Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    766
    Posts Thanks / Likes

    Question CIFS sau SAMBA pe DM 500

    Ajutor.....

    Mi-am cumparat un LANServer 3,5" IDE , si nu reusesc nici prin CIFS si nici prin SAMBA sa Mountui la dream.
    Reusesc sa intru cu FTP-ul, dar cu Dreamul nu vrea nici cum
    Am facut niste screenuri, poate gaseste cineva greseala, sau ma poate ajuta.
    Mersi

    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/1.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/2.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/3.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...Lan/dream1.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...Lan/dream2.jpg

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ce user si pass pui, ca ACASALAN e numele hostului. In rest daca samba e configurata corect poti verifica de pe pc cu \\ACASALAN (sau ip)

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    766
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sorin_bidian View Post
    vezi ce user si pass pui, ca ACASALAN e numele hostului. In rest daca samba e configurata corect poti verifica de pe pc cu \\ACASALAN (sau ip)
    Cu \\ACASALAN (sau ip) intru prin pc, dar la Dream am incercat toate posibilitatile, nu reusesc.....vreo idee ?

  4. #4
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica daca NAS-ul tau suporta CIFS. Majoritatea nu, ci doar SMB (cum vad si din poze). Incearca sa montezi din PC(telnet dream) cu mnt in loc de a folosi GUI-ul din Dream si spune-ne ce error message iti da.
    Folosesti ceva ca: mount -t smb //192.???/??? /??? -o user=?,password=?

    Sa fiu sincer nu am reusit niciodata sa montez SMB pe DM500 meu.
    CIFS merge OK dar nu SMB asa ca am abandonat atunci si folosesc CIFS (dar dupa cum spuneam nu toate NAS -doar cele mai scumpe- suporta CIFS).

    EDIT: Uite, am gasit asta. Se pare ca cineva a reusit cu submount :
    http://www.satellites.co.uk/satellit...directory.html

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    766
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by trans_ponder View Post
    Verifica daca NAS-ul tau suporta CIFS. Majoritatea nu, ci doar SMB (cum vad si din poze). Incearca sa montezi din PC(telnet dream) cu mnt in loc de a folosi GUI-ul din Dream si spune-ne ce error message iti da.
    Folosesti ceva ca: mount -t smb //192.?/? /? -o user=?,password=?
    nu-mi da nici o erroare...adica nu vine nika. Nu stiu cum sa mai incerc. Am bagat de exemplu la Ngrab IP-ul de la NAS si a gasit imediat MAC-ul....
    Mai are cineva vreo Idee
    Ce tre sa introduc in configul smb.conf
    [global]
    load printers = no
    guest account = root
    log file = /tmp/smb.log
    security = share
    server string = DreamBOX network services
    workgroup = NAT
    netbios name = DreamBOX

    [Configuration]
    comment = Configuration files - take care!
    path = /var
    read only = no
    public = yes
    guest ok = yes

    [Harddisk]
    comment = The harddisk
    path = /hdd
    read only = no
    public = yes
    guest ok = yes

    thx

  6. #6
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pt emule-ro:
    ai reusit pana la urma sa-l faci sa mearga?

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @emule-ro: poti sa-mi dai te rog mai multe detalii despre NAS-ul tau? de unde l-ai luat,ce model e...
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by emule-ro View Post
    Ajutor.....

    Mi-am cumparat un LANServer 3,5" IDE , si nu reusesc nici prin CIFS si nici prin SAMBA sa Mountui la dream.
    Reusesc sa intru cu FTP-ul, dar cu Dreamul nu vrea nici cum
    Am facut niste screenuri, poate gaseste cineva greseala, sau ma poate ajuta.
    Mersi

    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/1.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/2.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/3.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...Lan/dream1.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...Lan/dream2.jpg
    dai pe CIFS ,verifica userul si parola sa fie corecte si mountul fal la /hdd nu la /var/mnt/hdd

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    658
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O solutie interesanta cu care ar trebui sa mearga si NFS : http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc....ted=1116429000 (ceva instructiuni cum sa faci NFS mount sub Unix pentru hardware-ul de mai sus gasesti aici : http://www.nomachetejuggling.com/200...-ubuntu-linux/ )

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by emule-ro View Post
    Ajutor.....

    Mi-am cumparat un LANServer 3,5" IDE , si nu reusesc nici prin CIFS si nici prin SAMBA sa Mountui la dream.
    Reusesc sa intru cu FTP-ul, dar cu Dreamul nu vrea nici cum
    Am facut niste screenuri, poate gaseste cineva greseala, sau ma poate ajuta.
    Mersi

    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/1.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/2.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...m/NasLan/3.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...Lan/dream1.jpg
    http://i23.photobucket.com/albums/b3...Lan/dream2.jpg
    Da si tu dintr-o sesiune de telnet comanda:

    mount -t cifs -o rw,user=ACASALAN,pass=admin //192.168.14.99/movie /var/mnt/hdd/

    si spune ce mesaj iti da

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bolek View Post
    Da si tu dintr-o sesiune de telnet comanda:

    mount -t cifs -o rw,user=ACASALAN,pass=admin //192.168.14.99/movie /var/mnt/hdd/

    si spune ce mesaj iti da
    sorry. uita d-asta. acum am vazut ca nas-ul ala suporta numai smb. da si tu niste detalii despre producator

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    766
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bolek View Post
    sorry. uita d-asta. acum am vazut ca nas-ul ala suporta numai smb. da si tu niste detalii despre producator
    Eu m-am dat batut, nu am reusit nici de cum.

    http://cgi.ebay.de/LANServer-NAS-FES...QQcmdZViewItem

  13. #13
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat sa-i updatezi firmware-ul ?
    http://www.station-drivers.com/page/landisk.htm

    Vad ca ai basic41 si exista mai noi si chiar zice la basic46:
    Bugfix: SAMBA write config policy

    Desi nici eu nu reusesc sa mount-ez PC-ul prin samba...

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    766
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si care firmware sal iau acuma ?

    thx

  15. #15
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu l-as pune le ultimul (46 sau 47) dar asigura-te ca e bun pt modelul tau (am vazut ca sunt fisiere diferite pt producatori diferiti -vezi ce scrie la tine pe box). Daca poti face un backup la SW actual ar fi si mai bine, desi mai mult ca sigur nu ti-l va accepta pe cel nou daca nu se potriveste (checksum, size check..).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top