Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: diferente

  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sigur este mai scumpa ; ambele au avantajele/dezavantajele lor .
    Daca ai semnal suficient , ss1 ramine numai cu suportul linux ceva mai bun ( oricum acest lucru nu-i intereseaza pe multi )
    Vezi la Shop ,

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ss2 are suport sub linux, la fel de bun ca si ss1.

    SS1 are decodare hardware pe cand ss2 software.
    Deci hai sa-ti explic:
    SS1, are propriul decodor integrat, si nu foloseste resursele calculatorului tau pentru a decoda semnalul ce vine de pe satelit.
    SS2 este o placa "buget" care foloseste resursele pc-ului tau, pentru a putea decoda semnalul DVB.

    Sincer dupa parerea mea, eu ti-as recomanda o placa cu decodare hardware, asta daca nu ai de gand sa bagi prea multi bani in calculator.
    Acuma, eu as cauta o placa care sa stie atat MPEG2/MPEG4, ca formate.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Placa care stie mpeg2, adica DVB-S
    http://www.pcgarage.ro/tv-tunere/hau...intv-hvr-3000/
    Placa care stie mpeg4, adica DVB-S2
    http://www.hdtvtotal.com/module-page...1-pid-885.html
    a doua placa vezi ca le stie pe amandoua.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Merita?

    Salut.
    Am o placa SS2 rev 2.3. Pentru ca se face trecerea asta la HD , ma gandesc si eu sa o schimb cu una , evident care sa stie HD.
    Intrebarea mare este , exista o placa HD pe piata la ora actuala care sa merite?
    Tinand cont ca maestrul AltXro a facut imposibilul si ii multumesc pe aceasta cale in numele tuturor, si te poti uita cu un ss2 la unele mpeg-4, mai merita trecerea la alta placa?

    Un an deosebit de fain.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Glorfindel View Post
    Salut.
    Am o placa SS2 rev 2.3. Pentru ca se face trecerea asta la HD , ma gandesc si eu sa o schimb cu una , evident care sa stie HD.
    Intrebarea mare este , exista o placa HD pe piata la ora actuala care sa merite?
    Tinand cont ca maestrul AltXro a facut imposibilul si ii multumesc pe aceasta cale in numele tuturor, si te poti uita cu un ss2 la unele mpeg-4, mai merita trecerea la alta placa?

    Un an deosebit de fain.
    Demonstreaza tu ca te poti uita cu un ss2 la canale ce emit in standardul DVB-S2 (mpeg4). Tu cu un SS2 te poti uita la canale HDTV dar numai la cele ce emit in standardul DVB-S (mpeg2)...ce poate fi asa greu de inteles. Pentru ca folosind filtrul CoreAVC pentru decodarea fluxului h.264, nu inseamna ca tu vezi si in standardul DVB-S2. Scaneaza tu transponder-ul 12722 H 22000 2/3 Astra 19.2 si daca tu vezi vreun canal mpeg4 ca ti-a aparut in lista esti un mare.

    Si oricum, diferentele fata de o placa care face decodarea hardware fata de una care face decodarea software sunt enorme.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ultimo
    faci o confuzie, nu exista nici o legatura intre DVB-S / DVB-S2 si mpeg2 / mpeg4. Atat in DVB-S cat si in DVB-S2 se pot transmite date care pot fi mpeg2, mpeg4 sau altceva. Exista canale codate mpeg4 transmise in DVB-S care pot fi receptionate cu placi SS2.
    Si inca ceva ... nici placile DVB-S2 nu au suport pentru decodare mpeg4 (sau poate exista dar nu am vazut eu placa ). Decodarea se face de catre PC, motiv pentru care este nevoie de calculatoare cu proc. de min 2-3G si placi video de ultima generatie.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    @ultimo
    faci o confuzie, nu exista nici o legatura intre DVB-S / DVB-S2 si mpeg2 / mpeg4. Atat in DVB-S cat si in DVB-S2 se pot transmite date care pot fi mpeg2, mpeg4 sau altceva. Exista canale codate mpeg4 transmise in DVB-S care pot fi receptionate cu placi SS2.
    Si inca ceva ... nici placile DVB-S2 nu au suport pentru decodare mpeg4 (sau poate exista dar nu am vazut eu placa ). Decodarea se face de catre PC, motiv pentru care este nevoie de calculatoare cu proc. de min 2-3G si placi video de ultima generatie.
    Bine, bine...dar atunci eu cu ss2 de ce nu prind transpondere ce emit in mpeg4 ci numai pe cele ce emit in mpeg2? Cred ca tu faci o confuzie. Faptul ca un ss2 poate decoda canale folosind filtrul CoreAVC asta este pentru canalele HDTV. Dar eu iti spun ca cu nici o ss2 nu ai sa vezi canale transmise in mpeg4. Uite aici un copy/paste de pe www.technisat.com la placa Sky Star HD :Requirements for HDTV [1080i / MPEG 4 (AVC/H.264)]
    - 3,4 GHz P4 (Single Core with hyperthreading) or
    - 2,2 GHz AMD 3500 + or
    - Dual Core P4 D820 / D830 or
    - Dual Core AMD X2 3800+
    - with graphics card: ATI X1600 / X1800 er NVidia 6600 GT / 7600 GT
    ...daca tu folosesti CoreAVC la un ss2, asta este pentru a decoda anumite canale HDTV transmise in DVB-S (mpeg2).

