Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pe 8 februarie, să aplice amenda maximă prevăzută de lege, de 50.000 de lei, postului OTV, pentru difuzarea unor imagini de sex real pe post.

Imaginile difuzate, care prezentau scene de sex real, au fost însoţite de dialoguri indecente purtate de moderatorii Gabriel Fătu şi Dan Diaconescu cu persoanele din scenele incriminate.

Sancţiunea a fost dată pentru emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, difuzată pe 6 februarie, rubrica „Senzaţionalele farse ale actorului Gabriel Fătu”, pentru încălcarea prevederilor art. 39, alin.1 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, care interzice difuzarea de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie şi violenţă nejustificată, precum şi a celor din art. 23, alin.1 şi art. 18, litera f) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Consiliul a aplicat amenda apreciind că, în acest caz, gravitatea abaterilor de la legislaţia audiovizuală este comparabilă cu cea din emisiunile „Big Brother”şi „Trădaţi în dragoste” difuzate de Prima TV .