Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 63
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Arrow transport video+audio la 10m pe cablu?

    SS2..cum ies cu video şi audio pe un singur cablu sa-l duc intr-o alta camera aflata la 10 m?Cum modulez, ce fac..cine a mai facut?Nu vreau wireless..costurile sunt astronomice!



  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fii si tu mai specific. Video de la TV-OUT , monitor sau broadcast cu ProgDvb ?. Daca de la TV-OUT, exista cablu de 10m pentru S-Video sau adaptor S-VHS <-> S-VIDEO, cu audio te descurci usor. Un singur cablu=cate fire(coaxial,multifilar); Nu poti tu face modulare decat daca chiar esti as in electronica. Pentru orice modulator iti trebuie un demodulator la celalat capat. Pune problema mai bine si poate primesti un raspuns la fel de clar.

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Daca e SS2 si in celalalt capat e un PC => LAN straming cu AltDVB/ProgDVB/MyTheatre(avantaj ca vezi cu VLC in partea cealalata)
    2. Daca ai TV in celalalt capat iti trebuie o placa video cu TV Out pe PC-ul cu SS2, deci 2 fire pt TV-Out si 3 fire Stereo Audio Out din placa de sunet => intrare SCART in TV
    3. (2) +modulator - Exista odata modulator la vitacom sau la telezimex dar n-ai vrea sa stii pretu'.
    4. (2)+wireless => http://prosat.ro/shop/product_info.p...products_id=90 (205RON)
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  4. #4
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man eu am modificat un cablu din ala care se potriveste placii video si l-am "lungit" un pic. La TV am gasit undeva la electrice un distribuitor cu tot felul de intrari pe el si cu iesire Euroscart. Partea audio am dus-o separat prin alte 3 fire.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Talking Scuze

    Da, imi cer scuze ca nu am fost destul de explicit..e vorba de TV OUT-ul plăcii video..Ok..Am inteles cu un S-Video ies si ajung dincolo cu un adaptor scart de 2,5 lei/buc..normal ca la un Tv out..dar sound-ul?Ma gandeam ca exita vreo alta modalitate...
    Multumesc tuturor pentru sfaturi, raspunsuri.Tot asa!
    Later edit:Oare un cablu UTP este destul de ecranat?Oare ar merge?Hmm..ia sa testez..va dau un raspuns cat de curand.Ah..eu vazusem wireless pe la 400 lei..geez...



  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Navodari
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am asa : SS2 + ATI Radeon 9550 cu tvout , tv-ul la ~ 9 m . Am cablu de sunet din 2 buc si la video e innadit din 2 de 5 m . Vede beton fara probleme , numai sa ai grija sa-l izolezi bine . Asta este tot . Partea proasta ?
    Ce vezi tu vede toata lumea . Bafta !
    Bety

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca e SS2 si in celalalt capat e un PC => LAN straming cu AltDVB/ProgDVB/MyTheatre(avantaj ca vezi cu VLC in partea cealalata)


    Poti sa-mi dai mai multe detalii?

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. AltDVB
    Folosesti AltSrv pe calcul principal si AltDVB (cu Dev_NetClient.int, nu Dev_SkyStar2.int) pe fiecare calculator pe care vrei sa te uiti.
    AltDvb_Intf_Network_B126.zip +AltDvb_Intf_SkyStar2_B300.zip - Pe server
    AltDvb_Base_Ver21_B1881.zip + AltDvb_Intf_Network_B126.zip - Pe clienti

    2.ProgDVB
    Pe ambele PC-uri folosesti ProgDVB. Detalii aici

    3.MyTheatre
    Activezi din Settings -> General settings -> Remote View ,setezi si ip/port dorit (pe PC-ul server, cel cu SS2) si pe clienti folosesti VLC (open network stream...ip/port...)

    bafta!
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mm7163 View Post
    1. AltDVB
    Folosesti AltSrv pe calcul principal si AltDVB (cu Dev_NetClient.int, nu Dev_SkyStar2.int) pe fiecare calculator pe care vrei sa te uiti.
    AltDvb_Intf_Network_B126.zip +AltDvb_Intf_SkyStar2_B300.zip - Pe server
    AltDvb_Base_Ver21_B1881.zip + AltDvb_Intf_Network_B126.zip - Pe clienti

    2.ProgDVB
    Pe ambele PC-uri folosesti ProgDVB. Detalii aici

    3.MyTheatre
    Activezi din Settings -> General settings -> Remote View ,setezi si ip/port dorit (pe PC-ul server, cel cu SS2) si pe clienti folosesti VLC (open network stream...ip/port...)

    bafta!
    mersi mult. Voi testa! sper sa reusesc

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Satu Mare
    Posts
    490
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Potzi sa-mi dai mai multe detalii ce tre sa fac cu pachetele alea pt ALTdvb?
    Trebuie sa setez pe IP meu si client sau las asa si doar le pun in directorul ALTDVB
    ?

