Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default Pierdere pozitie sateliti

    Am un DB500, reglat prin mai de un meserias (atunci nu ma pricepeam)
    De atunci totul a mers bine. Dar se intampla ca de la o vreme sa nu imi mai vada pe go to sat satelitul. Trebuie luat la manuta si reglat.
    Am o imagine salvata prin iulie si cu aia merge perfect. Dar orice pun nou, o ia in balarii. Cu exceptia Amosului, care merge de rupe (Boom, 5W) indiferent de imagine.
    Care sa fie buba?
    Sa iau un satfinder standalone? Daca il iau, ce setari fac in DB?

    Si problema nr 2, cum reusesc sa pun BOOM pe DB500? Stiu tutorialul, dar pe mine nu ma intere in share, vreau pt mine. Urasc ideea de 2 receivere. Am cartela originala ..

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imaginea aceea din iulie pe care o ai care este? Aveai atunci memorati satelitii manual sau tot cu gotoxx? Parerea mea este ca antena nu e chiar perfect reglata. Poate gresesc eu. Ce sateliti prinzi cu ea?

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E o Enigma 3.0
    Satelitii sunt bagati tot pe Goto xx nu manual

    Ca nu e reglata perfect antena .. posibil. Dar .. de ce merge cu o imagine, tot pe auto?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    n-am idee. Eu am Gemini 3.3 acum si merge ok. Inainte am avut Gemini 3.1 si a mers tot ok. Poate mai raspunde cineva care are idee.

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by morogan View Post
    .... Cu exceptia Amosului, care merge de rupe (Boom, 5W) indiferent de imagine.
    Vezi ca Amos e pe 4W! Nu cumva ai modificat din greseala pozitia Amosului (in Dream, nu pe cerul patriei ) si d'aia iti merge numai pe el? Asta ar insemna ca antena ta e deplasata cu 1 grad spre est. Interesant ar fi sa ne spui daca in momentul in care pui alta imagine, Amosul il mai prinzi?

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Greseala de typo, cu pozitia satelitului
    Cu orice imagine, amos merge

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    BOOM/Dolce pe DM500:
    instalezi imaginea Gemini 3.30
    mergi la blue panel, faci download la CAM-ul CCcam 1.6.1 si la settings de 1.6.0
    intri cu telnet/ssh pe dreambox si editezi /var/etc/CCcam.cfg
    cauti linia care incepe cu BOXKEY
    transformi seria receptorului tau (e pe spate) in hexa (fara ultima cifra).
    exemplu: daca seria este 12345678, transformi 1234567 in hexazecimal (cu calculatorul de windows) si iti va da ceva de genul 0A DA ...., 4 bytes (adica 8 cifre hexa)
    asta o pui in linia de BOXKEY (adaugi alta dupa modelul celei comentate) in CCCam.cfg
    adica:
    BOXKEY: /dev/sci0 0A DA XX XX

    bagi cardul de boom/dolce (oricand doresti, poti de la inceput) intri la blue panel si dai restart la CCcam (apesi buton albastru pe telecomanda si apoi verde).

    apropo, in blue panel trebuie sa setezi sus, la prima linie CCcam (sageata dreapta), nu "Common Interface" la tipul CAM-ului utilizat.

    asta e tot. ai boom/dolce pe DM500

    P.S. iti recomand sa nu faci asta, pentru ca iti vei da seama ca se vede de c***t nu din cauza receiver-ului de la boom/dolce, ci din cauza emisiei lor. acum inca poti sa zici ca DM500 se vede bine din cauza ca e receiverul boom/dolce naspa, nu ca providerii de afara se respecta

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    27°57' - 45°15'
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu sunt tot in BR si de cateva saptamani am pierdut Hispa 30W. Mai precis nu mai ating mai mult de 45%. Pana acum mergea perfect intre 19,2E-30W. Nu am nici o explicatie. Cel care mi-a instalat antena nu mai raspunde la email.
    Oricum, la subiect, sunt 2 metode de reglare (daca ai montura HH ca mine).
    1.Daca antena e reglata perfect bagi pozitia (luata cu GPS) si ar trebui sa mearga cu gotoX.
    2.Daca antena nu e reglata bine cauti satelitii si-i memorezi in motor notand pozitiile (1 -Astra, 2 HB etc). Cand schimbi imagi doar introduci pozitiile notate.
    Eu am DM 7000 si antena de1,2 cu hh sg1200. La mine merg ambele metode, chiar si pe aceeasi imagine (folosesc Gemini si PLi de regula).
    Merita Boom ca eu stau de mult in dubiu?


    Quote Originally Posted by morogan View Post
    Am un DB500, reglat prin mai de un meserias (atunci nu ma pricepeam)
    De atunci totul a mers bine. Dar se intampla ca de la o vreme sa nu imi mai vada pe go to sat satelitul. Trebuie luat la manuta si reglat.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc domnu' Sig. Ai avut dreptate .. se vede de kkt. Dar merge Ce nu am reusit e sensual sau cum il cheama, programul erotic, care pe receiverul lor cere cod pt over 18. In rest e ok
    Cat despre pozitii .. am dat banii si pe un positioner dar degeaba, tot asa face. Cred ca de la hh e. O sa vad cum sa fac sa il trimit inapoi. Acum am memorat cativa sateliti si il tin sub obs daca mai face. O sa incerc sa ma deslipesc de dream si sa vad daca cu alt receiver mai are probleme. Ca initial imi pierdea si pozitiile memorate.

    Ca bonus pt cine ma asculta, Venus e FTA, cel putin azi am descoperit.

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    27°57' - 45°15'
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat sa resetezi montura HH (are o mica gaura in partea drepta langa led si se reseteaza cu un varf de pix sau altceva) sa nu-l trimiti inapoi degeaba?
    P.S. ce e Venus?

    Quote Originally Posted by morogan View Post
    Cred ca de la hh e. O sa vad cum sa fac sa il trimit inapoi. Acum am memorat cativa sateliti si il tin sub obs daca mai face. O sa incerc sa ma deslipesc de dream si sa vad daca cu alt receiver mai are probleme. Ca initial imi pierdea si pozitiile memorate.

    Ca bonus pt cine ma asculta, Venus e FTA, cel putin azi am descoperit.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Venus e un canal xxx de pe 5E

    Din pacate nu am gasit gaurica de reset Cred ca marele DG-120+ de la Superjack nu are reset

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top