Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default 30% filme europene la TV

  In cel mult trei luni, o treime din filmele, serialele si programele de divertisment trebuie sa fie de productie europeana.
  Filmele americane vor lasa loc pe TV si productiilor europene. Pentru a se alinia la normele europene, in cel mult trei luni o treime din filmele, serialele si programele de divertisment ale posturilor TV trebuie sa fie de productie europeana. In toamna, ponderea acestora trebuie sa ajunga la jumatate. Conditiile au fost aduse la cunostinta televiziunilor ieri de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).
  Operele europene, acceptate cu greu
  Desi norma europeana potrivit careia posturile TV au obligatia sa includa in program opere europene in proportie de 50% trebuia pusa in aplicare de la 1 ianuarie 2007, Ralu Filip, presedintele CNA, a spus ca „trecerea va fi graduala”.
  Totodata, membrii Consiliului s-au aratat nemultumiti de faptul ca posturile TV se lasa greu convinse de schimbarile pe care trebuie sa le opereze, desi decizia cu privire la procentul de opere europene pe care posturile trebuie sa le difuzeze exista din 2003.
  Membrii CNA au purtat o discutie mai lunga in incercarea de a defini notiunea de „opera europeana”. Intr-un final, Ralu Filip a spus ca posturile TV trebuie sa aiba in vedere filmele, serialele si programele de divertisment. „Peste trei luni, unul din trei filme trebuie sa fie european”, a spus Ralu Filip, care a mai precizat ca „nu o sa acceptam formula de 100% film american”. „La canalele de nisa, care nu difuzeaza filme artistice, vom urmari documentarele”, a mai spus Filip.
  Reprezentantii posturilor TV au explicat ca ofera publicului filmele pe care acesta si le doreste, in conditiile in care telespectatorul roman este amator de productii americane. „Acum sunt 80% filme americane pe posturi, vi se pare normal?”, a intrebat Atilla Gasparik, vicepresedintele CNA. Reprezentantii posturilor au raspuns ca difuzeaza deja filme sau seriale europene si ca li se pare indeajuns.
  Posturile TV sunt pregatite
  „Stiam mai de mult despre aceste prevederi pe care CNA urma sa le impuna si deja am achizitionat astfel de programe europene. Suntem pregatiti si ne vom alinia standardelor impuse de CNA”, a declarat Maria Apostol, director de comunicare Pro TV.
  Florin Nicoara, director de programe Antena 1, spune ca postul deja se apropie de 50% productii europene. Calculul a fost facut, spune Nicoara, conform Directivei europene.
  „Am numarat fiecare minut luand in calcul opera europeana asa cum este ea definita. In textul Directivei nu exista o impartire pe categorii”, a declarat Florin Nicoara. „Din cate stiu, fac exceptie de la operele europene stirile, transmisiile sportive si jocurile”, a completat el.
  Directorul de programe al Antenei 1 respinge ideea limitarii operelor europene de catre CNA la filme, seriale si programe de divertisment. „Se incearca impartirea programelor pe niste criterii care tin de gustul personal”, a adaugat Florin Nicoara.
  Producatorii americani si-au luat masuri de precautie pentru ca filmele lor sa poata fi incadrate ca opere europene. „Chiar si unele filme americane pot intra la opere europene, pentru ca sunt produse in Europa, cu finantare europeana. Au fost producatori atenti la normele europene si exista case de productie cu centre in Italia, Franta sau Germania”, explica Florin Nicoara.
  Acesta a precizat ca oferta de filme romanesti de dupa 1989 este foarte saraca si se reduce la cateva zeci de titluri. Oricum, potentialul de audienta al titlurilor europene este mult mai slab decat al filmelor americane, mult mai digerabile. Chiar daca vor difuza astfel de productii, posturile TV le vor acorda spatii in afara intervalului de maxima audienta, deoarece un rating slab atrage, implicit, incasari mai mici din publicitate.

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  kanal D vad ca au in grila filme seriale si artistice italiene...

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  400
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by cableguy View Post
  kanal D vad ca au in grila filme seriale si artistice italiene...
  Asta demonstreaza ca pana acum au semnat doar cu o singura casa de distributie. Asteptam ceva mai mult. Cu siguranta se poate.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top