Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    sibiu
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default cant resolve hostname ?

    Am nevoie de putin ajutor.Am un dream 7000 am pus ca images gemini1.08 si rudream dar cind incerc sa il conectez la net pt update imi apare mesajul cant resolve the hostname.Imi puteti spune unde este problema ?nu mai este bun linkul sau am gresit ceva la configurarea retelei Va multumesc

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai gresit la configurarea retelei . Ori nu e bine dat sharing din windows ori nu ai pus la penultima linie de la communications setup adresa pc-ului , ori ai un firewall suparat care nu permite iesirea dreamului .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    sibiu
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In comunication setup din dream sta scris cam asa
    ip 194.168.0.66
    netmask 255.255.255.0
    nameserver 80.97.149.3
    gateway 127.0.0.1

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gateway nu este bine, cum esti conectat la retea? probabil ca gateway trebuie sa fie 194.168.0.X cum IP-ul. Daca esti legat prin HUB si calculatorul de pe care te conectezi la Dreambox nu se conecteaza la NET direct ci prin HUB de pe un alt PC(server) la gateway scrii IP-ul serverului de net. Daca te conectezi la NET si la DREAMBOX de pe aceeasi PC trebuie sa scrii IP-ul PC-ului respectiv.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    sibiu
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa este nu sint conectat prin hub.Am pus la gateway ip calculatorului si vad incearca sa se conecteze dar nu coboara nici un pluggin sau new key.Multumesc mult pentru ajutor si operativitate in raspunsuri.

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai simplu verifici conexiunea daca iasa din dream cu un simplu ping www.yahoo.com pe care il scrii in telnet sau putty(telnet) .

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cosmin_
    Asa este nu sint conectat prin hub.Am pus la gateway ip calculatorului si vad incearca sa se conecteze dar nu coboara nici un pluggin sau new key.Multumesc mult pentru ajutor si operativitate in raspunsuri.
    NU trebuie sa pui la gateway ipul calculatorui tau .
    Gatway e Poarta ta de iesire la net.De obicei dupa cum bine zicea mai sus tre sa fie din aceasi clasa.
    exemplu in cazu tau Gw este 194.168.0.1 sau 194.168.0.2
    In mod normal asa se fac portile dar am intalnit si altele.

    Potzi da mai multe detali ai facut share la net prin calculatorul tau ? sau dreamu e conectat direct intr-un swich.


    DB500+Kaon570 ,ant 1,8m+ant 1,3 si max

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    sibiu
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da am facut share prin pc.Am conectat dreamul cu placa de retea din pc cu un cablu crosover.Imaginile le-am instalat cu flashwizard , cind il pinguiesc raspunde dar nu se conecteaza la net .Am facut totul asa cum scrie si in how too de pe forum dar degeaba.Am gresit undeva dar nu imi dau seama unde.Va rog nu va suparati si aveti rabdare cu mine.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    setteaza la pc-ul tau un IP fix de genul (192.168.0.1) care de fapt este si gateway la dream iar name server este IP de la providerul de net si o sa mearga .

    O zi buna

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    May 1971
    Location
    in curtea scolii
    Posts
    1,291
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi daca in proprietatile conexiei la net(din pc), e bifata optiunea de sharing internet pentru client(dreambox)

  11. #11
    AtHeNaEvM
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    adresa nameserver-ului este incorecta. vezi ce adresa are ns-ul isp-ului tau

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    sibiu
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    IP providerului de net il gasesc in gasesc in fereastra DOS cu ajutorul comenzii "ipconfig/all" ?

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da. cu comanda "ipconfig /all" daca ai XP. acolo sa cauti DNS-ul ...

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    sibiu
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit in sfirsit.Va multumesc pt amabilitate.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc prieteni am reusit si eu
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dodi and Friends please help me to resolve my problem
    By valiyana in forum RDI - English
    Replies: 3
    Last Post: 5th July 2006, 22:16
  2. Replies: 3
    Last Post: 5th July 2005, 13:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top