Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default Se pierde semnal pe cablu(20m) la SS2 2.6B?

    Am antena Offset de 1.6M de AL, LNB Invacom de 0.3dB, actuator de 18inchi, pozitioner V-BOX 2 cu diseqc 1.0 si 1.2 si ss2 rev 2.6B.

    stau la etajul 6 si antena e sus pe bloc,(blocul are 8 etaje), deci cablul are aprox 20m. as vrea sa stiu daca se pierde semnal din cauza lungimii cablului, avand in vedere ca ss2 rev 2.6.b are un tuner relativ slabutz..... am auzit ca pe digital nu s-ar pierde si as vrea sa stiu daca merita sa mut antena de sus de pe bloc pe peretele de exterior al balconului (daca castig ceva semnal) in plus vreau sa si renunt in viitorul apropiat la ss2 si sa-mi iau un receptor cu un tuner bun, si care sa n-aive nevoie non-stop de PC.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tot eu man. Pai depinde foarte mult de cablu dar normal tu esti la jumatate din lungimea maxima care e de 40m. Eu am un cablu de kkt si adugat si merge bine. Cred ca mari pierderi nu ai.
    Din toate...mai putin !

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK man ms mult. cablu e dintr-o bukata si e dublu ecranat(folie+tresa); l-am luat cand am luat si antena, lnbu', pozitioneru' si motoru' de la un magazin de sat(technic B cluj pe str paris). tin minte ca nu a fost prea ieftin cablul. pe le scrie asa: "UNIFLEX RG-6SAT HIGH QUALITY COAXIAL CABLE 75 OHM D49m 031104-3" . itzi spune ceva asta

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai imi spune ca e bun...
    Din toate...mai putin !

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A meu e de la rusi de prin piata...cred ca ecranu are in total 6 fire. Daca as trage mai tare de el s-ar intrerupe, noroc ca izolatorul din plastic e tare de nu-l pot nici indoi.
    Din toate...mai putin !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @CorE: ce rec ai? ss2? daca da ce revizie?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite ca nu stiu exact dar cred ca e 2.6c o sa ma uit cand ajun acasa...
    Din toate...mai putin !

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablul e bun, la 20 m merge de bubuie, nu are rost sa-ti muti antena ca nu o sa castigi nimic. Tunerul lui SS2 e de cacao si nu poti sa faci nimic in privinta asta.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Cablul e bun, la 20 m merge de bubuie, nu are rost sa-ti muti antena ca nu o sa castigi nimic. Tunerul lui SS2 e de cacao si nu poti sa faci nimic in privinta asta.
    ba da: o skimb

    ce-mi recomandati?

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mie imi merge la 55m distanta fara probleme cu un motor H-H !

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raptor9raptor View Post
    Mie imi merge la 55m distanta fara probleme cu un motor H-H !
    si ce antena ai pe hh? (ce greutate, dimensiune, material?)

  12. #12
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Rudi View Post
    OK man ms mult. cablu e dintr-o bukata si e dublu ecranat(folie+tresa); l-am luat cand am luat si antena, lnbu', pozitioneru' si motoru' de la un magazin de sat(technic B cluj pe str paris). tin minte ca nu a fost prea ieftin cablul. pe le scrie asa: "UNIFLEX RG-6SAT HIGH QUALITY COAXIAL CABLE 75 OHM D49m 031104-3"
    E cablu normal. Imi aduc aminte pe vremuri, prin '96, am tras vreo 20 m de la un prieten din curte pina in casa, unde lucram cu un Fuba analogic. Cablu de la rushi, innadit primitiv in vreo 3 locuri ca omu' nu se hotarise exact unde s-o situam rezultatul a fost o receptie absolut neproblematica (aceeasi calitate ca la mine acasa cu 8 m cablu dublu ecranat din balcon pina in apartament si receiver Mascom 3300). Ca atare te pot asigura ca in proportie de 99 la suta pierderile pe cablu sint nesemnificative, mai ales in conditiile in care te pregatesti pentru un receiver cu un tuner mai sensibil.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    Imi aduc aminte pe vremuri, prin '96, am tras vreo 20 m de la un prieten din curte pina in casa, unde lucram cu un Fuba analogic. Cablu de la rushi, innadit primitiv in vreo 3 locuri ca omu' nu se hotarise exact unde s-o situam
    foarte tare.
    bine. MS. deci nu merita sa mut antena? ma gandeam sa fie mai laindmana, sa ma mai pot juca cu ea.

    in alta ordine de idei: merita un HH? e mai bun un HH decat un actuator "strong" de 18'' + un pozitioner diseqc1.0,1.2 "v-boxII,v50", in cazul in care la am; specific ca antena e de 1.6AL, offset.

    am auzit ca hh-ul nu duce decat antene de max 1,2; in cel mai bun caz 1,4 si am mai auzit ca se strica motorul dupa un timp.

    exista hh-uri pt antene de 1,6 de AL? ce avantaje/dezavantaje are un hh? exista si hh-uri care tin?, care nu au moarte?, sa tzina cel putzin cat actuatoru?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top