Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy cum conectez dream-ul500s pe plasma si pe lcd simultan ??

    pe plasma ma conectez prin scart iar pe lcd ies prin mufa video out...problema apare atunci cand conectez si lcd-ul, contrastul de pe plasma este mult diminuat.. se vede chiar naspa.. pe lcd nu am nici o problema... daca scot lcd-ul totul revine la normal...e o prblema de conectica sau pur si simlpu dream-ul500s nu merge pe doua tv-uri..

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema e de impedanta. Practic se injumatateste.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ciuband View Post
    Problema e de impedanta. Practic se injumatateste.
    Corect raspunsul, dar o solutie ai, sa conectezi doua TV-uri (plasma, LCD, CRT) la Dream 500? Eu am tot incercat si n-am gasit solutie.

  4. #4
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt mirat ca se intampla asta, dar cum sa nu se poata, cumpara-ti un splitter :
    http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?...=SEO&U=strat15
    Trebuie sa fie unul si ptr euroscart (am vazut 1->4 pasive ceea ce inseamna ca trebuie sa mearga)
    Faptul ca daca conectezi si AV si EUROSCART afecteza imaginea inseamna ca designul DM500 e prost, nu ar trebui, din momemt ce sunt mufe separate ar trebui sa merga in acelasi timp (sa aiba amplificator separat). Probabil ca au salvat un dolar si nu au mai pus un tranzistor si cateva rezistente ....

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by trans_ponder View Post
    Sunt mirat ca se intampla asta, dar cum sa nu se poata, cumpara-ti un splitter :
    http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?...=SEO&U=strat15
    Trebuie sa fie unul si ptr euroscart (am vazut 1->4 pasive ceea ce inseamna ca trebuie sa mearga)
    Faptul ca daca conectezi si AV si EUROSCART afecteza imaginea inseamna ca designul DM500 e prost, nu ar trebui, din momemt ce sunt mufe separate ar trebui sa merga in acelasi timp (sa aiba amplificator separat). Probabil ca au salvat un dolar si nu au mai pus un tranzistor si cateva rezistente ....
    Eu am cautat acel splitter in Ro, si sincer sa fiu nici nu m-am uitat pe web. Intr-adevar exista si un model pe scart, putin cam scump totusi 24,99 lire, la pretul asta sigur se adaiga si transoportul. Voi mai cauta prin alte parti pe web. Daca stie cineva si prin Ro ar fi foarte bine. Iar cele doua iesiri nu merg simultan, ba mai mult se selecteaza iesirea si din softul dreamului, asa ca nu cred ca este vorma numai de 1-2 tranzistori si rezistente, condensatori.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cele doua iesiri merg simultan. Nu au nici o legatura cu softul dreamului. Optionea din soft este numai ptr scart. Daca nu gasesti un spliter poti sa-ti faci unul (de preferat activ). Practic sunt doua repetoare astfel ca impedantele de iesire sa fie 75 ohmi. In total 2 tranzistori si 4 rezistente. Problema nasoala e ca iti trebuie si o sursa. Insa montajul poate fi incorporat in interiorul dreamului. Trans Ponder are dreptate.

  7. #7
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Default sal

    multumesc ptr raspunsuri,, nu inteleg de ce drak au mai pus o mufa de tv-out din moment ce nu merge,, dar asta e,,, all dreambox made in china, cu sau fara holograma, se pare ca singura varianta ar fi un spliter,, sant curios daca pe dream7020 am sa intalnesc acelasi fenomen

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai logic de ce au pus asa : de exemplu eu pe scart am legat TV-outul PC-ului iar Dreamul trebuie sa il leg la TV prin RCA , pentru ca TV nu are 2 scarturi .

  9. #9
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu pe tv trebuie sa intru in s-vhs<<how,, prin RCA

  10. #10
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se gasesc si mai ieftine (~8.5 lire) 1->8 video booster pt auto (dar necesita alimentare externa).
    http://cgi.ebay.com/493-1-TO-8-VIDEO...QQcmdZViewItem
    Pt cine se incumeta uite aici o schema:
    http://www2.produktinfo.conrad.com/d...t-Receiver.pdf

    La pag. 7 , r351, q351 si ce vine dupa ele (res, cond.) este tot ce trebuie pt. un amplificator video care sa asigure o impedanta rezonabila. Piesele astea costa doar cativa lei, dar trebuie multa atentie.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trans Ponder, tu chiar vorbesti serios? Nu e nevoie de asa ceva ptr ce vrea Polly75. Iti trebuie un singur si simplu repetor pe iesirea video RCA. Un simplu tranzistor npn (de preferat un BF dar ar merge si un BC). Pe iesirea scart nu mai e nevoie de nimic ptr ca rezistenta de intrare a repetorului e mare si practic cum cele doua lucreaza in paralel nu se mai influenteaza.

    http://www.e-scoala.ro/referate/fizi...lificarea.html

    http://fpce4.fizica.unibuc.ro/fpce4/.../sit/cap10.pdf

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by polly75 View Post
    eu pe tv trebuie sa intru in s-vhs<<how,, prin RCA
    Eu prin scart - totusi nu las pe s-vhs pentru ca pe iesirea RCA am conectat VCR-ul care nu stie s-vhs si ar inregistra alb-negru astfel.
    SHALOM

  13. #13
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Talking sal

    pe echolite nu am problema asta..l-am conectat pe plasma si lcd, simultan si merge ff bine...dar din *mercedes* nu mai observ neajunsurile astea ..nu...
    rog,, daca imi poate spune cineva dak pe DM7020 voi avea aceeasi problema de conectare pe doua tv-uri..? sau tre sa trec la *jaguar* sa-mi mearga pe doua tv-uri?

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trotineta ( DM7025 ) , ai doua programe diferite .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top