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Imi cer scuze, nu sunt un cunoscator in datele tehnice,daca am gresit referitor la termeni.
    Intrebarea era daca merita achizitionata o placa dvb-s2 , acum, sau e recomandat sa se mai astepte tinand cont ca HD este oarecum la inceput de drum. (cred), nu imi dati in cap daca nu e asa. :P

    Multumesc oricum pentru raspunsuri.

    Un an deosebit de fain.

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ultimo View Post
    Bine, bine...dar atunci eu cu ss2 de ce nu prind transpondere ce emit in mpeg4 ci numai pe cele ce emit in mpeg2? Cred ca tu faci o confuzie. ...
    ce intelegi prin faptul ca nu poti sa prinzi transpondere in mpeg4 ? nu ai semnal sau nu ai imagine ?
    uita-te aici: http://www.lyngsat.com/hd/hotbird.html
    vei vedea ca pe frecventele 10719 V, 10834 V, 12322 H se transmit canale in mpeg4 - DVB.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai, mai mult ca sigur ca ai dreptate. Asta vad ca stie si mpeg4.
    Placa SS2 stie si mpeg4.

    Imi cer scuze ca am indus oamenii in eroare.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin:

    O placa SS2 stie si mpeg4...dar mai bine dau banii pe o placa care face ea singura decomprima semnalul mpeg2/4...ca sa numai folosesc resursele pc-ului aiurea.

    Deci, pentru cei ce vor o placa buget este buna o placa SS2, iar pentru cei ce vor o placa care sa decomprime ea singura semnalul, fara sa mai solicite atat de mult pc-ul le recomand placi gen haupauge.

  12. #12
    ............... Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    44*.28
    Posts
    238
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ultimo View Post
    Placa care stie mpeg2, adica DVB-S
    http://www.pcgarage.ro/tv-tunere/hau...intv-hvr-3000/
    Placa care stie mpeg4, adica DVB-S2
    http://www.hdtvtotal.com/module-page...1-pid-885.html
    a doua placa vezi ca le stie pe amandoua.
    wintv-hvr-3000 face decodare tot soft nu are encoder mpeg2 hardware.cel putin aici nu scrie nimic de hardware mpeg2 http://www.hauppauge.co.uk/pages/pro...a_hvr3000.html

  13. #13
    ............... Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    44*.28
    Posts
    238
    Posts Thanks / Likes

    Default

    modelul 1600 de la Hauppauge are encoder inclus dar este doar dvb-t si tv-tuner analog (WinTV-HVR-1600 contains two tuners: a ATSC digital TV tuner for over the air digital TV reception plus a 125-channel cable ready TV tuner. For ATSC digital TV, all 18 ATSC formats including 1080i can be watched or recorded to disk as a Program Stream. A highly integrated MPEG-1/2 hardware encoder based on the Conexant -418 is on-board for recording analog cable TV to disk. The playback of the recorded ATSC digital or MPEG-2 encoded analog program is done through a software MPEG-2 player. An on-board IR receiver and transmitter uses a software loaded set top box table for the codes to control a set top box).

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai oameni buni cearta vostra pentru decodarea mpeg2 avea sens pe vremea lui celeron2 sau p3, acu cu procesoarele astea nu cred ca mai merita discutat, iar cat despre mpeg4 omul isi cumpara ss2 cu 40euro si mai vede el peste o vreme, oricum mai dureza pana cad estia de acord cu standardul si se face transferul.
    Daca e sa fie ss1 atunci numai pentru CI.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aproape sa uit, semnal bun are Pinnacle PCTV Sat.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top