Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Never mind
    Posts
    449
    Posts Thanks / Likes

    Default E posibil sa crape doar anumite frecvente la un LNB?

    Asa cum scrie in semnatura am un LNB Invacom + o "circulara" de 1,5 si de curand m-am trezit cu lipsa semnal sau semnal insuficient pe o frecventa (deocamdata am observat doar una) pe satelitul minunat de la 19est si anume 12670 V si e foarte suparator mai ales cand era una din cele mai urmarite frecvente de catre mine. Am verificat la altii cu antene mai mici si totul e ok la ei. E posibil sa crape LNB-ul in asa hal?

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa schimbi receiverul,asa de proba !

  3. #3
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am avut o astfel de ciudatenie care nu vroia sa receptioneze o frecventa a pachetului olandez de pe Astra.Am schimbat LNB-ul si apoi am avut 88% semnal constant.
    Daca ai un alt lnb prin preajma incearca sa faci un test.
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Never mind
    Posts
    449
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai un LNB Invacom nu e chiar ... chilipir (aprox 200 RON) si sincer sa fiu nu ma asteptam de la el la asa ceva.

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,048
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sal
    Si eu am avut aceasi problema pe Astra 19° freq 12481 V.
    Am schimbat LNB-ul , diseq degeaba Problema era de la un telefon Siemens(gigaset 4000)
    Am mutat baza in alta camera si acum functioneaza
    In dragoste,razboi si Romania totul e permis!

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PRIN PREAJMA
    Posts
    1,248
    Posts Thanks / Likes

    Default reply

    Si eu am invacom si am patit lucruri asemanatoare.2 au fost cauzele:
    -frecventa in lista de tp era "aproape de cea originala"(spre exemplu 11521 in loc de 11524) ;
    -comutatorul diseq imi facea probleme pe o frecventa iar daca bagam cablul direct in receptor nu mai aveam probleme.

    "Say hello to my little friend"

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    L-ai verificat sa nu ai minuni prin el? La mine de 2 ori a trebuit sa-l golesc de paie, a dreaq pasari nu si-au gasit altceva de mancare decat plasticul din fata sondelor si in plus si-au pregatit si cuibul.

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai simplu , daca ai , scoate diseqc afara si vezi asa .

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am patit si eu ...numai anumite frecvente ... l-am schimbat si totul ok, asta cu un Echostar 7000 HDD.

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Mi-s prin Zona......doar ca uneori nici eu nu mai stiu unde sunt
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai aceeasi problema o am eu pe eutelsatW2 16g pe frecventa antenelor(1,2,3...)....mere cat mere si de-odata incepe sa se patratzeasca ecranul la tv si uneori chiar i-mi arata no a/v sau nu am antena ....asta pe un kaon 570.lnb -ul e un ALPS deci nu e cazul ca a intrat ceva prin capac ca la astea e compact totul.
    AAA........asta a inceput sa apara de la sfarsitul lui decembrie 2006 cand a antenele au schimbat SR-ul.
    ce o fi?mai are cineva probleme de acest gen

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Daniel View Post
    sal
    Si eu am avut aceasi problema pe Astra 19° freq 12481 V.
    Am schimbat LNB-ul , diseq degeaba Problema era de la un telefon Siemens(gigaset 4000)
    Am mutat baza in alta camera si acum functioneaza
    Si eu am avut aceeasi problema cu 12480 (pachetul PRO7/Sat1) si trebuia sa scot alimentatorul bazei (tot Siemens) din priza daca vroiam sa vad ceva. Cablurile de la LNB treceau printr-o doza intermediara in perete. Am tras cabluri noi si de atunci e OK, chiar si cu telefonul in functiune. Cazul este cunoscut, transponderul este pe o armonica a frecventei de la cordless telephones.
    @energyps2
    Cu alt LNB de proba ar fi simplu de vazut, daca nu, incearca sa tragi un cablu provizoriu intre LNB si receiver sa vezi daca e de vina cablul (sau ecranajul).

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Sau ...

    Sau ... pur si simplu din motive de inbatranire ( la iesirea din iarna toti suferim de avitaminoza ! ) LNB-ul incepe sa mearga prost la capetele benzii ...de ex. 12697 Realitatea ... am schimbat LNB si a fost OK !

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da ,se intimpla laLNB anumite frecvente sa nu mearga,ieri am schimbat la mine (al doilea in o luna,,PALLCOM,) si este iar in ordine.
    Se intimpla de obicei daca ai montura H-H.
    Referitor la frecventa de pe astra(12480 v) sat 1 a dat un comunicat ca schimba frecventa ca anumiti oameni au probleme cu receptia,din cauza telefonului(exact ce a spus DANIEL)

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    husi
    Posts
    555
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    la cat sunt de ieftine iti permiti sa-l schimbi la juma' de an

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Quote Originally Posted by DINUS View Post
    pai aceeasi problema o am eu pe eutelsatW2 16g pe frecventa antenelor(1,2,3...)....mere cat mere si de-odata incepe sa se patratzeasca ecranul la tv si uneori chiar i-mi arata no a/v sau nu am antena ....asta pe un kaon 570.lnb -ul e un ALPS deci nu e cazul ca a intrat ceva prin capac ca la astea e compact totul.
    AAA........asta a inceput sa apara de la sfarsitul lui decembrie 2006 cand a antenele au schimbat SR-ul.
    ce o fi?mai are cineva probleme de acest gen
    La fel e si la mine, doar ca la mine Antenele nu merg deloc.....
    Am un Kaon si un DreamBox.. Pe ambele, nu intra... la fel nici alea din echipa carbogazoasa!
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top