Gala UNICEF, transmisă în direct sâmbătă seara de TVR 1 şi TVR Internaţional, a strâns donaţii de peste 650.000 de euro în mai puţin de patru ore, cât a durat transmisia. Gazda serii a fost Andreea Marin Bănică, ambasador UNICEF. Peste 750 de români au devenit „Global Parents”, un proiect lansat cu ocazia galei, prin care donatorii îşi asumă plata lunară a unei sume, pe o perioadă determinată de timp, care intră în contul UNICEF.

Donaţiile s-au făcut prin apeluri telefonice în reţeaua Romtelecom şi prin SMS-uri în toate reţelele de telefonie mobilă, precum şi prin donaţii speciale, foarte substanţiale, ale unor persoane fizice sau juridice.

Gala UNICEF a fost cel mai urmărit program de sâmbătă seara, la nivel naţional. Nu mai puţin de 2.199.000 de telespectatori au urmărit cele două părţi ale programului, plasând postul TVR 1 în poziţia de lider de audienţă, cu un rating mediu de 11,3% şi o cotă de piaţă de 26,6% (Sursa datelor: TNS-AGB International, prelucrare: Colectivul Cercetare de Marketing al TVR, copyright: ARMA).

Gala UNICEF a fost primul eveniment de acest gen organizat după aderarea României la Uniunea Europeană şi a marcat aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea UNICEF.