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe server:
    C:\Altsrv\#Readme_NetCfg.txt
    C:\Altsrv\Altsrv.cfg
    C:\Altsrv\Altsrv.exe
    C:\Altsrv\Altsrv.ver
    C:\Altsrv\Devices
    C:\Altsrv\Devices\Dev_NetClient.cfg
    C:\Altsrv\Devices\Dev_NetClient.int
    C:\Altsrv\Devices\Dev_NetClient.ver
    C:\Altsrv\Devices\Dev_SkyStar2.cfg
    C:\Altsrv\Devices\Dev_SkyStar2.int
    C:\Altsrv\Devices\Dev_SkyStar2.ver
    C:\Altsrv\Devices\Ffdecsa.dll

    si folosesti Dev_SkyStar2.int ca device

    Pe client -> AltDVB normal dar cu
    Dev_NetClient.cfg
    Dev_NetClient.int
    Dev_NetClient.ver
    in devices si setat ca device activ...deci nu folsoesti Dev_SkyStar2.int ca device pe client.
    Iar in Dev_NetClient.cfg pui Srv_HostIP=<IP-ul serverului>

    bafta!
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    144
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici macar sa nu incerci pe partea video cu cablu lan. O sa ai interfernte mari. Eu am avut probleme cu un radeon 9600 Pro, avea iesire S-Video si pe televizor se vedea scrisul cu "umbra" in culorile de baza. Am rezolvat problema cu un convertor S-VIDEO->S-VHS dupa care m-am dus cu 2 fire pana la scart. Cu soundu' poti sa mergi pe un UTP care fire vrei tu si intri cu el in scart asa ai control la volum de pe televizor (de obicei mufe RC).

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Wink noah

    Sa va spun testele facute de mine...am renuntat la ideea cu cablul UTP..am mers cu cablu normal 75ohmi pe video composite..se vede cam urat...(baga dungi)desi am incercat sa pun ferita.Bine ca nu am cumparat cablu TV+telefonie(am gasit asa ceva H115 pe la Mondoplast)Finnaly am gasit ceva av wireless merge la 50m camp deschis..deci vreo 10 -12 m real...la pretul de 140 lei.Va tin la curent.



  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu mi-am luat un cablu Audio/Video de 15 m si merge f. bine, imaginea e la fel ca si cu un cablu mai scurt.

    l-am luat de pe e-bay cu cca. 15 euro.

    Adrian.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu scot sunet+imagine de pe pc catre tv, imaginea printr-un cablu facut de mine s-video to RCA (am insumat luminanta+crominanta printr-un cond); cablul nu e lung (pc-ul e langa tv) insa orice combinatie si orice tip de cablu, fie el lung sau scurt, am incercat (original al placii video, sau s-video to euroscart, sau insumate fara cond) am dat peste aceeasi problema: daca nu scot cablul de antena din tv (cablu de la cablu,de la upc) vad pe imagine(pe av) niste tangente sau cotangente (niste dungi valurite care se plimba de la stanga spre dreapta ecranului, nu stiu cum sa le spun in termeni tehnici), sau imaginea parca tremura(depinde de la tv la tv). o data ce am scos mufa de antena din spate dungile dispar si imag devine clara. am incercat sa filtrez cu niste condensatori si niste rezistente cablul de antena sa vad daca nu vad vreo imbunatatire insa nimic, orice fel de cablu as baga in mufa de antena a tv-ului(fie el si deconectat de la cablu) tot culege ceva. si e foarte enervant sa tot scot cablul din spate, in plus e si nesanatos pt tv si pt mine(astia de la upc dau nivel destul de ridicat si ma curenteaza cand il scot <am mufa de metal cu mufa "F", pt ca alea de plastik sunt varza">)

    aveti idee care sa fie problema? cum as putea sa filtrez cablul? sa fie cablul s-video de vina? sa fie problema de ecranaj? (de la tv nu e pt ca am incercat pe mai multe tv-uri si am avut aceeasi problema) sa fie priza pc-ului de vina pt ca n-are impamantare? sau pur si simplu culege su se interfereaza cu ceva ceva(reteaua de curent, liniile de troleu, retelele de telefonie sau chiar reteaua upc-ului, ba chiar ventilatorul coolerului ori al sursei pc-ului, ori alte minuni)

    la voi se vede clar nu v-ati mai intalnit cu asemenea probleme?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top